G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

FELJTON.rs

Nesvakidašnja krađa dogodila se u novovaroškom selu Akmačići kada su lopovi upali na parcelu zasađenu pod borovnicama, probrali i odneli tridesetak najboljih sadnica i deset vreća sa kiselim tresetom koji služe kako bi se poboljšao kvalitet zemljišta.

„Parcelu smo pre četiri godine posadili ortački, ja i još dvojica prijatelja, a  na njoj se nalazilo oko 2.400 sadnica. Plantaža je ograđena žičanom mrežom, ali to nije sprečilo prestupnika  da upadne po mraku i počini krađu. Pošto su vreće sa tresetom poprilično teške pretpostavljam da se vraćao nekoliko noći i pitanje je šta bi sve odneo da komšije nisu primetile da se nešto čudno dešava u zasadima“, rekao je za RINU Rajko Đenić.

Krađa je odmah prijavljena nadležnim organima, a pripadnici novovaroške policije uspeli su da uhvate lopova u okolini Prijepolja i deo ukradenih sadnica vrate vlasnicima.

Sadnice borovnica

„Svaka ta iščupana sadnica dala bi ovog leta nekoliko kilograma roda, ali kako su glavne žile počupane i te sadnice koje su vraćene smo bacili, jer su potpuno neupotrebljive. Kako bi ove zasade postavili na zdrave noge imali smo mnogo problema, jer je plantaža  u Akmačićima podignuta  na oko 1.000 metara nadmorske visine, a optimalno  za uzgoj borovnice je od 600 do 800 metara, ali smo uspeli da dovedemo vodu i tako obezbedimo rod“, ispričao je Đenić.

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

29 + = 39

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.