G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / UBICI SINA BIH I OPROSTIO SAMO DA MI JE PRIZNAO ZAŠTO MU JE PROBO SRCE! Potresna ispovest oca Ivana Trifunovića koga je izbo drug!

UBICI SINA BIH I OPROSTIO SAMO DA MI JE PRIZNAO ZAŠTO MU JE PROBO SRCE! Potresna ispovest oca Ivana Trifunovića koga je izbo drug!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
07.07.2021.

Da mi je Damir kao čovek prišao pognute glave i rekao: „Ubio sam brata zbog toga i toga, možda bih ga i razumeo i oprostio, ali on kao da je likovao dok je prekjuče u Palati pravde, sa pobedonosno podignutim rukama, prošao pored mene. Njegovo ponašanje me je isteralo iz takta, ponašao se kao plaćeni ubica i morao sam da kažem: „Ubico, ubio si mi sina, ubij sad i mene!“.

Dragiša Trifunović
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Ovim rečima za FELJTON.rs započinje potresnu ispovest Dragiša Trifunović, otac Ivana Trifunovića (22) koji je ubijen nakon dočeka Srpske Nove godine na Novom Beogradu, a za čije je ubistvo optužen njegov prijatelj iz detinjstva Damir Ibrahimović (20), inače rođak Veljka Belivuka.

Prvi susret

Trifunović kaže da se u ponedeljak u sudu prvi put sreo s Ibrahimovićem, otkako mu je sin ubijen.

– Ivan i Damir su bili nerazdvojni. Odrasli su zajedno, znaju se iz vrtića. Damira sam smatrao drugim sinom. Sve sam mogao da pomislim, ali da uradi ovako nešto, nisam moga ni da zamislim. Boli to što ni on, ni njegovi roditelji, sa kojima smo se intezivno družili i bili kao jedna kuća, nisu pokazali ni trunku saosećanja – priča Trifunović:

Dragiša Trifunović
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Sina mi ništa ne može vratiti. Naša bol je večna. On dodaje da bi mu možda bilo lakše da je njegov sin bio kriminalac i lopov.

– Ali, Ivan je bio izuzetan mladić. Nikada nikom zlo nije naneo. Da mi je bar unuče ostavio da imam nešto njegovo – priča nesrećni otac, dok u rukama drži sliku sina.

Dragiša kaže da je skupio snage i odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se, kako tvrdi, vidi kako Damir ubija Ivana.

– Vidi se kako Ivan ide stazom sa rukama u džepovima. Vidi se auto iz kog izleće Damir, prilazi mu i jednom ga udara u grudi. Ivan nije stigao ni da izvadi ruke iz džepova – priča otac i dodaje da je kobne večeri zatekao sina krvavog na pločniku, dok je Damir bio pored njega i vikao mu da izdrži. Trifunović tada nije znao da će Damir postati osumnjičeni.

Dragiša Trifunović
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Damir je bio sa mnom i dok smo Ivana vozili u bolnicu. Ubeđivao me: „Izdržaće, ne brini, nije duboka rana“, a izgovorio je i: “ Ivan me je šutnuo, zakačio sam ga čašom“ – objašnjava otac: – Trenutak kada sam saznao da je Damir osumnjičen za smrt mog sina bio je šok, koji ne mogu da opišem.

Doživotni zatvor

On kaže i da je znao da je Ibrahimović u srodstvu sa Veljkom Belivukom. – Svaki ubica bi trebao doživotno da ostane u zatvoru. Ali, plašim se da Damir tu kaznu neće dobiti. Ne zanima me njegova kazna, već razlog zbog kog mi je uzeo sina jedinca, koji nikada nikom nikakvo zlo nije učinio – završava očajni Dragiša.

Sestre neutešne

Ivan Trifunović je iza sebe ostavio neutešne roditelje ali i dve starije sestre.

– Ibrahimović takođe ima dve starije sestre. Svi su se družili i naše dve kuće su bile kao jedna. Mlađa ćerka se i dan danas pita kako je Damir mogao to da uradi njima jer i on ima dve starije sestre. Ivan je planirao da za koju godinu otvori svoju firmu. Želo je da bude privatnik i ka tome je išao, ali nažalost to nije dočekao. Govorio je da su i njegove kolege sa posla bile spremne da mu pomognu. Eto kakav je moj Ivan bio – kaže neutešni otac.

Tuga ne jenjava

Trifunović kaže da redovno obilazi grob svog sina, a tako je bilo i juče, na Ivanjdan.

– To je imendan moga deteta, bili smo da upalimo sveću. Zovu nas njegovi drugovi, kolege sa posla. Svima se zahvaljujem. Ivan je bio mladić koji je radio i kada dobije platu celu je donosio u kuću. Nedelju dana pre ubistva kupio je patike. Kao da je juče bilo, rekao mi je: “ Kućo, tako me je zvao, vidi što sam kupio patike“. Njemu su se mnogo dopale u njima sam ga sahranio – rekao je očiju punih suza Trifunović.

Za braću ću i život da dam

Trifunović kaže da nijedno slavlje nije moglo da prođe, a da ove dve porodice nisu zajedno. – Punolestva, rođendani, svadbe kao i doček Nove godine Ivan i Damir su zajedno proslavljali. Dan pre tragedije ja sam im nabavio prase ovde sam ga sekao. To koliko je Ivan cenio i voleo Damira svedoči i fotografija koju je podelio na fejsbuk profilu iznad koje je napisao: „Za pravu braću život daću“ – kaže Trifunović.

advokatica Slavka Babić
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Punomoćnik oštećenih

Na sledećem ročištu iznošenje odbrane

Punomoćnik porodice oštećenih, advokat Slavka Babić, za Kurir kaže da je naredni glavni pretres zakazan za 13. septembar. Tad se očekuje iznošenje odbrane okrivljenog Ibrahimovića. U toku postupka, sud će izvesti dokaze saslušanjem roditelja pokojnog, kao i neposrednim saslušanjem svedoka – prijatelja okrivljenog i oštećenog, koji su bili pristutni kobne noći na proslavi Srpske Nove godine. Porodica oštećenog očekuje da se sazna istina, utvrdi motiv ubistva, a okrivljeni Ibrahimović osudi za krivično delo, koje je učinio prema svom najboljem drugu.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

53 − = 44

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)