G-E0EWZBLP0V
четвртак , 7 јула 2022
Home / CRNA HRONIKA / TOMA FILA: Marjanović će biti oslobođen za Jelenino ubistvo, ne bi bio na slobodi da imaju dokaze!

TOMA FILA: Marjanović će biti oslobođen za Jelenino ubistvo, ne bi bio na slobodi da imaju dokaze!

FELJTON.rs
30.01.2022.

Milošević je bio okružen lažnim lažnim prijateljima. Pričao mi je kako su mu obećali ovo i ono. To veče kada je uhapšen rekao sam mu: „Ova garancija ti važi za večeras“. Iz naroda je izašao zahvaljujući Miri, tvrdi Fila

Toma Fila, jedan od najpoznatijih srpskih advokata u karijeri dugačkoj šest decenija samo je dva slučaja odbio. Jedan zbog toga što mu je majka rekla da će ga pljunuti, ako uzme da brani muškarca koji je silovao, ubio i zapalio dete i drugi čoveka koji je pijan silovao majku. Po njegovim rečima Mira Marković je bila ta koja je politički uzdigla Slobodana Miloševića. Nikolu Šainovića naziva bratom i imaju poseban odnos. O ovim temama, ali i mnogim drugim u intervjuju za Telegraf.rs priča Fila.

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Kada i kako ste odlučili da postanete advokat?

Moj otac je bio protiv. On je od početka govorio da ne treba time da se bavim jer je on već poznati advokat i da ću verovatno da se takmičim sa njim. I sve je bio u pravu i ja sam izgubio. Bio je bolji advokat od mene.

Kako ste to zaključili?

Otac je počeo ni iz čega, sa ja sam u svet advokature ušao kao pukovnik Tomić na belom konju. On se u životu mučio mnogo, tako da je više cenio rad i uspeh nego ja. Mogu da vam kažem da sam ja olako branio, voleo ljude, voleo sud i kada mi se jednom smučilo ja sam prestao da odlazim na suđenja.

pink.rs | ADVOKAT TOMA FILA O SLUČAJU JELENE MARJANOVIĆ: Protiv Zorana NEMA  DOKAZA!

Da li vam je otac dao savet o tome kako postati dobar advokat?

Nikada mi nije dao savet. Samo me je jednog dana pozvao, dao mi predmet i rekao idi u sud. Tada sam ga pitao: „A da mi kažeš nešto?!“. Međutim, samo mi je odgovorio: „Ni meni nije niko ništa rekao“.

Da li se sećate prvog predmeta?

Kako da ne. Ušao sam u sudnicu, a sudija me je izbacio i rekao da maloletna lica nema šta da traže u sudnici i da izađem. Jedno vreme sam bio u hodniku i posle ponovo ušao. Tada sam mu rekao ja sam advokatski pripravnik, a on meni: „Ja sam u Savezu komunista i nikada se nisam prekrstio evo sada ću prvi put u životu“ i to uradio. Znate, imao sam samo 21 godinu kada sam diplomirao. Sećam se i tog premeta, to je bio visokokvalifikovan muzač krava, a ona takođe visokokvalifikovana muzačica krava iz PKB i to je bilo jedno komično suđenje. On je bio visok i mršav, a ona krupna i to mi je bio najkomičniji predmet. On je udari, a zatim trči oko nje. Sećam se da sam taj slučaj izgubio. On je dobio šest meseci uslovno.

Ko vam je bio poslednji klijent?

Na kraju svoje karijere odlučio sam da se sprijateljim sa poslednjim klijentom. To je bio Nikola Šainović. Mi jednog drugog oslovljavamo sa brate. Ja sam više proveo sa njim nego sa svojom suprugom Vesnom.

Šta vam je Nikola Šainović govorio?

Polako. Videćemo…Ti nemoj da budeš pesemista. Nešto ćemo uraditi. Siguran sam da bi slučaj dobili da nije general Ojdanić priznao delo. Uspeo sam, Šainoviću da smanjim kaznu na koju je osuđen.

Kakav je tačno bio njegov odnos sa vama?

Evo zaključite sami. Ja sam 11 godina svaki dan u 19 h njega zvao i govorio mu šta se dešava u Srbiji, ma gde bio.

Mrzeli ste Hag. Zašto ste otišli u njega?

Otišao sam jer je to bila odluka Matice iseljenika. Pokojni advokat Milan Vujin, on je bio prvi koji je otišao u Hag iz Srbije. Sećam se da je bio neki Sabor u Kolarcu gde je doneta odluka da u Hag idu samo najbolji advokati. Šetao sam Ševeningenom i tada razmišljao: „Šta će ovi ljudi da nam urade“. Sećam se da mi je Vujin govorio: „Proći će pravda, pobedićemo“. Tada sam mu rekao da je stotine miliona dolara uloženo protiv Srba i znao sam da šta god da uradimo nećemo uspeti.

Kakav je klijent bio Slobodan Milošević?

