G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / POLITIKA / U Kremlju definisali granice Luganska i Donjecka, separatisti nisu oduševljeni Putinovom odlukom!

U Kremlju definisali granice Luganska i Donjecka, separatisti nisu oduševljeni Putinovom odlukom!

FELJTON.rs
22.02.2022.

Potpredsednik luganskog parlamenta Dmitrij Horošilov pozvao je ukrajinsku vojsku da se povuče s „okupiranog područja“.Piše: FELJTON.rs

Ruski tenkovi idu prema Donjecku Profimedia

Dok jer ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju naciji, kojim je priznao nezavisnost paradržavnih tvorevina Lugansk i Donjeck, govorio kako je Ukrajina tvorevina koju je izmislio boljševički vođa Vladimir Lenjin, građani Donjecka, kako su javljale ruske TV postaje, izlazili su na središnji trg koji nosi ime baš tog Vladimira Lenjina i pod njegovim spomenikom slavili rusko priznanje svoje paradržavne tvorevine, što je celoj toj priči dalo i dodatni bizarni ton.

U Lugansku i Donjecku bio je vatromet, razdragani su ljudi, pod policijskom satu, izlazili na ulice i mahali ruskim zastavama, a mnogi su oduševljeno zahvaljivali Putinu i „ruskoj domovini“ na priznanju („Znali smo da nas nećete ostaviti na cedilu“) te govorili da je sada sledeći korak „ujedinjenje s Rusijom“. Istodobno je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da Ukrajina neće uvoditi izvanredno stanje na području cele zemlje ako „Rusija ne krene u sveopći napad“, dok kijevska Ukrajinska pravda navodi da se u Kijevu razmatra mogućnost prekida diplomatskih odnosa s Moskvom.

U razgovoru s azerbajdžanskim predsednikom Ilhanom Alijevom, koji mu je došao u posetu, Putin je, sedeći za onim svojim legendarnim belim višemetarskim stolom, izjavio da „Rusija ne stvara imperiju“ te da priznaje suverenitet svih drugih bivših sovjetskih država, ali, kako je rekao, Ukrajina je iznimka tog pravila zbog „spoljasnjeg uticaja na tu zemlju“.

Nakon potpisivanja akta o priznavanju separatističkih „država“ ruski je predsednik potpisao i akt o slanju ruske vojske u „mirovnu misiju“ u Donbas kako bi održavala mir. Odnosno, kako je rečeno, ruski vojnici bili bi „mirotvorci“ kao i u Južnoj Osetiji te Abhaziji. Odmah nakon toga na društvenim mrežama pojavile su se snimke tenkova i bornih kola koji ulaze na područje pobunjeničkih tvorevina. S tog područja ruski mediji javljaju kako „ruske mirotvorce“ dočekuju cvećem, ruskim zastavama i ruskim pesmama poput „Katjuše“.

Putin je uputio u Dumu na ratifikaciju (već je sve sređeno) sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći između Rusije i dve novopriznatih „država“. Kako pišu ruski mediji Interfax i Ria novosti, sporazum Rusije s Luganskom i Donjeckom podrazumeva zajedničko osiguravanje i nadgledanje granice te korištenje vojnih baza i vojne infrastrukture. Granice dviju paradržavnih tvorevina osiguravat će zajednički Rusija i vojno-policijske snage separatističkih područja. Sporazum je potpisan na deset godina, s automatskim produljenjem nakon njegova isteka. Istodobno je Putin zadužio Ministarstvo vanjskih poslova da dogovori uspostavu diplomatskih odnosa te otvaranje ruskih diplomatskih predstavništava u tim „državama“ i njihovih u Moskvi.

No, nakon Putinova priznanja pobunjeničkih tvorevina došlo je do zbrke u eteru. Naime, i ruski mediji pitali su se je li Vladimir Putin priznao Donjeck i Lugansk u njihovim „prirodnim“ granicama, odnosno teritorije koji je obuhvaćao te „oblasti“ pre izbijanja rata ili samo u granicama koje trenutno kontrolisu proruski pobunjenici.

Putin u svom obraćanju nije bio jasan. Naime, tek je oko polovine tih područja pod upravom secesionista, a ostatak „oblasti“ kontrolise ukrajinska vojska i područje je u državnopravnom okviru Ukrajine. Dodatnu zbrku izazvao je šef parlamentarnog Odbora za pitanje odnosa Zajednice nezavisnih država (institucija koja okuplja devet država bivšeg SSSR-a) Leonid Kalašnjikov koji je rekao kako on misli da je Putin priznao državnost na celom teritoriju dve oblasti, a ne samo one koje kontrolisu separatističke snage. No, ubrzo je došlo objašnjenje iz Dume.

Moskovski list RBK navodi prvu zamenicu Odbora Dume za međunarodne odnose Svetlanu Žukovu koja je rekla kako „Rusija neće priznavati Donjecku narodnu republiku i Lugansku narodnu republiku u granicama koje su ta područja imala, nego u sadašnjim granicama koje kontrolisu“. „Priznajemo granice koje su sada, u ovom trenutku. Nitko ne namerava ići dalje. U dokumentima nismo određivali nikakve druge granice“, izjavila je Žukova za RBK. Doduše, potpredsednik luganskog parlamenta Dmitrij Horošilov rekao je kako on smatra da je priznata „cela Luganska oblast“ te je pozvao ukrajinsku vojsku da se povuče s „okupiranog područja“.

PUTIN OD UKRAJINE PRAVI NOVU BOSNU! Ključa u Evropi, Zapad nastavlja  brutalne napade na Rusiju: STIGAO

Zanimljivo je da je na sastanku ruskog Veća nacionalne sigurnosti, pre Putinova istupa u kojem je priznao nezavisnost odmetnutih pokrajina, šef spoljnih kontraobavještajne službe Sergej Nariškin napravio „lapsus“ rekavši da pozdravlja „pripajanje Donjecka i Luganska“, na što ga je predsednik Putin upozorio da se „raspravlja o priznanju nezavisnosti“ te je on onda izjavio da pozdravlja „suverenitet Donbasa“. Ruski mediji već pišu da će Rusija hitno poslati financijsku pomoć tamošnjem stanovništvu, a izbeglice iz Donjecka i Lugaska bit će razmješteni po raznim ruskim regijama.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/jutarnji)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)