G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / ŠIPTAR I KUM SU BRUKA BEOGRADA, I ZEMUNCI IH SE STIDE: Žestok tip iz 90ih progovorio: Spavali su u kolima, heroin menjali za hranu

ŠIPTAR I KUM SU BRUKA BEOGRADA, I ZEMUNCI IH SE STIDE: Žestok tip iz 90ih progovorio: Spavali su u kolima, heroin menjali za hranu

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
03.05.2021.

Mnogima ni danas nije jasno kako su se sitni lopovi iz seoca na jugu Srbije probili do samog vrha srpskog podzemlja i postali strah i trepet i za kriminalce takvog ranga, od kojih su i sami strepeli tokom devedesetih. Dušan Spasojević, zvani Šiptar ili Duća, i Mile Luković Kum, počeli su da kradu tokom ratnih devedesetih ispred VMA. Obijali su kola porodicama koje su dolazile da posete ranjenike koji su branili srpski narod. Već tada označeni su kao besramni lopovi, a i mnogi jači krimosi bi im, da su znali gde kradu, presudili po kratkom postupku…

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

Kasnije su se digli u mafijaškoj organizaciji Surčinaca, a kasnije preoteli klan od Ljubiše Buhe Čumeta, koji je i sam čudom izvukao živu glavu od kalašnjikova Zemunskog klana. Da li su bili toliko jaki, ili je neko moćniji stajao iza njih još nije razjašnjeno. 

Aleksandar Saša Jovović Jovke, koji se pominje kao žestok tip iz devedesetih, i dan danas se gnuša Šiptara i Kuma.

Dušan Spasojević Šiptar, Mile Luković Kum
FOTO: SCREEENSHOT PRVA TV

– Ja sam taj klan nazvao elementarnom nepogodom. Njih pogrešno nazivaju Zemuncima. To što su se oni tamo pojavili, isto tako su mogli da se pojave na Bežanijskoj kosi ili na Banjici, put ih je slučajno naneo tamo. Došli su iz PM, u početku su spavali u kolima, nisu imali gde, ali imali su dobru šemu, doneli su puno heroina u grad koji su u početku menjali za osnovne stvari, maltene za hranu, ali su u međuvremenu upoznali prave momke i kreće njihov uspon – otkriva Jovović, koji se osvrće na krvave likvidacije s početkom dvehiljaditih.

– Oni niti su Zemunci, niti Beograđani, došli su negde iz okoline Medveđe i pobili ovde mnogo momaka koji im ništa nažao nisu uradili, nego su im u tom trenutku smetali. Bili su na sve spremni, ali trajali su kao poplava, napravili tešku glupost, pobili mnogo ljudi i onda nestali, kako su došli, tako su otišli, trajali su kratko, ali iza njih je ostala pustoš i ugašeni životi, baš kao velika poplava. Zato kažem da su bili elementarna nepogoda. Oni su jedna bruka Beograda i Zemunci se njih stide – ispričao je Jovke.

Aleksandar Jovović Jovke, je čovek koji je završio dve škole, Fakultet političkih nauka i uličnu školu. Kao perspektivni novinar nije dobio pravu priliku za dokazivanjem, pa je načinio potpuno neočekivani korak – ušao je u jednosmernu ulicu kriminala.

Zemunska hacijenda u Šilerovoj pre rušenja
ZEMUNSKA HACIJENDA U ŠILEROVOJ PRE RUŠENJA FOTO: KURIR

Inače, nedavno je detalje o danima robijanja Spasojeviča i Lukovića otkrio i nekadašnji komandir straže u Okružnom zatvoru u Beogradu Jordan Antonić.

On je izjavio da je vođa Zemunskog klana Dušan Spasojević strašljiv i da se plašio zatvora i batina.

„Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića sam upoznao 1992. godine, kada je Spasojević zajedno sa članovima Pecinog klana pao u zatvor“, rekao je Antonić, a prenele „Legende devedesetih“.

On navodi da je Spasojević tada uhvaćen „kako posluje sa heroinom“

„Stavljen je u samicu, u kojoj je bio 30 dana. Taj Peca je učio Spasojevića kako da meša drogu sa brašnom i praškovima, jer Dušan o drogi ništa nije znao. Spasojević je bio strašljiv čovek. Voleo je život, ali se bojao robije i batina. Nudio nam je novac da ga ne tučemo“.

Antonić podseća da mu je Mile Luković bio kolega, jer je, pre nego što je došao u Beograd, bio zatvorski čuvar u Prištini.

„I on je radio sa drogom. Obojica su se hvalili da u Makedoniji imaju neko selo, u kome svi seljani rade drogu za njih“.

Spasojević je, prema svedočenju Antonića, u CZ delio sobu sa jednim specijalcem iz JSO.

„Kada je Spasojević izašao iz zatvora, preko tog čoveka iz JSO sprijateljio se sa policajcima. Čak je dobio i policijski pištolj na poklon, ne znam da li je imao policijsku legitimaciju, ali mi se hvalio da može po Novom Beogradu da trguje heroinom i da to mora da plaća nekim ljudima 5.000 maraka mesečno“, rekao je Jordan Antonić.

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 82 = 89

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)