G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / DRUŠTVO / LAŽNOM HIRURGU ODUZIMAJU IMOVINU! Ovaj prevarant od para koje je uzeo unakažavajući pacijenate kupio stan 250.000 evra i mercedes

LAŽNOM HIRURGU ODUZIMAJU IMOVINU! Ovaj prevarant od para koje je uzeo unakažavajući pacijenate kupio stan 250.000 evra i mercedes

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
20.05.2021.

Sava Knežević će morati da dokaže odakle mu novac za kupovinu stana u ekskluzivnom naselju Beograd na vodi, „mercedesa“ CLA klase, kao i vredne medicinske opreme

Poreska uprava oduzeće imovinu lažnom doktoru Savi Kneževiću, koji je poslednjih pet godina izbegavao plaćanje poreza i u ilegalno sklepanoj ordinaciji u centru Beograda „operisao“ na desetine pacijenata!

Ovaj prevarant zaradio je veoma brzo milione operišući devojke i momke iz Srbije i inostranstva. Nikome za to nije polagao račune, a prema svedočenju oštećenih pacijenata iz inostranstva, oni su mu preko „Vestern juniona“ prebacivali novac za loše odrađene „operacije“. Zato će poreski inspektori detaljno prečešljati njegovu imovinu i račune, a ako se dokaže da je imovinu stekao na nelegalan način i da u proteklih pet godina nije plaćao porez, preti mu i kazna zatvora!

Sava Knežević
FOTO: PRINTSCREEN

Od novca koji je zaradio od unakažavanja pacijenata ovaj prevarant kupio je stan u izgradnji od 84 kvadrata vredan 250.000 evra u ekskluzivnom naselju Beograd na vodi. Novinari Informera imali su uvid u kupoprodajni ugovor u kom se navodi da je Knežević pazario stan broj 316 na trećem spratu zgrade Kvartet 1, koja još nije počela da se gradi. Uz stan je kupio i garažno mesto broj 48, vredno oko 20.000 evra. Osim luksuzne nekretnine, Knežević na svoje ime poseduje i skupoceni automobil „mercedes“ CLA klase. Ovakav novi automobil košta oko 30.000 evra, dok se polovan prodaje za 20.000 evra. Na listi za proveru naći će se i vredna medicinska oprema kojom je nestručno sakatio žrtve!

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Ako se utvrdi da ne može da dokaže odakle mu skupoceni automobil, kao ni 270.000 evra za stan i garažu u Beogradu na vodi, kao i da ih je zaradio krivičnim delom, sve će mu biti oduzeto. Kako sada stvari stoje, inspektori će moći da češljaju imovinu stečenu i pre deset godina, a Sava je operisao poslednjih pet.

Za nadrilekarstvo samo tri godine zatvora

Pored utaje poreza, Knežević se sumnjiči i za krivično delo nadrilekarstvo, za koje je takođe zaprećena kazna zatvora. Advokat Ljubiša Živadinović kaže da uprkos dugačkom spisku zlodela Sava Knežević može robijati najviše tri godine.

– Njemu će se suditi za nadrilekarstvo, a kao otežavajuće okolnosti biće navedena dela ugrožavanje zdravlja i života ljudi, falsifikovanje dokumenata, rad na crno, lažno predstavljanje, pretnje… Sve zavisi od tužioca šta će da uzme u obzir, ali ne verujem da će ova dela biti tretirana kao zasebna. U ovakvim slučajevima uvek se uzima najteže delo, a ovde je to nadrilekarstvo. Za njega je zaprećena kazna zatvora, i to maksimalno tri godine. Da je došlo do smrtnog ishoda, kazna bi bila dosta stroža, do 12 godina zatvora, ali pošto nije, on može dobiti najviše tri godine – smatra on.

Naš sagovornik objašnjava da li će Kneževićeve žrtve moći da dobiju uloženi novac nazad. – Ako bude osuđen, sud može dosuditi da se oštećenima isplati šteta. Međutim, to se jako retko radi. Najverovatnije će uputiti žrtve da pokrenu parnični postupak kako bi naplatili odštetu. Naravno, oni pacijenti koji su više unakaženi dobiće i veću odštetu – kaže on.

Izvor veruje da se Kneževićeva imovina sigurno proverava nezavisno od krivičnih prijava unakaženih žrtava podnetih tužilaštvu i policiji.

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACKA

– Ovo je skandal šta je taj čovek sve radio. Njega svakako mogu da prijave i oštećene pacijentkinje da je utajivao porez, ali i bilo ko drugi. Žrtvama nije izdavao fiskalne račune, jer nije ni imao registrovanu firmu. Proveravaju se njegovi automobili, nekretnine, imovina bliskih članova porodice, a nove tehnologije omogućavaju da se lako stekne uvid i u sve račune koje ima. Bankovni računi ne lažu. Njemu ne samo da može da bude oduzeta imovina, već je taj čovek imao neregistrovanu delatnost, dakle nije plaćao porez i time je počinio krivično delo, a za to bi mogao da ode u zatvor – navodi naš sagovornik.

Sava Knežević
FOTO: PRINTSCREEN

Poreski stručnjak Ivan Raonić objasnio je da su poreski stručnjaci zaduženi za slučaj lažnog doktora. – Po zakonu, banke su od 2013. dužne da sve prilive iz inostranstva dostave Poreskoj upravi, tako da će dokazivanje da li je Knežević platio ili nije platio porez državi biti dosta lakše. Ukoliko se dokaže da nije, može biti pokrenut prekršajni ili krivični postupak. U drugom, verovatnijem slučaju, sud određuje kaznu, a ona može biti novčana i kazna zatvora. Kada je dokazivanje porekla imovine u pitanju, i taj postupak vodi Poreska uprava. Oni će od katastra, opštine, banaka i svih institucija koje mogu imati potrebne informacije tražiti da im dostave podatke. Teret dokazivanja je na osumnjičenom, a ako ne uspe u tome, platiće kaznu u visini od 75 odsto procenjene vrednosti imovine – istakao je on.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

84 − 81 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)