G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / POLITIKA / (UŽIVO) ZELENSKI UPUTIO AMERICI „OČAJNIČKU MOLBU“ Zemlja potpuno razorena nakon ruskih napada: Građani SAD pozvani da napuste Rusiju, Moskva traži od EU i NATO da prestanu da „naoružavaju Ukrajinu“

(UŽIVO) ZELENSKI UPUTIO AMERICI „OČAJNIČKU MOLBU“ Zemlja potpuno razorena nakon ruskih napada: Građani SAD pozvani da napuste Rusiju, Moskva traži od EU i NATO da prestanu da „naoružavaju Ukrajinu“

FELJTON.rs
05.03.2022.

Danas, desetog dana ruske invazije na susednu Ukrajinu, trebalo je da nastupi privremeni prekid vatre kako bi se evakuisali civili iz Marijupolja i Volnovaka. Međutim u oba grada je evakuacija obustavljenja zbog, kako navode ukrajinske vlasti, rukog kršenja primirja. U više okupiranih gradova danas su održani protesti protiv ruske agresije. Predsednik Vladimir Putin je poručio da su „radovi na uništavanju ukrajinske vojne infrastrukture skoro završeni“.

Ukrajina

Dobro došli u „Blicov“ blog u okviru kog ćemo vas blagovremeno izveštavati o najaktuelnijim dešavanjima vezanim sa situaciju u Ukrajini. Šta se dešavalo tokom dana,

BLOG UŽIVO

21:27 – Strani plaćenici – ko se bori na čijoj strani?

U Ukrajini trenutno pored zvanične ruske i ukrajinske vojske ratuje i naoružano lokalno stanovništvo, ali i takozvani plaćenici koji se bore i na jednoj i na drugoj strani. Još od 2014. godine poznato je da su na ratištu u Ukrajini delovale privatne vojske poput ruskog “Vagnera”, ukrajinskog “Azova” ili američkog “Blek votera”…

VAGNER, AZOV, BLEKVOTER Strani plaćenici: Zloglasni psi rata bore se na obe strane u Ukrajini, a u okviru jedne grupe su ratovali i Srbi

21:09 – Više od 1,2 miliona izbeglica već u EU

Više od 1,2 miliona izbeglica iz Ukrajine već je stiglo u EU, a taj broj će se, verovatno, ubrzo višestruko povećati, izjavila je danas šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je na konferenciji za novinare u Madridu podsjetila da je EU izdvojila 500 miliona evra iz budžeta za pomoć izbeglicama.

20:52 – Zelenski: „Rusi napreduju ka trećoj elektrani“

Ruske snage su do sada zauzele dve ukrajinske nuklearne elektrane i napreduju ka trećoj, rekao je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tokom razgovora sa američkim senatorima.

Zelenski je saopštio da je trenutno ugroženi treći objekat, Južnoukrajinska nuklearna elektrana, koja se nalazi 120 kilometara severno od Nikolajeva, jednog od nekoliko gradova koje su Rusi opsedali u toku današnjeg dana, prenosi AP.

Elektrane pod kontrolom Rusa su Zaporožje u gradu Energodaru, najveće nuklearno postrojenje u Evropi, a druga je Černobilj, koji nije aktivan, dok je ranije rusko granatiranje izazvalo požar u Zaporožju, koji je ugašen bez širenja radijacije.

20:40 – U Hrvatskoj održani skupovi podrške Ukrajini

Skupovi podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom koji je izložen ruskom napadu, održani su danas u više hrvatskih gradova.

Na glavnom zagrebačkom trgu više stotina građana prisustvovalo je skupu koji su organizovali Hrvatski helsinški odbor (HHO) i Zajednice Ukrajinaca Grada Zagreba, prenela je Hina.

20:26 – Bojkot Rusije širom sveta

Rusija je ove nedelje naglo odsečena od sveta na više frontova. Ograničena je na polju međunarodnog bankarstva. Blokirana je na glavnim međunarodnim sportskim takmičenjima. Njenim avionima zabranjeno je da lete iznad većeg dela Evrope. Votka možda više nije dobrodošla u nekoliko američkih država. Čak i Švajcarska, sinonim za neutralnost, pažljivo okreće leđa Vladimiru Putinu.

RUSIJA POSTALA SVETSKI IZGNANIK Od sporta do votke i Dostojevskog: Blokade se nižu, Putin ostaje izolovan, a upravo u tome LEŽI OPASNOST

20:14 – U Tirani ulica „Slobodna Ukrajina“

Deo ulice u Tirani, u kojoj se nalazi niz ambasada, uključujuci ambasade Srbije, Ukrajine i Rusije, kao i ambasade privremenih prištinskih institucija, biće preimenovan u ulicu „Slobodna Ukrajina“, saopštio je gradonačelnik Tirane Erion Veljaj.

Srpska ambasada u Tirani
Srpska ambasada u Tirani

20:05 – SAD ponovo pozvale svoje državljane da napuste Rusiju

Američki Stejt department ponovo je danas pozvao državljane SAD da ne putuju u Rusiju, navodeći kao razloge „neisprovociran i neopravdan napad ruskih vojnih snaga u Ukrajini“ i „mogućnost uznemiravanja američkih državljana od strane bezbednosnih zvaničnika ruske vlade“.

