G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / POLITIKA / BITKA ZA KIJEV: Ruski komandosi pokušali da uđu u centar grada! Gradonacelnik Kijeva“KLICKOV“ UBIJACEMO SVE STO PRIDJE KIJEVU!

BITKA ZA KIJEV: Ruski komandosi pokušali da uđu u centar grada! Gradonacelnik Kijeva“KLICKOV“ UBIJACEMO SVE STO PRIDJE KIJEVU!

PLANETA FELJTON.rs
27.02.2022.

Cele noći čule su se eksplozije i pucnjava u gradu i okolini, žestoke borbe između ukrajinske vojske i Rusa traju bez prestanka

Noć između petka i subote, trećeg dana ruske invazije na Ukrajinu, u Kijevu je bila izuzetno teška, vodile su se žestoke borbe između ukrajinske vojske i ruskih komandosa, koji su pokušali da uđu u u centar grada. Čule su se eksplozije, pucnjava i u samom gradu i u njegovoj okolini. Oko osam sati usledio je stravični udar rakete u jedan od kijevskih solitera!

KLIČKO UZEO PUŠKU I BRANI KIJEV: Legendarni bokser na prvoj liniji, evo šta  je poručio Rusima

Oko ovog stravičnog događaja usledio je propagandni rat u kojem su obe strane svaljivale krivicu jedna na drugu. Prema ukrajinskoj verziji, radi se o napadu krstarećim raketama „kh-101“, koje su lansirane sa strateških bombardera „tu-95MS“ s teritorije Rusije, dok Rusi tvrde da je u pitanju PVO raketa, lansirana sa ukrajinskog S-300PS, koja je promenila putanju leta i zbog neispravnosti pogodila soliter.

Za to vreme na zapadu Kijeva ukrajinska inženjerija je uništila sve mostove i vijadukte na prilazu gradu kako bi zaustavila prodor ruske vojske iz predgrađa ka gradu. U popodnevnim satima ruska vojska uvela je u napad na Kijev sa severoistoka 14 novih borbenih grupa. Kijevu se prema snimcima približila sa severa i baterija PVO sistema „Pancir S-1“.

PRIMORAVAJU NAS DA SE PRIPREMIMO ZA NAJGORI SCENARIO" Kličko raspoređuje  snage u Kijevu zbog Rusije (m)

Oglasio se i Vitalij Kličko

Grad snabdeva stanovnike i borce

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da grad čini sve što može da održi normalno funkcionisanje života. Grad se, prema njegovim rečima, trudi da pomogne građanima da obezbede vodu, hranu i sve potrepštine, kao i da vodi računa o bolnicama, braniocima grada, ali i onim ljudima koji su u skloništima.

Vitalij Kličko
FOTO: PRINTSCREEN

Padovi aviona

Mediji su juče ujutru objavili vest da su Ukrajinci u okolini Kijeva oborili čak dva transportna aviona IL-76, koji su prevozili ruske padobrance. Ovu informaciju potvrdilo je i američko ministarstvo odbrane, pozivajući se na ukrajinske izvore, ali olupinu džinovskog „iljušina“ i mrtve vojnike niko nije video, bar zasad, niti su pokazani snimci.

Ključni napad na Kijev navodno je, prema zapadnim medijima, započeo juče rano ujutro, oko tri sata, iz pravca Vasiljkova, koji je od prestonice Kijeva udaljen oko 40 kilometara južno. Grad inače ima aerodrom, koji su ruski padobranci prethodno zauzeli helikopterom. Naime, prilikom sletanja ukrajinska PVO raketom je oborila teški vojni transportni avion IL-76, u kom je bilo 150 padobranaca. Za to vreme uz pomoć oklopnih vozila BMD 3 i 4 put ka Kijevu krenule su ruske jedinice zajedno, kako tvrde Ukrajinci sa pripadnicima Specnaza, koji su bili obučeni kao ukrajinski specijalci i vojnici, ali su upali u zasedu branilaca i svi su navodno eliminisani. Čak je sudeći po snimcima jutros jedna kombinovana vojna kolona ruske vojske zbrisana s lica zemlje.

