G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / REGION / Hrvatski ministar: Evropski put Srbije ide preko Hrvatske, SRBIJA CE MORATI DA ZAMOLI I DA SE IZVINE HRVATSKOJ DA BI USLA U EU!

Hrvatski ministar: Evropski put Srbije ide preko Hrvatske, SRBIJA CE MORATI DA ZAMOLI I DA SE IZVINE HRVATSKOJ DA BI USLA U EU!

FELJTON.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije promoviše poraženu velikosrpsku politiku i neutemeljeno prigovara Hrvatskoj koja nikada nije imala aspiracije na tuđe teritorije, niti je tražila reviziju granica, izjavio je danas hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman i poručio da evropski put Srbije „ide preko Hrvatske“.

09. maja 2021.

Hrvatski ministar: Evropski put Srbije ide preko Hrvatske 1

NE PROPUSTITE

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Grlić Radman je, kako javlja Hina, nakon izložbe „Faces of Europe“ povodom Dana Evrope, komentarisao nedavne izjave Aleksandra Vulina koji je Hrvatsku i Kosovo nazvao „braćom po oružju“, „Vulin promoviše zapravo onu poraženu politiku Slobodana Miloševića, velikosrpsku politiku koja je osvajala, koja je tražila ono što joj ne pripada. Hrvatska nikada nije imala aspiracije ni na čiju teritoriju, naprotiv, nikada nije tražila neku reviziju granica“, rekao je Grlić Radman novinarima.

Agencija navodi da je slične i vrlo oštre izjave o „braći po oružju“ dao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, a podseća i na poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako se varaju oni koji misle da će biti novih Oluja i pogroma. „Vučić je 1995. u Glini rekao da Glina neće biti Hrvatska“, podsetio je Grlić Radman.

On je ocenio da je prigovaranje Hrvatskoj „bežanje od vlastite odgovornosti i skretanje s jedne teme, koja nije tema, od drugih problema s kojima je Srbija opterećena“.

„Srbija je svesna određenog međunarodnog pritiska kada je u pitanju priznanje Kosova, jer je to realnost, a onda određene frustracije žele projektovati na Hrvatsku“, naveo je Grlić Radman.

On je naglasio da je Hrvatska podržavala i daće i dalje podržavati evropski put Srbije, ali i upozorio da taj put „ide preko Hrvatske“.

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

SLEDECA VEST

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC “ZA 4 GODINA NA SLOBODI”! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

Agencija Hina navodi da je Zapadni Balkan jedna je od dve glavne teme redovnog mesečnog sastanka ministara spoljnih poslova koji se sastaju u ponedeljak u Briselu, a o pitanjima proširenja EU i Procesu stabilizacije i pridruživanja, koji je osmišljen za zemlje nastale raspadom Jugoslavije i Albaniju, raspravljaće se i u utorak na sastanku Saveta za opšte poslove koje čine uglavnom šefovi diplomatije ili ministri zaduženi za evropske poslove.

Hrvatski ministar je ocenio da je Hrvatska „subjekt“ i da će Srbija biti jedna od zemalja o kojoj će zvanični Zagreb na toj raspravi dati neko mišljenje.

„Mi nismo zadovoljni sa stanjem demokratije, sa stanjem ljudskih prava, borbom protiv korupcije i, uopštenoi, reformama koje se ne sprovode“, rekao je Grlić Radman. On je naglasio da je Hvatska „odgovorna članica NATO i EU-i sigurno da evropski put Srbije ide i preko Hrvatske“. Grlić Radman je navo i da će Hrvatska učestvovati u vrednovanju dostignuća Srbije u poglavljima 23 i 24, ističući pritom da je Hrvatska, što se manjinskih prava tiče, „paradigma u evropskom kontekstu, najbolji primer ostvarivanja tih standarda“.

On je podsrtio da srpska manjina ima tri zagarantovana mesta u Saboru i da je Hrvatska jedna od retkih zemalja u EU koja ima na taj način razvijenu manjinsku politiku.

„Toga sa srbijanske strane nema, Beograd ne poštuje međunarodni ugovor iz 2004. kojim je osiguran reciprocitet“, rekao je hrvatski šef diplomatije, podsećajući da je bilateralni ugovor međunarodni ugovor i da Hrvatska u tom pogledu očekuje recipročno rešenje za hrvatsku manjinu u Srbiji.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/danas)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

91 − = 82

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)