Image

Nova preporuka dolazi nakon što je Stejt department ranije ove nedelje Amerikancima u Rusiji poslao slično upozorenje da odmah razmotre odlazak iz te zemlje dok još postoje komercijalni letovi kojim bi mogli to da učine, prenosi CNN.

19:48 – Rusija pozvala EU i NATO da prestane da naoružava Ukrajinu

Rusija je pozvala Evropsku uniju i NATO da prestanu da bezobzirno usmeravaju napredno oružje Ukrajini, kako bi se izbegli rizici za medjunarodnu civilnu avijaciju, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Image

„Još jednom pozivamo zemlje EU i NATO da prestanu bezobzirno da ‘upumpavaju’ u neodrživi kijevski režim najsavremenije oružje, kako bi se izbegli ogromni rizici po medjunarodno civilno vazduhoplovstvo i druge transportne komunikacije ne samo u Evropi, već i van njenih granica“, navodi se u saopštenju, preneo je TAS.

19:35 – Raste broj žrtava

UN su u petak u Ukrajini zabeležile da je 351 civil ubijen i 707 povređenih u Ukrajini.

„Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava zabeležila je ukupno 1.058 civilnih žrtava u Ukrajini, od 24. februara do 4. marta“, javio je dopisnik „BazFid njuza“, Kristofer Miler.

Image

19:19 – I Prada i Puma obustavile maloprodaju u Rusiji

Modna kuća Prada sa sedištem u Milanu i nemački proizvođač sportske odeće i obuće Puma, saopštili su danas da su obustavili maloprodaju svojih proizvoda u Rusiji.

„Naša primarna briga je briga za sve kolege i njihove porodice pogodjene tragedijom u Ukrajini i nastavićemo da ih podržavamo“, saopštili su iz Prade, preneo je Rojters.

Image

I nemački proizvođač sportske odeće i obuće Puma, saopštio je da je odlučio da obustavi rad svih svojih prodavnica u Rusiji.

Srpska ambasada u Tirani

19:06 – Rusija: „Napadnut ruski diplomata u Viljnusu“

Ruski diplomata napadnut je u Vilnjusu, uz upotrebu fizičke sile, a pokušan je i pritisak na ambasadora, istakla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Naša predstavništva su već uputila odgovarajuće note, s obzirom na to da očigledno nisu dovoljne mere koje su preduzele baltičke vlasti na zaštiti ruskih institucija u toj zemlji“, dodala je Zaharova.

Image

18:53 – U ponedeljak treća runda pregovora

Rusija i Ukrajina trebalo bi da održe treću rundu pregovora u ponedeljak, prenosi Rojters.

Ukrajinski pregovarač David Arahamija rekao je u objavi na Fejsbuku da će se razgovori o okončanju neprijateljstava nastaviti, ali nije naveo više detalja.

U četvrtak su se obe strane složile da otvore humanitarne koridore kako bi se civilima omogućilo da izađu iz nekih borbenih zona. Međutim, bilo je kašnjenja u njihovoj primeni.

18:41 – Zašto Rusija malo koristi avione?

Rusija, koja ima neke od najboljih vazdušnih snaga, oklevala je da pošalje svoje avione u Ukrajinu.

PLAŠE SE „SRPSKE REPRIZE“ Zašto Rusija malo koristi bombardere za napade? Svi se sećaju obaranja „nevidiljivog“ aviona F-117 iznad Srbije

18:31 – Zelenski američkim senatorima uputio „očajničku molbu“

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, završio je jednosatni video razgovor sa senatorima Sjedinjenih Država u kojem je pozvao na veću podršku u odbrani svoje zemlje od ruske invazije.

Svih 50 američkih senatora pozvano je da učestvuju u pozivu, a pomoćnici su kasnije obavestili novinare da je Zelenski zatražio isporuku još aviona i dronova. Džejms Lenkford, republikanski senator, posle toga je tvitovao da ukrajinski predsednik takođe želi da „svet prestane da kupuje ruske proizvode (poput nafte i gasa)“.

Image

Zelenski je uputio „očajnički molbu“ istočnoj Evropi da dostavi avione ruske proizvodnje Ukrajini tokom poziva, prema rečima lidera većine u Senatu Čaka Šumera. „Ovi avioni su veoma potrebni. I učiniću sve što mogu da pomognem administraciji da olakša njihov transfer“, rekao je Šumer u saopštenju, preneo je Rojters.

18:26 – Protestna nota zbog izjava američkog senatora o Putinu

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, uručio je protestnu notu američkom ambasadoru u Moskvi Džonu Salivenu zbog provokativnih izjava senatora Lindzija Grejema o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Džonu Salivenu je rečeno da su takve uvrede u krivičnom zakonu Ruske Federacije definisane kao pokušaj ubistva državnog zvaničnika i povlače teške posledice, uključujući krivično gonjenje“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi TAS.

