G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / SRBIJA / JOVIČIĆU ODUZIMAJU IMOVINU, „ČEŠLJAJU“ SE BANKOVNI RAČUNI PORODICE NA KOJE JE PREBACIVAO NOVAC! Kupovao stanove po Beogradu, otvarao firme!

JOVIČIĆU ODUZIMAJU IMOVINU, „ČEŠLJAJU“ SE BANKOVNI RAČUNI PORODICE NA KOJE JE PREBACIVAO NOVAC! Kupovao stanove po Beogradu, otvarao firme!

FELJTON.rs

06.06 2021

Policija proverava svu imovinu predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića (34), uhapšenog zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, a sva imovina, koja je na ovaj način stečena, biće mu oduzeta, piše Blic

Da Jovičić, otkako je postao prvi čovek Palilule, jedne od najvećih opština u Beogradu, živi „na visokoj nozi“, bilo je jasno svima u njegovom okruženju. Kako su ispričali meštani Borče, naselja u kom je Jovičić odrastao, čim je došao na funkciju asfaltirao je put do porodične kuće, a potom i nju sredio. Međutim, nezvanično, Jovičić na toj adresi nije živeo već je ubrzo počeo da kupuje stanove po Beogradu, ali da ih uknjižava na druga imena. Za to vreme on je sa suprugom i detetom živeo u „krugu dvojke“.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Odakle predsedniku opštine, čija je plata oko 100.000 dinara novac za časove letenja avionom, koji koštaju tričavih 8.000 evra i nove stanove, niko nije znao, ali je mnogima bilo sumnjivo. Paralelno, njegova supruga otvorila je firmu za dizajn enterijera, a i njen otac, a Jovičićev tast, na svoje ime otvorio je drugu – za legalizaciju objekata i dizajn.

– Policija je pretresala, pored njihovog porodičnog doma, i firmu njegove supruge Mirjane. Firma Mirjane Jovičić bavi se uređenjem interijera, pa postoji sumnja da su investitori ucenjivani da koriste usluge baš njene firme“ – kaže izvor Blica iz policije.

Prema podacima iz APR, ova firma osnovana je 2019. godine i Mirjana je jedini vlasnik. U isto vreme firmu je otvorio i Jovičićev tast, međutim i u njoj su radile Mirjana Jovičić i njena sestra. Ta firma bavila se i poslovima legalizacije, projektovanjem i dizajnom.

Uhapšen Aleksandar Jovičić
350.000 evra u kešu

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je u Jovičićevom stanu pronađeno 350.000 evra u kešu, a policija je pretresla i druge lokacije koje „palilulski pilot“, kako ga zovu otkako je u javnosti počeo da se hvali da ide na časove letenja, koristi – službene prostorije u opštini, ali i firmu njegove supruge.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Šta je na ovim lokacijama pronađeno, za sada nije poznato, ali su iz MUP-a rekli da su „zadovoljni prikupljenim dokazima“.

Kupio i avion?

Pored provere sve njegove imovine, policija proverava i navode da Jovičić u svom vlasništvu ima i avion vredan oko pola miliona evra!

– U stanu i službenim prostorijama Jovičića pronađeno je oko 350.000 evra, ali na istrazi je da utvrdi dalje odakle su te pare. Treba utvrditi poreklo tih para. To će svakako biti oduzeto, jer imovina koja je stečena nelegalno, mora se oduzeti – rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Prema nezvaničnim informacijama sada se proverava sva imovina porodice Jovičić, pa tako i svi računi članova porodice u bankama, kao i osnov sticanja nepokretnosti.

Rebić je rekao i da je akcija hapšenja Aleksandra Jovičića spremana gotovo dve godine i da su na tome radili i policija i tužilaštvo.

– Oni se sumnjiče da su uticali na građevinske inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi. Blizu 29 miliona dinara je bio vredan posao na ime tih „usluga“, da se nezakonito gradi – rekao je Rebić.

„Modus operandi“

Podsetimo Jovičić je uhapšen u četvrtak ujutru, pre nego što je stigao na posao u prostorije opštine Palilula. U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i njegovi saradnici – građevinski inspektori i načelnik odeljenja za društvene delatnosti.

Njihov „modus operandi“ je bio sledeći – ucenjivali su investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.

– Od investitora su uzimali novac „za zaštitu“. To znači da ih ucenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspeciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi, što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu – otkriva izvor „Blica“.

Nakon toga, kako se sumnja, u „posao“ su uključivani i ostali članovi porodice Jovičić – tako što je investitorima potom „sugerisano“ da legalizaciju završe preko firme njegovog tasta, a da dizajn enterijera rade preko firme njegove supruge, te je tako njegov profit bio još veći.

Uhapšen Aleksandar Jovičić
„To mi je ušteđevina“

Jovičić je na saslušanju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao je da je u periodu od 2016. do 2017. godine opština Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

O 350.000 evra koji su pronađeni u njegovoj kući rekao je da su „ušteđevina i pare od svadbe“.

Kako za „Blic“ kaže Jovičićeva advokatica Zora Dobričanin, predsednik opštine Palilula je izneo odbranu na saslušanju.

– Izneo je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage – rekla je Dobričanin.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 64 = 71

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)