G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / NIN objavio nove iskaze iz istrage o ubistvima grupe Belivuka i o Jovanjici

NIN objavio nove iskaze iz istrage o ubistvima grupe Belivuka i o Jovanjici

FELJTON.rs
28.07.2021.

Nedeljnik NiN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.

NIN objavio nove iskaze iz istrage o ubistvima grupe Belivuka i o Jovanjici 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT)

Ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju „Jovanjica“ i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio „Soprano“, Miljković „Кratos“, a naveo je kodna imena – nadimke na aplikaciji za os­tale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Ve­ličković Goksi, u čemu je sam učest­vovao.

Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao „da ga je on lično ‘rešio’ jednim udarcem se­kire“.

Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila „štek“ člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Laza­ra Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvo­vao.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Lje­poje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventu­alnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin tele­fon sa Skaj aplikacijom i ispiti­vali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Кoraću, vođi suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vodje, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.

Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vo­di se na „nekog Nemca“ (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i nemačko državljanstvo).

Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je: „Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vi­dim iz medija i pustim mu poruku: ‘Je l’ ovo istina što se priča?’ On meni na to odgovara kratko: ‘Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti.’ Posle toga nismo razgovarali na tu temu“, piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/danas)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

74 − 66 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)