G-E0EWZBLP0V
понедељак , 24 јуна 2024
Home / SRBIJA / MISNISTAR MALI SAOPŠTIO VAŽNE INFORMACIJE; Otkriveni budući planovi vlade, ali i svi tehnički detalji oko prijave za pomoć od 60 evra

MISNISTAR MALI SAOPŠTIO VAŽNE INFORMACIJE; Otkriveni budući planovi vlade, ali i svi tehnički detalji oko prijave za pomoć od 60 evra

FELJTON.rs

16.04.2021.

Pred Vladom Srbije su se juče našli predlozi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i paketa državne pomoći građanima i privredi, a razlozi za to,  kako kaže ministar finansija Siniša Mali, jesu nastavak ublažavanja negativnih posledica krize izazvane epidemijom koronavirusa, i  izdvajanje dodatnih 88 milijardi dinara za kapitalne investicije.

Siniša Mali

Siniša Mali, Foto: TV Pink/Printscreen

NOVAC ZA EKOLOGIJU

Dodatni novac će, kako najavljuje, biti izdvojen i za nastavak izgradnje ili poboljšanje zdravstvene infrastrukture i nabavku lekova i  akcina, a rebalansom budžeta će biti odvojeno i dodatnih 5,5 milijardi dinara za poljoprivredu i dodatne četiri milijarde dinara za ekologiju  koja je, kako ističe, izuzetno važna tema. 

– Rebalans budžeta je usmeren na infrastrukturu, podizanje BDP-a, na pomoć privredi i građanima i na jačanje zdravstva – rekao je Mali i  odsetio da je treći paket podrške vredan 257 milijardi dinara što je oko 4,3 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), a da je ukupna  Vrednost prošlogodišnja dva paketa pomoći iznosila 704 milijarde dinara. 

– Sada smo sa ova tri paketa pomoći već negde na 17,2 ili 17,3 odsto BDP-a – zaključio je ministar fi nansija Srbije i naglasio da nema  nogo zemalja na svetu koje su na takav način podržale svoju ekonomiju. 

Auto-put

Auto-put, Foto: Tanjug

SLEDECE VESTI…….

IGOR JURIC NIJE NIKAKAV CASTAN OTAC! NEGO JEDAN NESAVESTAN OTAC, KOJI JE DOPUSTIO DA MU CERKA RADI STA HOCE! IZJAVIO JE VLADISLAV (slike)

ČETIRI AUTO-PUTA

Povodom izdvajanja dodatnih 88 milijardi dinara za kapitalne projekte, ministar je naveo da se u ovom trenutku već grade četiri auto-puta, da je rebalansom izdvojen dodatni novac i za početak izgradnje auto-puta Niš–Pločnik-Merdare i takozvane Dunavske magistrale od  Požarevca prema Golupcu, i za Fruškogorski koridor.

– Radovi su krenuli i novac je obezbeđen i za auto-put od Surčina ka Novom Beogradu. Videćemo da li ćemo stići Beograd-Zrenjanin ove  godine, a ako stignemo, i za to imamo novca – dodao je on i naveo da je izdvojen novac i za obilaznicu oko Novog Sada i Gornjeg Milanovca i početak izgradnje metroa.

Mali kaže i da je dupliran budžet za ekologiju, da kreće izgradnja velike mreže za kanalizaciju, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i  rešavanje problema deponija. 

Ministar naglašava i da će u narednih desetak dana početi izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu i da je i za to izdvojen novac.

Sputnjik V vakcina

Sputnjik V vakcina, Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

NOVE FABRIKE VAKCINA

– Idemo sa izgradnjom nove fabrike vakcina, izdvojili smo novac za završetak radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, za početak  izgradnje KC Vojvodine u Novom Sadu, kao i za niz drugih opštih bolnica, nabavku opreme, vakcina i lekova – rekao je Mali. 

On je pozvao građane da nastave s masovnom vakcinacijom jer je to jedini način za završetak pandemije i za potpuno otvaranje naše  ekonomije, ističući da imamo novca i da nabavljamo vakcine koje plaćamo unapred i na vreme. Prema njegovim rečima, planirani deficit budžeta u prvom kvartalu bio je 80,9 milijardi, ali je zabeležen defi cit u prvom kvartalu od 
23,5 milijardi dinara, što je za oko 500 miliona evra bolji rezultat u prvom kvartalu.

ISPLATA POMOĆI GRAĐANIMA U OKVIRU TREĆEG PAKETA 

Pred Vladom Srbije juče se našlo i nekoliko važnih zaključaka kojima se nastavlja sprovođenje trećeg paketa ekonomskih mera podrške privredi i građanima, vredan ukupno oko dve milijarde evra.

Svi punoletni građani Srbije, u okviru trećeg paketa pomoći, imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, dok će penzioneri pored 60 evra dobiti i dodatnu pomoć od 50 evra, što je ukupno 110 evra.

Prijavljivanje će se odvijati putem portala Uprave za trezor, na adresi „idp.trezor.gov.rs“ i preko kontakt-centra, od 28. aprila do 15. maja. Građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/alo)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 3

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)