G-E0EWZBLP0V
Home / REGION / SKANDAL U POTOČARIMA! JOŠ JEDAN DOKAZ DA NIJE BILO GENOCIDA! Direktor Memorijalnog centra tamo sahranio oca, koji je poginuo 3 godine pre dešavanja u Srebrenici!

SKANDAL U POTOČARIMA! JOŠ JEDAN DOKAZ DA NIJE BILO GENOCIDA! Direktor Memorijalnog centra tamo sahranio oca, koji je poginuo 3 godine pre dešavanja u Srebrenici!

FELJTON.rs
17.06.2021.

Suljo Suljagić, otac direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića , prema izvodu iz Matične knjige umrlih stradao je 24.12.1992. u Voljevici kod Bratunca, a u julu 2005. sahranjen je u Potočarima kao žrtva, kako navode, genocida

Time je direktor Memorijalnog centra svesno izmanipulisao, kako domaću, tako i međunarodnu javnost uvećavajući broj ukopanih u ovom kompleksu – ističu iz organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Slučaj Suljagić, kažu, nije jedini. Njegovu prevaru otkrio je Radovan Aleksić, koji je objavio izvod iz Matične knjige umrlih Sulje Suljagića na Tviteru.

Umesto da podnese neopozivu ostavku i javno se izvini, Suljagić je po otkrivenoj prevari, počeo da poziva na hapšenje Aleksića i „bulumente koja mu prekopava po porodičnim kostima“.

Suljagić je za RTRS demantovao da se njegov otac nalazi na listi žrtava iz 95. ali ne poriče da je posmrtne ostatke oca ukopao u Memorijalnom centru Potočari. 2005. godine iskoristio je, kaže, zakonsku mogućnost da, ukoliko je jedan član porodice ubijen u julu 1995. drugi član porodice može biti pokopan uz njega.

Ko zna koliko je takvih slučajeva?

Na pitanje da onda ne poriče da je mu je otac poginuo u Voljevici, Suljagić je dodao da to nije nikakva tajna i da je davao izjave na ovu temu. Međutim, ostaje pitanje i manipulacije brojem žrtava srebreničke tragedije.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

85 + = 87

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.