G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / VELJA POBEGAO ŠKALJARCIMA S NIŠANA, PROPEVAO ZAŠTIĆENI SVEDOK! Ovo su detalji plana likvidacije Belivuka i Miljkovića u Tivtu!

VELJA POBEGAO ŠKALJARCIMA S NIŠANA, PROPEVAO ZAŠTIĆENI SVEDOK! Ovo su detalji plana likvidacije Belivuka i Miljkovića u Tivtu!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
06.08.2021.

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore grupa koja je navodno planirala likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića krajem januara u Tivtu nazvana je škaljarsko-barsko-zemunskim klanom

U spisima tog tužilaštva navodi se da još nisu utvrdili identitet jednog od organizatora koji je sa Jankom Vukadinovićem (31) okupio ekipu i tražio glave Belivuka i Miljkovića i navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Zaštićeni svedok, čije kodno ime je Kamenko Kučki, tužiocima je ispričao sve detalje kriminalnog plana, a deo podataka dobili su i od zaštićenog svedoka Hasana Turkovića.

Njihove izjave potkrepljene su porukama koje su pripadnici kriminalne organizacije međusobno razmenjivali preko kriptovane aplikacije, proizilazi iz optužnice koju potpisuje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Milivoje Katnić

U jednoj od poruka prema navodima optužnice Vukadinović saopštava zaštićenom svedoku Kamenku:

– Nisam nikoga ostavio, pa neću ni tebe brate, jer si pravi brat! Čitav škaljarko-barsko-zemunski stoji iza tebe brate, samo polako, ako ne može da se odradi nalevo krug i idemo dalje, nećemo da letimo. Bitnija mi je tvoja sloboda no sve napravice, sve pare, gde je ljudi, brate, i drugova – navedeno je u optužnici.

Optužnica je 7. jula podneta protiv Vukadinovića, zatim Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

SDT ih tereti za pokušaj ubistva Belivuka, Miljkovića i Kašćelana.

Sve tri likvidacije hapšenjem osumnjičeniih sprečili su inspektori doskorašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Vrbovanje

Mujahodžić, zaštićeni i svedok saradnik deo su grupe koje je Vukadinović direktno vrbovao da odrade prljave poslove, a sa ostalima se nije poznavao, piše u optužnici.

U tom aktu citirane su izjave zaštićenog i svedoka saradnika.

Navodi se da je Jovanović od nepoznatog organizatora te krimi-grupe dobio naređenje da za njegov račun ubija i prikriva tragove ubistva i pali automobile koje su koristili.

– Stanišić je prihvatio zaduženje da preuzima i čuva oružje namenjeno za ubistva, predaje ga izvršiocima, iznajmljuje „štek“ stanove za izvršioce ubistava, donosi im hranu i čuva automobile za izvršenje krivičnih dela – piše u optužnici.

Slobodan Kašćelan
Ubijte ih sutra u redu za čekiranje“

Specijalni tužilac objašnjava da se Vukadinović i Stanišić ne poznaju, ali da je tridesetpetogodišnjak uprkos tome sinhronizovano delovao po naredbama drugog šefa te krimi grupe.

Zaduženje da izvršava ubistva navodno je prihvatio i zaštićeni svedok.

Pred specijalnim tužiocima ispričao je da je Stanišić nabavio oružje za likvidaciju dvojice Beograđana, a da su ga Jovanović i on isprobavali 21. januara u Tivtu. Tog dana, tvrdi zaštićeni svedok, dobili su upute od Vukadinovića da Velju Nevolju i Miljkovića ubiju sutradan dok budu u redu za čekiranje na tivatskom aerodromu.

Stanišić, međutim, tvrdi da nije član nikakve kriminalne organizacije i da nije ni video pištolje za koje je optužen da je nabavio i da nikoga nigde nije vodio da puca. Pred specijalnim tužiocima ispričao je da je dva meseca pre hapšenja kod njega u Tivat došao Vladan Mijušković sa Milem Jovanovićem zbog kupovine automobila i da su se zadržali nekoliko dana zbog sređivanja dokumentacije.

Veljina glava prioritet, ucenjana na 700.000 evra

Rekao je i da je desetak dana pre hapšenja kod njega došao Jovanović i pitao ga da li negde ima da iznajmi stan na mesec dana, kako bi došao sa devojkom, nakon čega je pitao komšije da mu izdaju stan, što su i učinili.

Velja Nevolja, alijas Veljko Belivuk

On, međutim, nije želeo da otkrije šifru za svoj kriptovani telefon, niti da im kaže koga ima upisano u toj aplikaciji. Tužiocima je detaljno objasnio kako je „upao“ u klan, kako su tekli dogovori za likvidaciju „neprijatelja“, odnosno Kašćelana, ali i kako je plan promenjen i da su kao prioritetna mete označeni Belivuk i Miljković.

Detaljno je opisao uloge svih optuženih navodeći da je uspeo da fotografiše Mujahodžić kad su ga kod nje poslali za kriptovani telefon namenjen optuženom Miliću.

Rekao je i da mu se Stanišić predstavio kao Dibala, a da je kad su ga dovezli do Tivta saznao da za likvidaciju Belivuka i Miljkovića treba da dobiju između 500.000 i 700.000 evra.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)