G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / Petar je noćima slušao psa kako laje u dvorištu, a onda UGLEDAO NEVEROVATAN PRIZOR

Petar je noćima slušao psa kako laje u dvorištu, a onda UGLEDAO NEVEROVATAN PRIZOR

FELJTON.rs

Borba između jednog čačanskog domaćina u selu Prislonica i lukave lisice trajala je danima. Petar Skipić svakodnevno je u svom kokošinjcu pronalazio štetu, ali predatoru dugo nije mogao da „stane u kraj“.

„Ja sam se lično uverio u onu narodnu izreku „lukav kao lisica“. Danima unazad sam slušao psa kako laje celu noć i jednom kad sam izašao video sam liju kako stoji na metar od njega, gleda ga i provocira, a on joj ne može ništa jer je vezan“, rekao je za RINU Petar.


Ipak, da je dara prevršila meru ovaj Čačanin je shvatio kada mu je lisica za noć odnela čak četrdeset pilića.

Petar Skipić


„Ona je došla i sklonila poklopac na drvenom sanduku gde su se pilad nalazila, sve ih je podavila i odnela kilometar od kuće utabanim putem u jazbinu, ne bih ni znao da ih nisam tamo zatekao, ali pretpostavljam da ih je po dvoje nosila. To je pametna životinja, kao da ih je lagerovala da ima kad joj zafali“, priča ovaj domaćin.


Zbog ovog incidenta Petar je odlučio da joj stane na put, i osmislio klopku koja radi na principu mišolovke.“Napravio sam najprostiji izum, stavio sam kao mamac parče mesa u kavez i otišao da mirno spavam, ono što preko noći naleti to se u zamku i uhvati, nedugo zatim od postavljanja klopke bila je uhvaćena“, rekao je on.

Lija je na kraju upala u klopku


Petar je uspeo da se sa štetočinom ipak izbori bez puške, a zatim je pozvao i lovce koji su izašli na teren i utvrdili da je lisica meštanima Prislonice pravila probleme već duže vreme.


„Lija je neophodna svakom sistemu i to je zakonom definisano, radi regulisanja populacije u prirodi ali i uginulih i bolesnih životinja. Mada, ona može da se zavuče kroz mišju rupu i napravi velike probleme, ali kolika je štetočina toliko je i korisna. Svi znaju da je ona simbol lukavosti zato kada je sretnete budite oprezni“ dodao je lovac Slobodan Vasilić.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

81 + = 86

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.