G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / PREDSEDNIK SRBIJE POSLANIKU KAMBERIJU SVE LEPO OBJASNIO DANAS U SKUPŠTINI: To da možete da govorite ovako, slika je demokratije

PREDSEDNIK SRBIJE POSLANIKU KAMBERIJU SVE LEPO OBJASNIO DANAS U SKUPŠTINI: To da možete da govorite ovako, slika je demokratije

POLITIKA FELJTON.rs
22.06.2021.

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se niko u Srbiji ne zalaže za jednonacionalnu državu, već da naša država nacionalne manjine smatra za bogatstvo i da ne želi da se predstavnicima nacionalnih manjina u Srbiji desi progon što se dešava Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na sednici Skupštine Srbije na kojoj podnosi izveštaj građanima i poslanicima o pregovorima Beograda i Prištine, a odgovarajući na tvrdnje poslanika Šaipa Kamberija da on želi jednonacionalnu državu, kazao da smatra da svi ljudi koji pripadaju drugim verama, drugim narodima su naše bogatstvo.

„Mislimo da su naše različitosti naše bogatstvo, da to što možete da govorite na ovakav način je naše bogatstvo, slika i prilika naše demokratije“, kazao je Vučić obraćajući se Kamberiju.

Izrazio je zadovoljstvo i sreću time što sa Mađarskom imamo najbolje odnose, pogotovu što je mađarska najbrojnija zajednica na teritoriji Srbije posle srpske.

Kako je naveo, dodatno želimo bolje odnose sa Bošnjacima.


buducnostsrbijeav

Od toga kako naša generacija bude rešavala pitanje Kosova i Metohije zavisi budućnost naše dece i naše države.

Važno je da čuvamo bezbednost i sigurnost našeg naroda na KiM. Bezbroj rizika i problema ima, ali naše ponašanje mora da bude odgovornije, ozbiljnije, moramo narodu da govorimo istinu, a ne da pričamo bajke.

🔹Puna ozbiljnost, odgovornost, mnogo rada i još veća podrška našem narodu, junacima koji žive i čuvaju naša ognjišta, čuvaju srpsko ime i prezime na KiM, to niko ne može da nam zabrani.

🔹Srbija je tu da ponudi racionalan i pragmatičan pristup rešavaju svih problema, spremnost i otvorenost za dijalog.

Mi smo suverena, nezavisna zemlja. Država koja ima pravo na svoje interese, na svoju teritoriju, na život i tog prava ne želimo i nećemo da se odričemo. Želimo svim ljudima da žive u miru i sigurnosti.

Naša ponuda jesu razgovori i da pokušamo da dođemo do kompromisnog rešenja.

Živeo naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija! 🇷🇸

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini Republike Srbije informisao je građane i poslanike o pregovorima u Briselu i perspektivama delovanja srpske države na Kosovu i Metohiji.

„I zato sebi ne dozvoljavamo nijednu reč kojom bi ih uvredili ili bilo šta napravili razumevajući dobro i njihove emocije i ono sa čim se suočavaju, ali mi vas ne želimo da progonimo kao što se progon dešava Srbima na Kosovu i Metohiji, mi želimo da zauvek ostanete ovde“, kazao je Vučić.

Predsednik kaže i da je osigurano ostvarivanje prava nacionalnim manjinama u Srbiji i to bez obzira što postoje i mesta gde ne živi toliki broj Albanaca koliko ih se prijavljuje, kao što je Medveđa.

„Slušamo redovno kako Preševska dolina obuhvata Medveđu, a pitanje je gde su toliki Albanci u Medveđi. Kada dobijete prave brojeve shvatite da nema toliko Albanaca u Medveđi, koje poštujemo, ulaze u vlast uvek, a osam, devet puta ih je manje u Medveđi nego Srba u Bujanovcu i to proporcionalno, a u apsolutnim brojevima 20, 30 puta manje. Srbi u Bujanovcu mogu da budu bez vlasti, a Albanci u Medveđi ne mogu“, naveo je.

Dodaje i da kada god je bio neki pokušaj da se Albanci u Medveđi izbace iz vlasti, on bi rekao da ne može tako i da to mora da se promeni.

„Zato što mi vodimo računa da budu predstavljeni kako je potrebno“, kazao je Vučić.

Srbija nikada neće biti umorna od KiM

Srbija nikada neće biti umorna Kosova i Metohije i srpskog naroda koji živi u našoj južnoj pokrajini, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući poslaniku Šaipu Kamberiju na sednici Skupštine Srbije., na njegovu konstataciju da je Srbija umorna od Kosova.

„Ne znam od čega je neko umoran ili ne, ponekad se i sam osetim umoran, ali to je samo trenutak i fizički umor, a Srbija da bude umorna od Kosova neće da bude nikada“, istakao je Vučić. Kako je dodao, Srbija može da bude umorna od pogrešnih dela, od sopstvene nemoći, umorna je od udvorničke i podaničke politike, od bahate i osione politike.

„Ali, Srbija nikada, uveravam vas, neće biti umorna ni od svog naroda na KiM, ni od Kosova i Metohije“, kazao je Vučić obraćajući se Kamberiju. Navodi da ako mu se učinilo da je neko umoran, to mu se samo učinilo.

Ipak, predsednik kaže, da ako je takav utisak,da je to grešku naše države.

„To pokazuje da smo pogrešili, prvi ja, da nismo pokazali dovoljno entuzijazma i energije. Videćete ga još mnogo više u očuvanju interesa našeg naroda na Kosovu i Metohiju. Da živi Srbija i Kosovo i Metohija“, zaključio je Vučić.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.