G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / OTKRIVAMO DELOVE PISMA NASMEJANOG UBICE ČABA DERA IZ ZATVORA: Ubio sam Markovića PREVENTIVNO jer sam ČUO da hoće da me LIKVIDIRAJU

OTKRIVAMO DELOVE PISMA NASMEJANOG UBICE ČABA DERA IZ ZATVORA: Ubio sam Markovića PREVENTIVNO jer sam ČUO da hoće da me LIKVIDIRAJU

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
07.07.2021.

FELJTON.rs ekskluzivno objavljuje delove pisma koje je u zatvorskoj ćeliji u Mađarskoj na 18 strana rukom napisao „nasmejani ubica“ i zamolio da ono bude pročitano u Višem sudu u Beogradu, ali je sud to odbio

Pucao sam u Nebojšu Markovića, jer sam saznao da je učestvovao u pripremama moje likvidacije, pucao sam u njega preventivno, da ih zaustavim da ostvare plan da me likvidiraju. Meni je bilo važno samo da se obračun ne dogodi na oči njegove supruge, na oči njegove porodice. Zbog toga sam, čim sam izašao iz kola, počeo da pucam u njega. Takođe mi je važno bilo i da sve snime kamere, da se moje lice dobro vidi!

Ovim rečima, kako Kurir ekskluzivno saznaje, Čaba Der je u pismu koje je preko advokata poslao Višem sudu u Beogradu, opisao ubistvo Nebojše Markovića 5. januara 2019. na Banovom brdu. Sud je odbio da pročita pismo, jer se Deru, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju, sudi u odsustvu.

Čaba Der
FOTO: KURIR

U pismu na 18 strana, koje je Kuriru dostavio njegov advokata iz Mađarske, Kristijana Guljaša, Der koji je dobio nadimak „nasmejani ubica“, obelodanio je da nije u Markovića pucao greškom, kako se spekulisalo. Podsetimo, istražitelji su sumnjali da je prava meta trebalo da bude Markovićev šurak Aleksandar Šarac.

– Iskreno rečeno, nije mi bio cilj da ubijem Nebojšu Markovića. Kada sam ga video, odmah sam ga prepoznao, jer mi je prijatelj poslao fotografiju kako Nebojša sa suprugom plave kose stoji pored kola. Kada sam počeo da pucam, očekivao sam da će mu brzom lekarskom intervencijom spasiti život – napisao je Čaba.

Čaba Der, Dragoslav Miša Ognjanović
FOTO: DRAGAN KADIĆ, PRINTSCREEN

Nisam ubio Mišu, niti ranio Stojketa!

Čaba Der, u pismu u kom priznaje da je ubica i sebe naziva „žrtvom destruktivnog sistema“, tvrdi da nisu tačne spekulacije da je ubio poznatog beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića. – Puno se spekulisalo o tome da sam ubio advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića, Nebojšu Karana i da sam u Barseloni ranio Nebojšu Stojkovića Stojketa. Želim da kažem da je to netačno. Žao mi je ovih ljudi i njihovim porodicama izjavljujem saučešće – naveo je ubica u pismu i dodao da je sa Stojketom u dobrim odnosima, „da ga izuzetno ceni“.

Der je u pismu naveo i da „je Alan Kožar (ubijeni pripadnik škaljarskog klana) kriv za Markovićevu smrt.

– Nije trebalo da ga uključi u pripremu moje likvidacije. Markovićeva uloga je bila da 20.000 evra da plaćenom ubici. Ova suma je trebalo da pokrije troškove plaćenog ubice, koji je imao zadatak da pređe iz Beograda u Budimpeštu, da me locira i likvidira. Ne mogu da tvrdim da je Marković znao u koju svrhu daje tih 20.000 evra, jer se obično u ovakvim situacijama o detaljima ne govori. Nabavio sam njihove adrese, opis Nebojše Markovića, znao sam da vozi „volvo“ sa tri jedinice u registraciji i da mu žena ima plavu kosu – priznao je nasmejani ubica u pismu, koje je napisao 5. jula u ćeliji.

Nebojša Marković
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Detaljno je opisao i da je zapravo njegova prva meta trebalo da bude Alan Kožar, ali da u tom trenutku do njega nije mogao da dođe.

– Pošto sam u tom period mogao da dođem samo do Nebojše Markovića, na žalost, sve se prelomilo na njemu. Napao sam ga iz prevetnivnih razloga, kako bi ih preduhitrio i na taj način potpuno poremetio njihove planove, to jest kako bi ih onemogućio da se organizuju da me likvidiraju. U meni se aktivirao odbrambeni mehanizam, na tuđem primeru sam naučio da je nekada napad najbolja odbrana – objasnio je.

Čaba Der je u pismu napisao i da je Alan Kožar od njega tražio da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali da je on to odbio da uradi.

Inače, tokom suđenja za ubistvo Markovića, tužilaštvo je predložilo da Der bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a presuda će biti izrečena 13. jula.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 + = 23

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)