G-E0EWZBLP0V
субота , 4 фебруара 2023
Home / POLITIKA / MASAKR SRBA NA BOŽIĆ! Evo šta se desilo u Kravici, posle čega je Nasera Orića opevala Zvezda Granda! /VIDEO/

MASAKR SRBA NA BOŽIĆ! Evo šta se desilo u Kravici, posle čega je Nasera Orića opevala Zvezda Granda! /VIDEO/

FELJTON.rs
02.07.2021.

Prilikom masakra nad Srbima u Kravici, jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo, koji je učestvovao u zločinu nad Srbima, je napisao pesmu o tome gde se na najpodmukliji način vređaju srpske žrtve. Inače ova pesma je veoma popularna kod srebreničkih muslimana, a pevao je čak i takmičar Zvezda granda Sadik Hasanović

U Bratuncu, kraj Srebrenice stradalo je 69 srpskih civila i vojnika, koje su ubile muslimanske snage pod komandom Nasera Orića na Petrovdan 1992. Tokom leta iste godine Srbi i Muslimani borili su se i u oblasti Kravice i Ježestica, nadomak Bratunca.

Veliki pokolj u srpskom selu Kravice, i to drugi po redu, odigrao se na Božić 7. januara 1993, kada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH, takođe predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Spomenik žrtvama u Kravici
Pokolj na Božić 7. januara 1993.  

Žrtve masakra su osim pripadnika seoske straže bili i deca i starci. Najmlađa žrtva, Vladimir Gajić, je imao samo četiri godine a Novica Bogićević četrnaest. Najstarija žrtva masakra bila je nepokretna starica Mara Božić, stara 89 godina koju su zlostavljali pa živu zapalili muslimanski vojnici a tada je ubijen i njen sin.

U svojoj kući su mučeni pa zapaljeni i Negosav (80) i njegova nepokretna supruga Krstina Erić (81), dok je starici Ljubici Obačkić (75) pucano u njedra i grudi dok se vraćala sa jutarnje liturgije u seoskoj crkvi.

Nepokretnu Tankosavu Stevanović (55) su muslimanski vojnici zarobili i zlostavljali pa okrutno ubili hladnim oružjem. Patolog je konstatovao najmanje 17 ubodnih rana.

Spomenik žrtvama u Kravici

U svojoj kući je zlostavljana i Nevenka Đukanović (45) kojoj su prema nekim pričama Orićevi vojnici odsekli glavu, međutim, ni njeno kao ni telo njene rođake Vidosave Trišić još nisu nađena i one se vode kao nestala lica.

Telo Radmile Lukić nađeno je sa više ubodnih i prostrelnih rana u dvorištu, a među žrtvama su bili i Vladimir Stojanović od 78, Drago Lazić od 80, Vaso Nikolić od 75, Risto Popović 73, Milo Jokić od 66, Boško Đukanović 65, Vaso Nikolić od 65 godina.

Spaljeno 690 kuća

Ranjenih je bilo 82, dok je tokom celog rata Kravica izgubila 158 meštana. Spaljeno je 690 kuća i pomoćnih objekata, crkva je sravnjena sa zemljom a groblja su uništena i grobovi prekopani.

U martu 1993. Vojska Republike Srpske je započela kontraofanzivu i nakon 70 dana ponovo zauzela Kravicu. Tek tada su meštani sela Kravice na bratunačkom groblju mogli da sahrane svoje mrtve.

Sadik Hasanović
Takmiči se u Beogradu, a peva o pokolju Srba

O ovom zločinačkom poduhvatu peva Sadik Hasanović iz Srebrenika koji se takmiči u „Zvezdama granda“. Sadik sa svojim ocem ima bend „Sateliti“ koji peva o klanju Srba po Bratuncu, simpatizeri su i prijatelji sa krvnikom Naserom Orićem o kojem često pevaju i veličaju njegov lik i delo!

Za ovaj krvavi zločin i masakr nad Srbima u Kravici niko nikada nije odgovarao.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha 78 − = 72

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)