18:09 – Tajna poseta Moskvi izraelskog premijera

Izraelski premijer Naftali Benet sastao se danas u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarao o ukrajinskoj krizi, prenosi Rojters.

Izrael je ranije nudio da posreduje u sukobu, ali su zvaničnici umanjili očekivanja od tog koraka. Reporter „Akios“, Barak Ravid kaže da je izraelski premijer tajno putovao u Moskvu.

18:01 – SAD odobrile čarter let za prevoz ruskih diplomata

SAD su odobrile čarter let koji je ruska vlada obezbedila da bi prebacila ruske diplomate iz Ujedinjenih nacija koji su, kako je naveo danas portparol Stejt departmenta, proterani zbog zloupotrebe privilegija vezanih za boravak.

– Ovaj izuzetak je urađen u skladu sa saveznim propisima kako bi se obezbedilo da osoblje ruske misije i njihove porodice odu do datuma koji smo naložili – rekao je portparol, preneo je Rojters.

SAD su naredile da 12 službenika ruske misije pri UN napuste zemlju do 7. marta.

17:49 – Rusi: „Oborili smo ukrajinske avione“

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su ruske snage zauzele nekoliko gradova i oborile četiri ukrajinska aviona SU-27 u širokoj ofanzivi, javlja Rojters, pozivajući se na Interfaks.

17:44 – „Treća runda pregovora za dan-dva“

Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora bi trebalo da se dogodi u roku od dan-dva, izjavio je danas savetnik kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak za ukrajinski portal Strana.

– Između ostalog, posmatramo kako humanitarni koridori počinju da fukcionišu da bi se izvršila prilagođavanja, ako je potrebno, u okviru pregovaračkog procesa – rekao je Podoljak.

17:29 – Ubijen ukrajinski pregovarač?

Ukrajinska Pravda je objavila da je u Kijevu ubijen Denis Kirejev, jedan od ukrajinskih pregovarača koji su učestvovali u pregovorima sa Rusijom 28. februara.

Kako navodi Pravda, Kirejev je ubijen dok su pripadnici Službe bezbednosti Uklrajine pokušale da ga uhapse zbog sumnje na izdaju.

17:17 – „Rusi zauzeli psihijatrijsku bolnicu“

Ruske snage zauzele su psihijatrijsku bolnicu sa 670 ljudi u gradu Borodijanka u ukrajinskoj Kijevskoj oblasti, rekao je regionalni guverner Aleksij Kuleba.

„Ne razumeo kako da evakuišemo te ljude, kako da im pomognemo. Ponestaje im vode i lekova. To su ljudi sa određenim posebnim potrebama, potrebna im je stalna pomoć … mnogi od njih su godinama prikovani za krevet – rekao je Kuleba.

Borodijanka je oko 60 km od Kijeva.

17:00 – Gradonačelnik Hersona: Nemamo više oružja

Gradonačelnik Hersona Igor Koljhajev rekao je za CNN da u gradu više nema oružja za otpor ruskim snagama koje su opkolile grad.

– Ljudi Hersona su nenaoružani. Nemamo više oružja da se odupremo, da pružimo oružani otpor. Nemamo vojsku u gradu. Vojska je poražena. Ukrajinska vojska je morala da se povuče, nema oružja. Povukli su se prema Nikolajevu – rekao je.

16:26 – Snimci razorene Bele Crkve

„Gardijan“ je objavio video snimke nastale nakon ruskog vazdušnoh udara na Belu Crkvu, najveće grad u Kijevskoj oblasti, 60 kilometara od prestonice.

15:05 – Stanje u Marijupulju očajno: Nema vode, ljudi tope sneg

Zvaničnik humanitarne organizacije Lekari bez granica opisao je situaciju u opkoljenom Marijupolju.

– Sinoć je granatiranje bilo sve bliže. Sinoć smo skupljali sneg i kišnicu kako bismo imali vode. Pokušali smo da dođemo do vode koju dele vlasti, ali red je bio ogroman – napisao je.

– Više radnji uništeno je u granatiranju, sve što je u njima ostalo odneli su očajni ljudi. I dalje nema struje, vode, grejanja i signala za mobilne Apoteke su bez lekova – piše u objavi.

15:28 – Hiljade ljudi na ulicama Zaporožja

Kako prenosi „Gardijan“, hiljade ljudi okupilo se u gradu Zaporožju, na jugoistoku Ukrajine, da se pridruže snagama teritorijalne odbrane protiv Rusije.

15:24 – Putin: Svakoga ko zatvori nebo iznad Ukrajine smatraćemo učesnikom konflikta

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je rekao da će Moskva „svaku zemlju koja bi htela da uvede zonu zabrane letenja nad Ukrajinom smatrati učesnicom konflikta“.

Putin se pozvao na ukrajinske zahteve Zapadu i NATO-u da uvedu zonu zabranu letenja nad Ukrajinom, koju bi sprovodili borbeni avioni NATO-a.

U tom bi slučaju gotovo sigurno došlo do vazdušnih okršaja ruskih i NATO aviona, odnosno ulaska NATO-a u otvoreni rat sa Rusijom. NATO je poručio da takvu opciju uopšte ne razmatra.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

93 − = 92

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)