G-E0EWZBLP0V
среда , 19 јуна 2024
Home / REGION / MUSLIMANI RUSE SRPSKU SVETINJU U SREBRENICI,I TO legalno NAREDIO IZEDBEGOVIC! VUCICU REAGUJ

MUSLIMANI RUSE SRPSKU SVETINJU U SREBRENICI,I TO legalno NAREDIO IZEDBEGOVIC! VUCICU REAGUJ

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
05.06.2021.

Njen suprug, kao i više od 20 drugih srodnika, ubijeni su 1995. godine u genocidu u SrebreniciA. Kapoprije 1 sat

DUGOGODIŠNJA BORBA Hronologija slučaja nane Fate Orlović: Pravdu čekala 25 godina

Radne mašine ruše crkvu

Radne mašine ruše crkvu

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Počelo uklanjenje crkve podignute u dvorištu Fate Orlović

Borba nane Fate Orlović iz Konjević-Polja traje već 25 godina nakon što je u ljeto 1996. u njenom dvorištu sagrađena crkva.

Od tada pa do danas, ona je pravdu tražila u svim pravosudnim institucijama i iz godine u godinu poručivala je kako od borbe neće odustati.

Fata Orlović za AJB: Tražila bih rušenje i da je u mom dvorištu sagrađena  džamija | BiH News | Al Jazeera

Imovina na kojoj su živjeli, pripadala je suprugu nane Fate i njegovom bratu, a sastojala se od nekoliko stambenih i poljoprivrednih objekata, njiva i livada. Inače, njen suprug, kao i više od 20 drugih srodnika, ubijeni su 1995. u genocidu u Srebrenici.

Potpisali nagodbu

Od Srpske pravoslavne crkve još 2002. godine zatražena je predaja nekretnine u posjed Fate Orlović. To se nikad nije desilo. Tužbeni zahtjev mijenjao se iz godine u godinu i na kraju se cijeli postupak vodio na osnovu tog tužbenog zahtjeva.

Tom tužbom traženo je da se utvrdi činjenica da je 11. januara 2008. sačinjena vansudska nagodba, koja glasi – tuženi su dužni ukloniti crkvu koja je sagrađena. Taj zahtjev je prvostepenom presudom ovog suda od 21. maja 2010. odbijen kao neosnovan.

VIDEO) Dvorišta nane Fate: Crkva srušena u nekoliko minuta – The  Balkantimes Press

Inače, potpisnici te nagodbe su advokat Fahrija Karkin, koji je zastupao tužioce, i tuženi, koje je zastupao predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, savjetnik premijera Vlade RS Miladin Dragičević i Kačavenda.

Potom je uslijedio žalbeni postupak, u kojem je presudu prvostepenog suda potvrdio Okružni sud u Bijeljini, potom u reviziji kao vanrednom pravnom lijeku Vrhovni sud Republike Srpske.

Ni tada nije odustala. Zatražila je mišljenje Ustavnog suda BiH, a potom je došla i do Evropskog suda za ljudska prava.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Treba napomenuti i da je 1999. i 2001. godine utvrđeno pravo na povrat predmetne imovine u posjed podnosioca tužbe (Fate Orlović), za koji vlasti nisu ponudile nikakvo opravdanje. To je imalo za posljedicu ozbiljno narušavanje prava na imovinu.

Podsjetimo, crkva u dvorištu nane Fate Orlović sagrađena je 1998. godine, dok Orlović nije bila tu.

Radi implementacije Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, koji garantira pravo na slobodan povratak izbjeglica u njihove domove i pravo na povrat imovine manjeg bh. entiteta, Republika Srpska je 1998. godine donijela Zakon o prestanku primjene Zakona o korištenju napuštene imovine.

U skladu s ovim zakonom, postupak za povrat imovine podnijelo je 14 članova iste porodice koji su rođeni u periodu između 1942. i 1982. godine i žive u Konjević-Polju i Srebreniku.

Imovinski zahtjev

Odlukom Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih lica i izbjeglica (CRPC) iz 1999. godine, a nakon toga i odlukom Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica iz 2001. godine, utvrđeno je njihovo pravo na potpuni povrat imovine.

Obje navedene odluke su konačne i izvršne. Imovina je vraćena podnosiocima, izuzev parcele na kojoj je izgrađena crkva.

Prema pravosnažnoj presudi Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, rok za izmještanje crkve iz avlije nane Fate Orlović u Konjević-Polju bio 1. april prošle godine, ali je to učinjeno tek danas.

POLAKO SA TAKVIM AKCIJAMA PORUCIO JE PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUCIC

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/avaz)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 3 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)