G-E0EWZBLP0V
понедељак , 5 јуна 2023
Home / CRNA HRONIKA / HOROR ISPOVEST PORODILJE: GUŠILA SAM SE OD FEKALIJA, OVO JE KLANICA! Tamara zamalo umrla od SEPSE, oglasio se i načelnik

HOROR ISPOVEST PORODILJE: GUŠILA SAM SE OD FEKALIJA, OVO JE KLANICA! Tamara zamalo umrla od SEPSE, oglasio se i načelnik

16.03.2022. FELJTON.rs

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, porodilja iz Beograda Tamara Zarić (25), koja se sa mužem preselila u ovaj grad, tvrdi da je imala izuzetno negativno iskustvo, kao i da je zbog navodne nestručnosti lekara zamalo umrla. Svoju priču ekskluzivno je podelila za FELJTON.rs

Tamara Zarić se prvi put porađala, a sve je krenulo 16. februara kada joj je pukao vodenjak i oko 2 sata ujutru se zaputila sa mužem u bolnicu u Gornjem Milanovcu. Ona je za MONDO ispričala svoju priču, gde tvrdi da joj je tokom carskog reza povređeno debelo crevo, što je saznala tek danima kasnije, kao i da je trpela uvrede od medicinskog osoblja.

„Primili su me u bolnicu i odradili sve preglede, a moj ginekolog nije bio tu jer je bio na godišnjem odmoru. Nakon toga sam se pozdravila sa mužem koji me je dovezao i odveli su me da čekam porođaj. Rekli su mi da spavam i da se vidimo ujutru, bez ikakvih drugih detalja. Ja sam imala tolike bolove da nisam mogla da stojim na nogama.  Nekako sam dočekala jutro i tu su me u pola 7 ujutru odveli na pregled i rekli da ću se poroditi tek narednog dana popodne. Tu je došla babica i na to što sam joj se ja žalila da me boli, rekla mi je: ‘A, ta usta te nisu bolela kada si radila'“, započela je Tamara svoju priču za MONDO portal.

 porodilja IZVOR: PRIVATNA ARHIVA/YOUTUBE/PRINTSCREEN

Zbog nesnosnih bolova, ona je odlučila da želi da se porodi na carski rez i nakon konsultacija sa svojim ginekologom s kojim se čula preko telefona, tražila je od prisutnih lekara da se na taj način porodi.

Pristali su da mi rade carski rez, dali su mi totalnu anesteziju i prvo čega se sledeće sećam je da se gušim, ali nije bilo od anestezije nego od fekalija, jer su mi oštetili debelo i tanko crevo. Sva ta vodurina mi je udarila u pluća, za vazduh su mi se borili pola sata. Došla sam k sebi u sobi, dali su mi dete na minut i pitali samo kako će da se zove. Ja tu ležim i kljukali su me lekovima, ne govore mi za šta. Dali su mi transfuziju, meni tu ništa nije bilo jasno. Bila sam tri dana u bolnici. Ta tri dana me nisu ni obilazili ni previjali ranu, sve dok moja mama nije zvala iz Beograda da pita zašto se to nije desilo. Tek tada su došli da me previju“, priča Tamara za naš portal.

Uznemirenje zbog situacije koju je doživela joj je raslo i kako kaže, Tamara Zarić je odlučila da želi na sopstvenu odgovornost da napusti bolnicu gde smatra da je nisu tretirali adekvatno.

„Rekla sam da želim da izađem iz bolnice na sopstvenu odgovornost, doveli su mi psihijatra i terali da pijem bensedine, što ja nisam htela jer dojim dete. ‘Porodila si se pa kao Ciganka da brže bolje pobegneš’, rekla mi je babica po izlasku nakon što su mi odobrili da odem“, tvrdi ona.

Tamara nije ni slutila da joj tek predstoje poteškoće. 

