G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / SRBIJA / Вучић хоће да избрише КиМ из Устава, са Албанцима прави нон-пејпер

Вучић хоће да избрише КиМ из Устава, са Албанцима прави нон-пејпер

FELJTON.rs

25.05.2021.

Нова недеља, нови нон-пејпер. Један албански портал јуче је објавио да је дошао у посед новог документа, који наводно предвиђа посебан статус за север Косова и Српску православну цркву, унутар независне државе коју би признала Србија.

Портал наводи да се ради о немачко-француској иницијативи коју подржавају и представници ЕУ, мада документ више личи на експресно смишљени албански одговор на прошлонедељни, руско-немачки нон-пејпер, који је по први пут нудио нешто што би могло бити у интересу Србије.

Александар Вучић је одмах потрчао да за медије нешто каже о предлогу из албанских медија. Исто то је учинио и са свим ранијим нон-пејперима: словеначким, Серверовим, француским итд.

Ћутао је само о једном таквом документу: оном који се пре недељу дана појавио у немачком магазину Цуерст, а за који се сумња да је настао у руско-немачком коауторству.

Вучићево ћутање о овом предлогу је врло индикативно.

Подсетићу, недељник Цуерст је објавио документ у 16 тачака, који се позива на решења из Резолуције 1244, Устава Србије, али и плана Мартија Ахтисарија.

Аутори овог документа предложили су останак Косова и Метохије у Србији на 99 година, у специјалном статусу, у оквиру којег би покрајина имала своју владу и гувернера, своје симболе, спортско представљање, слободу да учествује у економским, културним и образовним интеграцијама са другим државама.

Две територије би ступиле у тржишну и царинску унију, а на Косово и Метохију би се вратило 999 српских полицајаца и војника, у складу са Резолуцијом 1244.

Лично сматрам да ни тај предлог није савршен и да је противуставан, али не могу порећи да доноси много више од онога што је раније нуђено Србији.

Очигледно је писан са намером да се поштују одређени принципи међународног права, који су у прошлости често нарушавани на штету наше земље.

Покрет Ослобођење и ја лично смо више пута позвали Александра Вучића да каже свој став о овом документу. И Вучић се заиста јавио, и то из посете Прагу.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Били смо у праву када смо рекли да Вучић неће смети да се позитивно изјасни о „руско-немачком“ нон-пејперу, јер се тај документ никако не допада његовим менторима из Вашингтона и иде против њихових интереса на Балкану.

Није искључено ни да је нови нон-пејпер са албанских портала, настао у коауторству Вучићевих и приштинских структура и да је то уствари његов одговор.

Опште је познато да сарадња и контакт постоје, што се потврдило када су заједно гурали предлоге о „разграничењу“ и размени територија, а избацивање новог нон-пејпера иде на руку и једнима и другима: Албанцима олакшава притисак њихове националистичке јавности, успаничене због руско-немачког предлога о повратку Косова у окриље Србије; а Вучићу олакшава позицију пред западним спонзорима.

Уместо Вучића, добили смо јавни одговор од Ане Брнабић. Она је рекла да ће овај нон-пејпер да уздрма тешко постигнуту регионалну стабилност.

Пазите, она каже да би решавање косовског питања уз поштовање суверенитета Србије уздрмало регионалну стабилност и стога се Ана Брнабић, која је, подсетићу, премијер Србије, изјашњава негативно о том документу.

Регионалну стабилност, према њеном мишљењу, не би уздрмали остали нон-пејпери који су беспоговорно тражили од Србије да призна косовску илегалну независност.

То је део већ познате мантре да „не смемо да оставимо косовски проблем својој деци“.

Зар треба да предамо кућу или њиву силеџији, како деца не би имала проблем с њим? Да их оставимо без наслеђа? Наравно да не.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACK

Кућа и њива се бране управо због деце. И као да је косовско питање само усуд наше генерације. Оно је део српског идентитета већ стотинама година, и није за очекивати да ће га једна генерација решити – иако се Вучић и Брнабићева вероватно надају томе.

Ана Брнабић је иначе неколико дана раније, на конференцији у Грчкој, можда и несвесно признала шта је њено и Вучићево решење за косовско питање, када је указала да је Преспански споразум између модел који треба пратити.

Преспански споразум је, подсетићу, потписан између две суверене државе, Грчке и Македоније, а обавезна тачка споразума је била промена македонског устава како би се у њега унели идентитетски уступци које је Атина захтевала. И то ће бити модел за Србију.

Потписивање правно-обавезујућег споразума Београда и Приштине и последична измена Устава Србије како би се избрисао „косовски“ карактер преамбуле, као и други „проблематични“ делови овог документа.

Већ сада нам најављују референдум о изменама устава који ће се десити упоредо са изборима следеће године.

Вучићева намера је да прогура брисање Косова из Устава и да га сакрије иза председничких, ванредних парламентарних и београдских избора.

Биће то само још један листић на коме ће његови уцењени и поткупљени гласачи заокружити оно што им буде наређено.

На такав исход је недавно указала и америчка амбасада у Београду, када је саопштила да ће администрација председника Џозефа Бајдена инсистирати на примени Вашингтонског споразума.

Овим документом су практично уклоњене све препреке на путу ка признању независности тзв. Косова.

Амбасада је то експлицитно и навела: изнели су очекивање да ће даљи процес дијалога водити обавезујућем споразуму о нормализацији односа Косова и Србије, у чијем је средишту међусобно признање.

Јасно и гласно су нам рекли шта следи.

Да ће се Вучићев режим повиновати том наређењу, потврдио нам је данас истурени представник режима за контакт са вашингтонским спонзорима, званично на позицији амбасадора Србије у САД, Марко Ђурић.

Он је ничим изазван дао изјаву медијима да ће САД поштовати Вашингтонски споразум.

Није као да то нисмо знали, али овим иступом Ђурић уствари шаље поруку да се Вучићев режим слаже са оним што је америчка амбасада прошле недеље наредила.

Говори нам да је СНС спреман да ускоро испоручи Косово.

Покрет Ослобођење то неће дозволити.

Грађани Србије, и сви Срби где год да се налазе, то не смеју да дозволе.

Наш покрет је већ позвао грађане, патриоте, родољубиве покрете и организације да стану у фронт за одбрану суверенитета Србије.

Црвена линија је пред нама.

То ће бити последњи чин у срамотном низу Вучићеве издаје: од Бриселског споразума, до правно-обавезујућег споразума.

Дужност је наше генерације да не дозволимо да Вучић преда Косово у замену за неограничени опстанак на власти. Покрет Ослобођење ће учинити све да спречи тај срамни сценарио и да спречи ту мрљу на образу Србије.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/srbin.info)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

36 − 28 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)