G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / DRUŠTVO / PRVI TURISTI IZ SRBIJE VEĆ SE BAŠKARE: Evo kakve nas cene HRANE I SMEŠTAJA čekaju na crnogorskom primorju

PRVI TURISTI IZ SRBIJE VEĆ SE BAŠKARE: Evo kakve nas cene HRANE I SMEŠTAJA čekaju na crnogorskom primorju

DRUŠTVO FELJTON.rs
14.06.2021.

Letnja turistička sezona u Crnoj Gori je počela, istina stidljivo, ali se na plažama već baškare turisti i to mahom iz Srbije i kontinentalnih gradova Crne Gore.

Državljanima Srbije nije postavljen nikakav uslov prilikom prelaska granice u smislu PCR testiranja odnosno dokaza o preležanom kovidu-19 ili potvrdi o vakcinaciji protiv korona virusa, što će zasigurno biti plus crnogorskim turističkim vlastima da dodatno privuku turiste iz Srbije.

Turisti koji planiraju da krenu na odmor put Crne Gore, posebno u vlastitoj režiji, bez prethodno uplaćenog aranžmana preko turističkih agencija, uveliko se raspituju o cenama koje će ih dočekati na crnogorskoj obali Jadrana.

Na početku letnje sezone cene su – kako su i obećali turistički zvaničnici Crne Gore – pristojne i prilagođene prosečno platežnom turisti.

Primera radi, prostran i lepo uređen apartman u Dobroti kod Kotora u junu košta 25 evra dnevno, a može da primi četvoro gostiju. U Herceg Novom cene apartmana za četiri osobe su od 30 do 50 evra, zavisno od blizine plaže, opremljenosti apartmana i veličine.

U Budvi, koja je omiljena destinacija turistima iz Srbije, trokrevetni apartman sa dodatnim pomoćnim ležajem u junu može da se iznajmi za 35 evra, dok je cena onih prostranijih i luksuznijih i do stotinu evra dnevno.

Plažni mobilijar i parking

Kad je reč o plažnom mobilijaru cene takođe „šaraju“ u zavisnosti od mesta do mesta. 

Tako je, primera radi, na plaži Plavi horizonti, jednoj od najlepših peščanih plaža na crnogorskom primorju, iznajmljivanje suncobrana i dve ležaljke 15 evra dnevno. Cena je opravdana blizinom Porto Montenegra – ekskluzivnog letovališta za goste sa dubokim džepom.

Plažni mobilijar za sada je na Žanjicama besplatan. Na plaži Jaz dve ležaljke i suncobran koštaju 10 evra, a tolika je cena i u Budvi, Rafailovićima, Sutomoru, Petrovcu, Baru i Ulcinju. U svakom većem mestu na crnogorskom primorju postoje gradske plaže gde je moguće samo spustiti peškir bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

Turisti koji dolaze automobilom na Plave horizonte trebalo bi da plate parking tri evra dok je parking na Jazu za sada besplatan.

U Petrovcu je cena trokrevetnog apartmana u junu od 30 evra pa naviše dok je u Sutomoru cena tradicionalno niža i iznosi oko 25 evra za trokrevetni lepo opremljen apartman udaljen stotinak metara od gradske plaže.

U Baru i Ulcinju cene su šarenolike. Četvorokrevetni apartman sa terasom, odvojenom spavaćom sobom i kuhinjom, opremljen novim nameštajem, klima-uređajem i plazma TV može da se iznajmi za 40 evra. U cenu je uračunat i parking u dvorištu vile.

Ručak od tri evra

Cene hrane i pića su u rangu pretprošlogodišnjih. Espreso košta od 1,20 evra u Sutomoru, 1,60 na plaži Žanjice, 1,70 na Velikoj plaži u Ulcinju, a tri evra na Plavim horizontima i u lokalnim kafićima u Budvi.

Limenka gaziranog pića košta od 1,8 evra u Sutomoru, 2,20 evra u Petrovcu, a tri evra na Plavim horizontima i u Budvi. U zavisnosti od ekskluziviteta lokala i cene idu naviše.

Cene u restoranima brze hrane slične su beogradskim – pljeskavica košta 1,80 evra, punjena 2,5 evra, a pileće belo meso u somunu ili tortilji tri evra. Cene kuvanih jela kreću se od tri do sedam evra po porciji, a salata od 1,5 do četiri evra. Pica na parče je od evro, koliko košta u Sutomoru, do tri evra u Budvi dok je pica u piceriji od šest do 12 evra.

Palačinka košta evro, koliko i kesica kokica, nešto su skuplje američke krofnice za koje bi trebalo izdvojiti 1,5 evro. Kolači u poslastičarnicama koštaju od dva evra, a voćni kupovi su duplo skuplji.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

79 + = 89

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)