„Taj prvi dan kod kuće mi je sve bilo super, ali sutradan ne mogu da ustanem iz kreveta, nisam mogla da dišem, borila sam se sa bolovima. Popodne smo pozvali Hitnu pomoć, pa su me odveli na ginekologiju ponovo. U pola 12 noću mene sanitet pod rotacijom vozi u punoj brzini za Kragujevac – uput je dao direktor bolnice Predrag Šutić. I dalje mi niko ništa ne objašnjava. Načelnik iz Kragujevca je odmah došao i rekao da mora hitna operacija čim je video u kakvom sam stanju. Probudila sam se na intenzivnoj nezi i tu mi govore da su mi ušili debelo crevo, da mi je oštećeno tanko crevo i da imam kesu na stomaku – privremeno jer mi je ušiveno debelo crevo. ‘Dete, sam Bog zna zašto ti sada živa ležiš u tom krevetu’, rekao mi je načelnik bolnice iz Kragujevca. Ispričao mi je da je morao svaki organ da mi pere od izliva sadržaja iz creva“, priča Tamara za MONDO i dodaje da joj je tada rečeno da je imala sepsu i bila na ivici da umre. Zbog ovoga, Tamari Zarić je odstranjeno sedam centimetara debelog creva.

Pogledajte otpusne liste Tamare Zarić iz bolnice u Gornjem Milanovcu i Kragujevcu:POGLEDAJ SLIKE

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 31 / 3

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 32 / 3

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 33 / 3AD

„Sve to vreme me je načelnik iz Gornjeg Milanovca Dragan Perišić zvao da vidi da li sam dobro i rekao mi je: ‘Bože, ova dva lekara što su te operisali, ne mogu da se načude kako je došlo do toga. Operisao me je Petković Branislav koji je ostavio asistenta samog i napustio operacionu sobu“, tvrdi ona.

Tamarina majka Slađana opisala je takođe horor koji je doživela kada je videla da njena ćerka nije dobro:

„Mi se vratili u stan, samo što smo seli, a Tamara nas zove da nam kaže da je šalju u Kragujevac. Zatekli smo Tamaru u invalidskim kolicima i da je voze pod rotacijom, nismo mogli da ih stignemo koliko brzo su vozili. Zvala nas je u 1 sat da nam kaže da ide na operaciju i da ne zna kakvu operaciju. Igrom slučaja, lekar što ju je operisao je načelnik, on joj je spasio život. Kada smo razgovarali s njim, on je nama rekao da je ona plivala u fekalijama, njemu je trebalo 20 litara tečnosti da joj ispere organ po organ. I da je morao da joj ugradi stomu koju će morati da nosi tri meseca, pa da će posle da uradi intervenciju kojom će to da reši. Da je ostala tako još dva sata, umrla bi od sepse“, rekla je Tamarina majka za MONDO i dodala:

„Moja Tamara nije jedina žrtva, masa žena je upropašteno i unakaženo u ovoj bolnici u Gornjem Milanovcu, a o tome se ćuti. Mi želimo da zatvorimo to porodilište, jednostavno Gornji Milanovac da ga nema. Ja se nadam da će se i druge žene javiti koje su imale ova užasna iskustva.  Podnećemo tužbu i protiv bolnice i pojedinačno za lekare i babicu zbog načina na koji se obraćala. Ovo je klasična klanica, nema žene koju nisu upropastila. Zbog stome, ne može ni da doji ni da podigne dete, a kreće i na razgovor sa psihijatrom jer je istraumirana“.

Pogledajte fotografije rana porodilje Tamare Zarić i stome koju sada mora da nosi – upozoravamo da sadržaj može biti UZNEMIRUJUĆI:POGLEDAJ SLIKE

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 61 / 6

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 62 / 6

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 63 / 6AD

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 64 / 6

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca - Privatna arhiva

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 65 / 6

 Ispovest porodilje iz Gornjeg Milanovca

IZVOR: PRIVATNA ARHIVABr. slika: 66 / 6AD

MONDO je razgovarao i sa načelnikom ginekologije u Opštoj bolnici Gornji Milanovac Draganom Perišićem, koji tvrdi da nije bilo nikakavih naznaka da je išta pogrešno urađeno tokom carskog reza, kao i da je zbrinjavanje porodilje urađeno po protokolima.

