G-E0EWZBLP0V
уторак , 23 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / DRUGI PRSTEN BELIVUKOVE EKIPE: Otkrivena uloga uhapšenih Veljinih ČISTAČA, instrukcije im stizale iz zatvora od Marka Mesara!

DRUGI PRSTEN BELIVUKOVE EKIPE: Otkrivena uloga uhapšenih Veljinih ČISTAČA, instrukcije im stizale iz zatvora od Marka Mesara!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
22.05.2021.

U akciji pripadnika MUP, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Miloš L. S. (21), Mijat S. (22), Vojislav Đ. (19) i Aleksa S. (22) zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zvanog Mesar,  izvršili brojna krivična dela i otmice.

Tokom hapšenja i pretresom njihovih prostorija pronađeno je i zaplenjeno oružje, municija, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac. Jednom od uhapšenih, Vojislavu Đ., inače rukometašu RK „Partizan“ lisice su stavljene sportskoj dvorani, jer je bio na traningu.

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
FOTO: PRINTSCREEN MUP SRBIJE

Filmska akcija

Kako Kurir saznaje, filmska akcija policije u kojoj su „pali“ Belivukovi vojnici, počela je pošto su istražitelji proverili navode koje je otkrio ranije uhapšeni pripadnik grupe, koji će uskoro dobiti status svedoka-saradnika.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

– Nekoliko osumnjičenih koji su uhapšeni u prvoj akciji u februarau sa Belivukom i Miljkovićem, pristalo je na saradnju. Tužilaštvu su dali izjave o krivičnim delima grupe, dokazima, ali i ljudiima koji su posle razbijanja ove krimnalne grupe nastavili da obavljaju prljave poslove za njih i prikrivaju dokaze krivičnih dela koja su pripadnici grupe sakrili – otkriva izvor Kurira.

Nova hapšenja, kako otkriva, mogu da se očekuju uskoro.

– Postoje indicije da je telefon, koji je nedavno pronađen u pritvorskoj ćeliji Marka Miljkovića, on koristio upravo da bi davao uputstva članovima grupe koji još uvek nisu uhapšeni – otkriva sagovornik Kurira iz istrage.

Svetozar Vujačić

Očekujemo nova hapšenja

Svetozar Vujačić
FOTO: ZORANA JEVTIC

Savetnik ministra upolicijw Svetozar Vujačić, za Kurir kaže da je najnovije hapšenje usledilo nakon dovoljno prikupljenih dokaza i u istom trenutku na više beogradskih opština. – Ministar Vulin je najavio ovo hapšenje pre nekoliko dana i ono se desilo. Uhapšeni su članovi kriminalne grupe koji su bili spoljni saradnici, koji su radili sve i svašta. Sumnja se da su oni radili neke sitne stvari odnošenje – donošenje ali i na skrivanju preostalih dokaza koji bi mogli da terete Belivuka – navodi Vujačić.

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACKA

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
FOTO: PRINTSCREEN MUP SRBIJE

Telefoni i kompjuteri, kao i oružje pronađeno kod šestorice uhapšenih, odmah će biti poslati na veštačenje jer se sumnja da su i oni koristili tajnu aplikaciju „skaj“.

Drugi prsten

– Sumnja se da su uhapšeni kao vojnici obavljali prljave poslove. Zaplenjena su i dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka. Prema raspoloživim dokazima, oni su bili „rezervna“ ekipa, učestvovali su u otmicama klana tako što su bili „drugi prsten“, zadužen da reaguje ukoliko recimo neko proba da pobegne, ili ako nešto krene po zlu – potvrdio je izvor Kurira.

Ovim delom grupe, kako navodi, rukovodio je uhapšeni i najstariji član ovog dela ekipe Slobodan M.

hapšenje, Veljko Belivuk, Veljina ekipa
FOTO: PRINTSCREEN MUP SRBIJE

Pokušao da pobegne preko terase

Osim Vojislava Đ. koji je uhapšen u sportskoj hali, u dresu Partizana, i koji nije pružao otpor, čak dvojica pokušala su da pobegnu specijalcima. – Jedan od uhapšenih bio je za volanom kombija, i pokušao je da pobegne kada je video policiju. Pripadnici MUP-a morali su da aktiviraju i bace dimne bombe kako bi ga zaustavili. Treći uhapšeni, koji je zatečen u stanu, pokušao je da pobegne preko terase. Međutim, inspektori su bili brži i plan mu je osujećen – potvrdio je sagovornik Kurira.

U sobi jednog od uhapšenih pripadnika grupe, koji je uhapšen u svom stanu, policija je preko celog zida zatekla ispisanu navijačku pesmu, najverovatnije kao znak odanosti vođama klana, koji su se krili iza Partizanove navijačke grupe „Principi“. Direktor RK Aleksandar Blagojević Partizan, potvrdio je da je uhapšen njihov igrač.

– Mi smo sportski klub. U školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mladoj kategoriji desetak godina – kazao je on.

 DarkoTrifunović

Uklanjali tragove za grupu

Darko Trifunović
FOTO: PRINTSCREEN

Darko Trifunović, stručnjak za bezbednist pretpostavlja da je ova grupa verovatno uklanjala tragove. – Tu pre svega mislim na tragove ubistva onih ljudi za koje se možda još uvek i ne zna da su ubijeni. Pored toga mogli su da posluže sa skrivanje ostatka naoružanja, i što je najbitnije onima koji su na slobodi može da bude zadatak i da sklone robu, jer od nje im sve zavisi – kaže Trifunović i objašnjava da dok ima robe, odnosno narkotika ili ono što može da se proda mogu da se brane i da plaćaju advokate.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 49 = 58

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)