Sport | Strana 2 | Espreso

Onda je usledio napad na Vasiljkovo, iz koga su ruske snage pokušale prodor. Usledio je izveštaj i da je drugi „iljušin“ oboren je južno od Kijeva, u gradu Bila Cerkva, i to na istoku zemlje, kao i da je ukrajinska PVO oborila ruski jurišni avion „su-25“ i jedan helikopter. Prema nepotvrđenim izvorima, oba transportna aviona oborena su raketnim PVO sistemom S-300 sa zapada Ukrajine. Za to vreme propao je jedan upad oklopnim transporterima BTR-80 u sam grad.

Vazdušni rat nad Kijevom

Oboren transportni avion „an-26“

Osim kopnenih okršaja, nad širim rejonom prestonice odvija se i pravi vazdušni rat. Osim navodno oborena dva „iljušina“ i jurišnik „su-25“, na društvenim mrežama pojavio se snimak sukoba Rusa i Ukrajinaca iznad zapadnog dela Kijeva, gde su u okršaju sa „suhojima“ ušli „mig-29“ ukrajinske avijacije, koji pripadaju 40 taktičkoj avijacijskoj brigadi. Zapadno od Kijeva pao je i transportni avion „an-26“, ali je ostalo nepoznato kome ova letelica zaista pripada, kao i koliko članova posade je izgubilo život.

Kijev, Mapa, Rusija, Ukrajina, Rat, Bitka
FOTO: GRAFIKA

Napad na Troješčinu

Paralelno sa ovim okršajem, prema pisanju zapadnih medija, ruske trupe su započele napad na severno predgrađe Kijeva Troješčinu, gde se nalazi termoelektrana, koja grad snabdeva strujom i koju su Rusi pokušali da zauzmu još u petak uveče. Inače, napad na ovo predgrađe trajao je i pre dva dana, kad je ruska vojska stigla na reku Dnjepar.

Ukrajinci su uspeli u više navrata da odbiju napad ruskih trupa duž avenije Peremohi. Sukobi su trajali juče do sedam sati ujutro, posle čega je usledilo kraće zatišje, koje je trajalo do nekih osam sati. Tu pauzu iskoristio je ukrajinski predsednik Zelenski, koji je sa ulica Kijeva objavio snimak pohvale borcima i saopštio da neće napustiti grad iako su SAD molile da se evakuiše van Ukrajine zajedno s porodicom.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u uzbudljivom govoru iz svog bunkera na tajnoj lokaciji u Kijevu rekao je da se „sada odlučuje o sudbini Ukrajine“:

– Ove noći neprijatelj će upotrebiti sve raspoložive snage da slomi naš otpor – izdajnički, podlo, neljudski. Ove noć će nas napasti. Svi moramo da razumemo sa čime ćemo se suočiti. Ove noći moramo izdržati.

Odbrana grada od Rusa

Podeljeno 25.000 pušaka i 10 miliona metaka

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski oglasio se iz Kijeva sa šlemom i pancirom i saopštio da je dobrovoljcima u gradu podeljeno 25.000 komada automatskog naoružanja, oko 10 miliona metaka, ručne bombe, protivoklopni bacači i rakete RPG.

Rusija, Ukrajina, Rat, Vojnik
FOTO: AP ALEXEI ALEXANDROV

Medijski rat

Zelenski je u jutarnjem snimku ponovio da im je potrebna municija. Ukrajinske oružane snage su objavile na Tviteru da nijedan veći grad nije pao u ruke Rusa i da su izgubili dosad 3.500 vojnika, kao i da je ruski prodor sa severa, zapada i juga u Kijev zaustavljen.

Na društvenim mrežama tad je osvanuo veliki broj fotografija i snimaka kako su ukrajinske snage bezbednosti i Narodna straža razoružali i pohapsili gomilu sabotera obučenih u uniforme ukrajinske vojske. U osam sati ujutro ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je stanovnike Kijeva da ostanu u kući, usred borbi ulicu po ulicu.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 5 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)