G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / DRUŠTVO / SKANDALOZNA SVAĐA U EMISIJI UŽIVO! Advokat i psihološkinja U KLINČU oko Zakona o NASILJU NAD ŽENAMA! Pljušte ŠOKANTNE izjave!

SKANDALOZNA SVAĐA U EMISIJI UŽIVO! Advokat i psihološkinja U KLINČU oko Zakona o NASILJU NAD ŽENAMA! Pljušte ŠOKANTNE izjave!

DRUŠTVO FELJTON.rs
17.06.2021.

U poslednje dve decenije u Srbiji je ubijeno više od 300 žena, a više od 400 dece ostalo je bez svojih majki. Ubice su najčešće njihovi partneri ili neki od muških članova porodice.

O tome kakvu podršku i zaštitu od zvaničnih institucija imaju žene koje prijave nasilje u Pulsu Srbije govoriće sa Irena Stanojević, psihološkinja iz Sigurne kuće i Ivan Simić, advokat.

Tokom emisije, u jednom trenutku došlo je do verbalnog okršaja između psihološkinje i advokata Simića, jer se nisu poklopili njihovi stavovi oko Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Povodom slučaja osmogodišnjaka koji je prijavio nasilje od strane svog očuha i majke, Stanojević je zaključila da svakako da je to veoma hrabar potez deteta.

Puls Srbije, Irena Stanojević
FOTO: KURIR

– Moramo da shvatimo da nasilje nije nešto što treba da se trpi. Zabinuti smo zbog sve većeg nasilja u porodici. Moramo da vidimo na koji način institucije sve zajedno treba da reaguju – navela je Stanojević.

Puls Srbije, Ivan Simić
FOTO: KURIR

Voditelj Dejan Miličić naveo je da svaka treća žena prijavi nasilje, na šta je advokat Simić izneo skandalozne činjenice zbog koji je nastala žestoka svađa u studiju.

– Pa ako je neko prijavio nasilje, da li to znači da se ono i desilo. Znate li koliko postoji simulovanih prijava. Da li se iko pozabavio problematikom simulacije. Znate li vi koliko ja imam problema da nljudima objasnim da kada je izrečena hitna mera, ona je u 95 posto neosnovana i neopravdana, ali je izrečena i moraš da je poštuješ – rekao je Simić i šokirao sve.

– Ne bih se složila da je u 95 odsto – navela je Irena Stanojević.

– Pa koliko bude izrečenih osuđujućih presuda. Hitna mera mora da se poštuje. Svi moraju da je poštuju. ne možeš ti da oprostiš svom partneru i da ne poštuješ ono što je sud odredio – navodi Simić i dodaje da ili nešto ne valja u samom tom zakonu ili nešto nije u redu sa ljudima.

– Ja se ne bih složila sa advokatom i to se vidi iz mase naših slučaja. Ženama koje trpe nasilje zakon je doneo mnogo olakšica kada hoće iz nasilja da izađu. Da li će se pomiriti ili se neće pomiriti sa nasilnim partnerom to je njihovo pravo – navela je Stanijević.

– Struka se bunila protiv ovog zakona. Vi ubistva sprečavate jednim zakonom koji ne donosi nikakve rezultate – pobunio se Simić.

svađa
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Zakon je mnogo olakšao ženama koje hoće iz nasilja da izađu. Treba da vidim na koji način društvo treba da raguje. Ove žene su brutalno napadnute Žene često misle da mogu da kontrolišu nasilje nad njima.

Advokat Simić naveo je kao najbolje rešenje u ovom slučaju rad na poboljšanju institucija.

svađa
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Čovek koji se ubio nije sačekao da društvo odreaguje na njegovo najopasnije društveno ponašanje, on je sam sebi presudio. Mi ćemo problem rešavati tako što ćemo jačati kapacitete institucija, tako što će se sredstva odvajati za institucije, a ne za razne nevladine organizacije. Mi moramo da se fokusiramo na prave vrednosti, ako je nama jedini fokus u društvu na zakonu o rodnoj ravnopravnosti ili kako se već zove, umesto da se bavimo time ko nam obrazuje kadrove, šta su nam društvene vrednosti. Nama se na televiziji pojavljuju oni koji promovišu prostituciju. Mi smo izgubili kritičnost – navodi Simić.

Deca se oduzimaju kada ih roditelji zanemare, napomenuo je advokat Simić.

– Veoma je bitno da dete raste u podržavajućoj okolini. Lišavanje roditeljskog prava je jako dugotrajan i težak proces. Mi imamo prilike to da vidimo u Sigurnoj kući. Nažalost nije svako rođen da bude roditelj, to je jedna istina sa kojom se mi veoma često susrećemo – naveo je Stanojević.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

81 − = 78

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)