G-E0EWZBLP0V
четвртак , 23 маја 2024
Home / DRUŠTVO / Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

FELJTON.rs

Nesvakidašnja krađa dogodila se u novovaroškom selu Akmačići kada su lopovi upali na parcelu zasađenu pod borovnicama, probrali i odneli tridesetak najboljih sadnica i deset vreća sa kiselim tresetom koji služe kako bi se poboljšao kvalitet zemljišta.

„Parcelu smo pre četiri godine posadili ortački, ja i još dvojica prijatelja, a  na njoj se nalazilo oko 2.400 sadnica. Plantaža je ograđena žičanom mrežom, ali to nije sprečilo prestupnika  da upadne po mraku i počini krađu. Pošto su vreće sa tresetom poprilično teške pretpostavljam da se vraćao nekoliko noći i pitanje je šta bi sve odneo da komšije nisu primetile da se nešto čudno dešava u zasadima“, rekao je za RINU Rajko Đenić.

Krađa je odmah prijavljena nadležnim organima, a pripadnici novovaroške policije uspeli su da uhvate lopova u okolini Prijepolja i deo ukradenih sadnica vrate vlasnicima.

Sadnice borovnica

„Svaka ta iščupana sadnica dala bi ovog leta nekoliko kilograma roda, ali kako su glavne žile počupane i te sadnice koje su vraćene smo bacili, jer su potpuno neupotrebljive. Kako bi ove zasade postavili na zdrave noge imali smo mnogo problema, jer je plantaža  u Akmačićima podignuta  na oko 1.000 metara nadmorske visine, a optimalno  za uzgoj borovnice je od 600 do 800 metara, ali smo uspeli da dovedemo vodu i tako obezbedimo rod“, ispričao je Đenić.

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

67 − 57 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)