„Operator koji je radio i drugi član ekipe koji je radio carski rez su mi kada sam pitao kako je prošlo, rekli: ‘školski’, da žena nije krvarila i bili su zadovoljni sa tehničkim radom, i uopšte tada nije primećeno da je povređeno debelo crevo. Ono što ja znam, mi pregledamo svaku ženu tokom vizite, malo joj je bio tvrđi stomak jer se nekad žene ustežu da idu do toaleta. Ja sam joj rekao da slobodno ispušta gasove, da joj niko neće zameriti. To je bilo tri dana, četvrti dan je ona na lični zahtev izašla iz bolnice. Kada sam pitao što ide, rekli su mi da se uznemirila. Oni su zvali psihijatra, imala je neke ispade koji nisu odgovarali porodilji, ali dešava se i to, nije ništa neuobičajeno. Psihijatar je rekao da je sve u redu i da se treba ispoštovati njena volja da ide kući, iako je savetovano da ostane još. Potpisala je na lični zahtev da izlazi„, ispričao je on za MONDO i onda opisao šta se dešavalo kada se Tamara Zarić u lošem stanju vratila na ginekologiju:

„U nedelju uveče ju je dovezla Hitna i samo su je ostavili tu. Rekla je da je povraćala i imala bolove, što se obično dešava kada ne prorade creva. Mi smo zvali hirurga i odradili celu proceduru koja je za tu situaciju. Snimljena je rendgenski, i i dalje ništa nije ličilo da se nešto dešava na crevima. Hirurg je posle došao da je pogleda i ona je tada rekla da se bolje oseća, iako je došla na nosilima. Ja sam mislio da sačekamo do ujutru, međutim hirurg je savetovao da se pošalje na dalju dijagnostiku, pa smo se odlučili za Kragujevac jer je bliže od Beograda. Poslali smo je tamo, i sestra je išla s njom. Tamo su je ponovo snimali, i u dva sata ujutru su je hospitalizovali. Kada smo zvali da vidimo kako je, rekla je da su je operisali i da je nastradalo debelo crevo. Ja sam onda zvao tog hirurga iz Kragujevca i on je rekao da se bio izlio sadržaj stolice iz creva, i da je to zbrinuo. Ali, da je ostalo to tako, mogla je da bude životno ugrožena. Imala je pukotinu na crevu„, rekao je Perišić.

Na pitanje kako je došlo do povrede na crevima, nije imao odgovor.

„Neobjašnjivo kako je došlo do toga. Ja sam pitao i operatore, da li su je slučajno nagnječili kukom dok su otvarali stomak, ali sve se to prekontroliše i nakon zatvaranja materice, i nisu ništa primetili da je povređena. Nije ni krvarila. Kada je došla, po protokolu smo je zbrinuli“, tvrdi načelnik.

Što se tiče žalbe gospođe Zarić da je nisu previjali tri dana i uvreda od strane medicinskog osoblja, Dragan Perišić je rekao:

„Previjanje rane je kod nas trećeg dana, osim ako se ne dešava neko krvarenje na koži. To je procedura. Kod nas je malo porodilište i uglavnom su žene zadovoljne. Ona je rekla i da ju je neka sestra nazvala cigankom, a ta sestra mi je rekla da nije to tako rekla i da nije gospođa Zarić to dobro shvatila“, rekao je Perišić za MONDO.

Tamara Zarić je i dalje u bolovima, a stomu će skinuti za dva meseca. Rodila je zdravog dečaka i beba je od početka dobro, i nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/mondo)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 + 4 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)