G-E0EWZBLP0V
субота , 10 децембра 2022
Home / CRNA HRONIKA / SEKSUALNO ZLOSTAVLjAO DETE I DELIO JE S PRIJATELjIMA: A radio joj je i stvari od kojih će vam se prevrnuti creva

SEKSUALNO ZLOSTAVLjAO DETE I DELIO JE S PRIJATELjIMA: A radio joj je i stvari od kojih će vam se prevrnuti creva

FELJTON.rs
04.07.2021.

Viši sud u Pančevu osudio je Z. N. na 6 godina zatvora zbog krivičnog dela trgovine ljudima i iskorišćavanja teškog položaja maloletne osobe, saopštila je organizacija Atina, specijalizovana za zaštitu žrtava trgovine ljudima i pružanje podrške u njihovom oporavku.

Minimalna kazna zatvora u Srbiji za počinjeno krivično delo trgovine ljudima prema maloletnim licima je pet godina zatvora.

Z. N. je sa žrtvom stupio u konktakt preko svojih sinova, koji su bili njeni vršnjaci i prijatelji. Nakon što se upoznao s njenom situacijom, a shvativši da ona ima iskustvo odrastanja u domovima za nezbrinutu decu i hraniteljskim porodicama, da je dete bez roditeljskog staranja, kao i da nema nikog ko bi joj bio podrška, zloupotrebio je njen položaj i seksualno je iskorišćavao.

I tu se nije zaustavio. Pretio joj je i prisiljavao je na seksualne odnose s drugim muškarcima. Kao metode prisile koristio je izgladnjivanje i ograničavao joj je pristup vodi, kao i bilo kakvu komunikaciju sa spoljnim svetom.

Z. N. je sedamnaestogodišnju devojku držao zatvorenu u prostoru u kojem su uslovi života bili nepodnošljivi.

Presuda za krivično delo trgovine ljudima u našoj zemlji na godišnjem nivou ima jako malo. Rad suda je često spor i neefikasan. Žrtva godinama mora da se pojavljuje na sudu i da iznova i iznova proživljava traumu kroz ponovljena svedočenja i suočavanja s ljudima koji su je zlostavljali, trpi uvrede i nosi se s pretnjama koje se, po pravilu, za vreme sudskog postupka protiv trgovaca intenziviraju.

Nakon svega toga trgovci ljudima dobijaju vrlo niske kazne, a žrtva nikakvu satisfakciju, odnosno obeštećenje, čak i u slučajevima kad se kriminalcima oduzme imovina koju su stekli eksploatišući njihov rad. Trgovcima ljudima uglavnom se izriču minimalne kazne zatvora, a često se ovo delo prekvalifikuje, što 
dovodi do još blažih kazni.

U čak 80 posto slučajva: Žrtve trgovine ljudima su žene!

NVO Atina želi da naglasi da je neophodno da se primenjuju sistemske mere zaštite žrtava trgovine ljudima, jer se time štite osnovne ljudske vrednosti, prava i slobode. Iako je pravna regulativa u oblasti trgovine ljudima u velikoj meri usklađena s međunarodnim standardima, primena zakona u praksi je problematična i često nedosledna, tvrde u ovoj NVO, kao i da se tokom suđenja oštećenima u postupku dešavaju propusti u zaštiti privatnosti.

(feljton.rs/nacional7.blogspo)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha + 35 = 36

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)