G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SVET VESTI / Kraljica sedi sama i briše suze, princ Čarls crven u licu i tajna poruka: Ovo su NAJPOTRESNIJI MOMENTI sa sahrane princa Filipa (FOTO)-(VIDEO)

Kraljica sedi sama i briše suze, princ Čarls crven u licu i tajna poruka: Ovo su NAJPOTRESNIJI MOMENTI sa sahrane princa Filipa (FOTO)-(VIDEO)

  •  FELJTON.rs
  •  18.04.2021.
Princ Filip, sahrana

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete II, sahranjen je u subotu u kraljevskoj grobnici dvorca Vindzor, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je oko 30 članova užeg kuga porodice.

Sahrana princa Filipa
Sahrana princa Filipa

Po sopstvenoj želji, vojvoda od Edinburga, koji je preminuo dva meseca pre 100. rođendana 9. aprila, imao je ceremonijalnu umesto državnu sahranu, a evo koji su ključni momenti koji su je obeležili:

Kraljica sedela sama u suzama

Kraljica Elizabeta na sahrani
Kraljica Elizabeta na sahrani

Kraljica je sedela sama, a sa sobom je u torbici osim maramice imala i fotografiju sebe i Filipa na venčanju. Kraljica Elizabeta II je tokom sahrane brisala suze, gledajući kako njen suprug nestaje pod zemljom u kapeli Svetog Đorđa. Kako su “Dejli mejlu” rekli kraljevski izvori, kraljica je planirala da nosi jednu od belih maramica sašivenih kod “Kenta & Hejsta”, jedan od Filipovih “zaštitnih znakova”. U počast njihovom  kraljica je ponela i malu fotografiju njih dvoje. Smatra se da je nastala na Malti.

Princ Čarls crven u licu

Princ Čarls
Princ Čarls

Odlazak vojvode od Edinburga najteže je pao izgleda njegovom sinu princu Čarlsu koji sve vreme trajanja ceremonije nije mogao da sakrije suze. Kako se vidi na fotografijama, lice princa Čarlsa je bilo crveno od suza.

Cveće, mač i poruka

Filipov kovčeg
Filipov kovčeg

Filipov kovčeg bio je prekriven cvećem, a na njemu su bile poležene njegova mornarička kapa i mač. Kraljica je ostavila ličnu, rukom pisanu poruku za Filipa koju je smestila pored venca belih ljiljana, sićušnih belih ruža i belih frezija, koje je sama izabrala. Kovčeg vojvode od Edinburga bio je umotan u njegovu ličnu zastavu, koja predstavlja elemente njegovog života, od grčkog nasleđa do britanskih titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Minut ćutanja

National minute’s silence marks funeral of Prince Philip

Sahrana je počela nacionalnim minutom ćutnje, u službi koja je kako navodi “Dejli mejl” odražavala Filipovu lojalnost kraljici i zemlji. Minut ćutnje oglašen u tačno u 15.00 sati počasnim plotunom kraljevskih trupa. Nakon minuta ćutnje nadbiskup od Kanterberija Džastin Velbi primio je kovčeg koji su u procesiji pratili članovi kraljevske porodice i odao počast Filipovom “životu posvećenom dužnosti prema naciji i Komonveltu”.

Pesma

Vaughan Williams(1872-1958) „Rhosymedre“ Prelude founded on a Welsh hymn tune

Princ Filip je sam odabrao muziku za svoju sahranu, a jedna od pesama je bila i na sahrani princeze Dajane 1997, u pitanju je tradicionalna britanska narodna pesma “Rhosymedre”, kompozitora Ralfa Vona Vilijamsa. Osim toga princ je izabrao i “Adađo espresivo” ser Vilijama Harisa, Saliks Persija Vitloka i Uspavanku Luja Vjerna.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 3 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)