G-E0EWZBLP0V
четвртак , 7 јула 2022
Home / CRNA HRONIKA / DARKO ŠARIĆ IZ ZATVORA DIGAO U VAZDUH DŽIP POZNATOM VALJEVCU: Komunicirao sa ekipom preko Skaja!

DARKO ŠARIĆ IZ ZATVORA DIGAO U VAZDUH DŽIP POZNATOM VALJEVCU: Komunicirao sa ekipom preko Skaja!

FELJTON.rs
08.06.2022.

U međuvremenu kontaktira Lazarevića i nalaže mu da Nikolaševića usmeri tako da nadležnim organima iznese sumnju da mu je bombu podmetnuo upravo Joksović čime bi ga diskreditovali kao svedoka saradnika

spreso… foto: Dado Đilas, Kurir

Tužilaštvo za organizovani kriminal 31. maja ove godine donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i članova njegovog kriminalnog klana – Dejana Lazarevića, advokata koji je osim njega branio i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potom, Bojana Stanojkovića zvanog Boki označenog kao jednog od organizatora šverca više od dve tone kokaina koji je u policijskoj akciji „Balkanski ratnik“ 2009. godine zaplenjen na jahti „Maui“, te Danila Odovića telohranitelja, Stefana Andrejića, Uroša Radovanovića i Milana Vučinića, da su pripremali likvidaciju Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima upravo za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, kao i to da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to delo sa ciljem da diskredituju Joskovića kao svedoka saradnika „svale“ upravo na njega.

Inače, Darko Šarić je juče saslušan u Specijalnom sudu i negirao sve što mu se stavlja na teret.

Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

Od kraja jula 2020. godine, pa do 15. avgusta 2020. godine u Beogradu i Valjevu Darko Šarić i njegovi saradnici imali su nameru da diskredituju Nebojšu Joksovića kao svedoka saradnika. Komunicirali su preko kriptovane aplikacije „Skaj“.

Darko Šarić je u periodu od 1. do 9. avgusta poslao preko „Skaja“ sve podatke vezane za Nikolaševića, među kojima je bila informacija da on parkira kola na ulici, jer nema garažu. Nakon toga izdaje nalog okrivljenom Nikoli Spasojeviću da pronađe i angažuje osobe koje će da nabave i postave bombu Nikolaševiću. Takođe je izdao nalog okrivljenom Danilu Odoviću da prikupi detaljne podatke o adresi i dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića kao i podatke o njegovom vozilu.

Darko Šarić
espreso …. Darko Šarićfoto: Uroš Arsić

UDARNA VEST! OD 1 DO 8 strane OPTUZNICE.. „OPTUZNICA ZA UBISTVO PROVALNIKA“ Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

Danilo Odović prikuplja podatke o adresi i dnevnoj rutini oštećenog Nikolaševića nakon čega ih šalje preko Skaja okrivljenom Nikoli Spasojeviću zajedno sa fotografijama Nikolaševićevog džipa „Honda“ i obaveštava Šarića.

Spasojević potom po nalogu Šarića angažuje Stefana Andrejića da pronađe osobe koje će da montiraju i postave bombu ispod kola. Spasojević potom nabavlja bombu i angažuje Uroša Radovanovića i Marka Vukića kao izvršioce.

Spasojević u dva navrata obaveštava preko „Skaja“ Šarića da je sa Andrejićem sve dogovorio oko podmetanja bombe, traženja mesta za sklrivanje i mogućnost bekstva.

Dejan Lazarević je potom obavestio Šarića preko „Skaja“ da postoji rok od 8 dana za podnošenje prigovora na odluku tužioca o odbačaju krivične prijave podnete protiv Joksovića. Šarić tada donosi odluku da se bomba Nikolaševiću postavi u tom navedenom roku. Izdaje naređenje Lazareviću da „sve pripremi“ i da se predmetni prigovor preda u sredu, a uništavanje vozila uradi u petak kako bi to delo bilo iskorišćeno kao dokaz o osnovanosti navoda krivične prijave podnete protiv Joksovića, kao i da nakon izvršenog krivičnog dela Nikolaševića usmeri tako što će da „kuka na sve strane“ u medijima i označi Joksovića kao osobu koja je sama ili preko nekog drugog postavila bombu.

Lazarević to čini, a potom je Šarić obavestio Spasojevića o svemu i rekao mu: „Sve mora dobro da bude pripremljeno, ne sme da bude žurbe jer se radi o strategiji, a lica koja postave bombu ne sme niko da primeti“.