"Možeš da tužiš Australiju i uzmeš bar PET MILIONA EVRA" Toma Fila savetuje  Đokovića i poručuje: Ponašali su se prema Novaku kao da je doplivao iz  Afrike

Milošević je bio okružen lažnim prijateljima. Pričao mi je kako su mu obećali ovo i ono. To veče kada je uhapšen rekao sam mu: „Ova garancija ti važi za večeras“. Iz naroda je izašao zahvaljujući Miri. Opet, da nije bilo Mire Marković ne bi on stigao dokle je stigao. Ona ga je podigla, ali i spustila.

Kako je Mira uspela da utiče na Miloševića?

Mira je bila jako ambiciozna. Stalno mu je govorila – ti si najbolji, ti si pametan…Nemoj da slušaš nikoga. Izvređala, Baneta Ivkovića i to nisam mogao da shvatim.

Da li je Milošević znao šta ga čeka u Hagu?

On je znao šta mu se sprema. Znao je da je sud formiran zbog njega.

Da li ste gledali seriju Slobodan Milošević?

Jesam. Nešto je u njoj istinito nešto ne. Evo na primer mene su predstavili da sam bio kod njega tri dana, a ja sam bio sat, dva.

Kako i kada se upoznali Jovanku Broz?

Njoj je Tito rekao da ukoliko bude imala bilo kakav problem da se obrati advokatskoj kancelariji Fila jer se oni nikoga ne plaše. Tada je od nas tražila pravdu. Međutim, u njenom slučaju pravda nije zadovoljena. Čak su i demokrate izgubile predmet. Posle pada Miloševića svi su se okuražili i pojavili su se mnogi naslednici. Sud je u mom slučaju rekao da ne mogu da je branim jer sam u sokobu interesa. Bio sam savetnik predsednika Vlade Ivice Dačića.

Kako se Jovanka Broz ophodila prema svom suprugu?

Kada bi ga pomenula bila joj je suza u oku. Nije tačno da ga je ona tukla i da mu nije davala lekove. Svi su iskoristili njegovu starost.

Šta ste rekli svojoj supruzi na temu odnosa Jovanke i Tita?

Rekao sam Vesni da bih voleo da me voli onoliko koliko je Jovanka njega volela. Ona ni decu nije imala jer je Tito imao mnogo dece.

Kakav je bio odnos vaše majke i Jovanke Broz?

Njih dve su se družile. Najviše su volela da jedu zajedno gurabije sa bademom koje sam dobio iz Grčke. Kada je umro moj otac ona je došla da me pita da je branim. Tada mi je rekla da bi volela da radi samnom i pitala me da li može da ima poverenja. Odgovorio sam je da: „Svaki čovek ima svoju cenu. Tada sam joj pokazao na majku i rekao za njenu glavu prodaću vas“. To je uvredilo moju suprugu, ali sam joj objasnio da: „Žena ima mnogo, a majka je jedna“.

Šta ste voleli najviše u životu?

Voleo sam kafanu. Ja sam jedini u porodici koji nije znao da peva. Mnogo mojih ključnih klijenata sam dobio u kafani.

Ko je vaš savet mladim advokatima?

Moraju da se druže. Ako ideš kući da čuvaš ženu i decu ti si završio karijeru.

Jednog bitnog klijenta ste upoznali u kafani. Ko je bio to?

Reč je o prvom sudaru aviona. To je bio čovek koga sam upoznao u kafani na Zlatiboru. Dopala mu se neka devojka iz mog društva. I pitao me da li može da igra sa njom. Posle se sa njom i oženio. Od tada je prošlo nekoliko godina, kada mi se pojavio na vratima kancelarije. Tražio je da mu ja branim brata za nesreću koja se dogodila u Crnoj Gori. Tada mi je otac sugerisao da ne branim, jer se ne razumem u avione. Razuverio sam ga kada sam dobio predmet i nastavio da pobeđujem u sličnim.

Koga nikada niste želeli da branite?

Čoveka koji je silovao dete, ubio i zapalio. Nad njim je izvršena smrtna kazna. Majka mi je rekla da ukoliko ga budem branila ona će me pljunuti. Odbio sam i predmet čoveka koji je silovao majku. To je protivno kodeksu profesionalne etike.

Da li je vaš otac bio ponosan na vas?

Bio je. Tek kada sam se spremao za izdavanje njegove knjige shvatio sam da smo samo u jednom predmetu bili zajedno. U tom slučaju se ponašao zaštitnički. Ni on ni ja nismo bili komunisti. Mi smo bili sociodemokrate, tako me je otac vaspitavao.

Da li je slučaj ubistva Jelene Marjanović za vas enigma?

Za mene je pitanje dokazivanja. Dokazi su nikakvi. Da su dokazi nekakvi, on bi bio u pritvoru. Zoran Marjanović se brani sa slobode za teško ubistvo za koje može da dobije do 40 godina. Na kraju će se slučaj završiti oslobađajućom presudom.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/espreso)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha 9 + = 16

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)