G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / DRUŠTVO / SUDAR TITANA Dana Drašković pobedila Zoranu, Mihajlovićeva imala poruku za nju: Brini više o interesu zemlje nego o plati!

SUDAR TITANA Dana Drašković pobedila Zoranu, Mihajlovićeva imala poruku za nju: Brini više o interesu zemlje nego o plati!

POLITIKA FELJTON.rs
03.07.2021.

Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Drašković, pobedila je u borbi „titana“ Zoranu Mihajlović, ministarku rudarstva i energetike, a time i uspela da zadrži mesečna primanja od 771.000 dinara u NIS!

Mihajlovićevoj, naime, nije pošlo za rukom da smeni Draškovićevu, ali i Dragutina Matanovića i Dejana Radenkovića iz Odbora direktora NIS, a što je njeno ministarstvo predložilo još pre šest meseci. Skupština NIS AD je, naime, pre tri dana za članove Odbora direktora te kompanije izabrala 11 lica među kojima su Danica Drašković, Dejan Radenković i Dragutin Matanović.

Nadgornjavanje

Ministarka Mihajlović kaže za Kurir da nije pogođena ovim „porazom“, ali je imala i poruku za Draškovićevu.

– Moja jedina poruka svim članovima i članici Skupštine NIS koji predstavljaju Srbiju je da vode više računa o interesu svoje zemlje, nego o naknadi koju mesečno primaju. Ministarstvo rudarstva i energetike je tu, pratiće njihov rad i biće im podrška u svim korisnim idejama i predlozima koje budu imali u interesu Srbije. Na sreću, NIS je toliko veliki i značajan sistem da ni jedan pojedinac neće moći da ga upropasti – rekla je Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlović, Danica Drašković
FOTO: ZORANA JEVTIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Podsetimo, Zorana Mihajlović je u decembru prošle godine kazala da je potrebno da „u NIS imamo ljude koji svojim znanjem i iskustvom mogu dati još veći doprinos dobrim rezultatima.“

– Sigurni smo da su postojeći članovi i članica radili najbolje što su mogli i da im je interes Srbije bio i jeste iznad same funkcije. Ono što traži ministarstvo je da osvežimo redove koji predstavljaju Srbiju i idemo još brže napred – rekla je tada ministarka. Draškovićeva joj nije ostala dužna.

„Šlemovana“ i po tetka modi

– U pravu je dugogodišnja nesmenjiva ministarka svega i svačega. Žao mi je što kao član Odbora direktora NIS nisam, kako kaže, dala rezultate verovatno onakve kakve je ona dala šetajući godinama šlemovana, našminkana i stilizovana po tetka modi Vladom Srbije kroz razna ministarstva, stručna za sve, a najviše za obmane. Isto kao i njeni sponzori. Teško mi je to postići i dostići – rekla je tada. Danica Drašković, kao član Odbora direktora u NIS, ima mesečnu naknadu od 771.000 dinara, na ovoj poziciji je u kontinuitetu od 2014, a u organima NIS je ukupno 11 godina.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

34 − 30 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)