Marko Vukić i Uroš Radovanović dana 08.08 2o2o u ranim jutarnjim satima sastavljaju bombu i nose je do Nikolaševićevog vozila i postavljaju je, ali ona nije eksplodirala. Potom, Spasojević istog dana obaveštava Šarića oko 04:18 časova da su ova dvojica pokušala da aktiviraju bombu, ali da nisu uspeli i da će da angažuju NN lice iz Bosne i Hercegovine da sastavi eksplozivnu napravu i da je donese u Beograd. Bombu predaje Stefanu Andrejiću o čemu preko Skaja Stanojković obaveštava Šarića. Andrejić preuzima bombu i prevozi je u Valjevo. Unosi je u stan Aleksandra Boškovića u kome se rade pripreme za postavljanje.

1 / 5 FOTO: EMILIJA JOVANOVIĆ

Bombu predaje Vukiću i Radovanoviću koji je 09.08.2020. iznose iz pomenutog stana i nose je do kola. Vukić je postavio bombu, a Radovanović je „čuvao stražu“. Bombu su aktivirali oko 02:50 časova. Obzirom da je bila ogromne razorne moći nanela je štetu na okolnim vozilima, potom su popucala stakla na stanovima…

Nakon što su uspešno digli auto u vazduh, ova dvojica odlaze sa mesta kolima u kojima je bio Stefan Andrejić. On je Radovanovića odvezao do stana Boškovića gde je proveo noć, dok je sa okrivljenim Vukićem nastavio u pravcu Beograda.

Spasojević je istog dana oko tri sata noću obavestio Šarića prenoseći mu da je „posao završen“.

„Posao je završen. To su uradili mladi momci koji su nosili kapuljače i maske i sve je kontrolisao Andrejić“, rekao je on Šariću i predložio da im se za to da ukupno 10.000 evra. Šarić se složio.

U međuvremenu kontaktira Lazarevića i nalaže mu da Nikolaševića usmeri tako da nadležnim organima iznese sumnju da mu je bombu podmetnuo upravo Joksović čime bi ga diskreditovali kao svedoka saradnika.

„Usmeri ga tako da nadležnim organima iznese sumnju kako je bombu podmetnuo Nebojša Joksović i neka ga u medijima označi kao osobu koja mu je postavila bombu“.

Lazarević potom to govori Nikolaševiću koji već sutradan odlazi kod nadležnog tužioca i traži obezbeđenje za sebe i svoju porodicu. Istog dana u 8 časova ujutru okrivljenom Šariću Bošković šalje tri fotografije sa mesta eksplozije.

Lazarević potom obaveštava Šarića da je jedan svedok ispitan u policijskoj stanici i da je njegova izjava „Vrh“.

„Izjava mu je vrh, uklapa nam se uplan“, rekao mu je Lazarević.

Šarić potom u cilju da usmeri policiju u pogrešnom pravcu odlučuje da lažno prijavi Sašu Cvetinovića za postavljanje bombe. Taj „prljavi“ posao obavlja preko Bojana Stanojkovića koji prolanazi NN lice koje je tu dojavu uradilo sa Novog Beograda.

Podsetimo ukratko, početkom 2020. godine Darko Šarić je organizovao navedenu grupu sa kojom je planirao ubistvo gore pomenutog Nebojše Joksovića. Likvidacija je trebalo da se „obavi“ za vreme jedne poznate manifestacije na reci Drini. Plan je napravio dok je bio u pritvorskoj jedinici Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, Višeg suda u Beogradu. Naloge za izvršenje dela slao je preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom „Skaj“. Okrivljeni Lazarević, Stanojković, Spasojević, Odović, Andrejić, Vukić, Radovanović, Vučinić, potom, Kurjak, Alen i Inženjer – plaćene ubice, „narudžbenice“ primali su upravo preko „Skaja“.

Inače, Šarić je 14. aprila uhapšen zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njegov transport do Evrope radi dalje prodaje, a sve u cilju sticanja finansijske koristi.

Prethodno je Šariću je 24. decembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredilo kućni pritvor uz elektronski nadzor.

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Milan Milovac, Darko Šarić
spreso… foto: Dado Đilas, Kurir

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Inače, Šarić je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se domaćim pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Podsećanja radi, ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru.

Paralelno sa hapšenjem u Srbiji, u Hrvatskoj su lisice stavljene još dvojici, kako se tvrdi, pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, koji su učestvovali u ubistvu Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru. On je teško ranjen 13. novembra 2020. godine ispred teretane gde je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je pušten na kućno lečenje 11. januara naredne godine, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati, u zoru 13. januara, preminuo je u svom domu.

Vandalizam u Novom sadu na klisi, batinaši tukli koga su stigli (VIDEO) POLICIJA REAGOVALA POSLE POLA SATA“SRAMOTA“

BONUS VIDEO… SUDJENJE „UZIVO“ VESTACI UNISTILI DOKAZE NA „NOZU“, SA KOJIM JE IZBODEN RADOVIC ALEKSANDAR.

…….

………

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/espreso)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

( Espreso / Telegraf )

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha 6 + 4 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)