G-E0EWZBLP0V
субота , 27 јула 2024
Home / CRNA HRONIKA / PROFESOR PROKIĆ O OPTUŽBI ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Prijavila me je jer je dobila ocenu manje!

PROFESOR PROKIĆ O OPTUŽBI ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Prijavila me je jer je dobila ocenu manje!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
10.04.2021.

Profesor Fakulteta dramskih umetnosti Nenad Prokić, protiv koga je, kako je juče Kurir pisao, radnoj grupi „FDU protiv nasilja“ stiglo čak pet prijava za seksualno uznemiravanje, tvrdi da ga je jedna studentkinja prijavila jer je bila nezadovoljna ocenom.

Da podsetimo, posle prijava Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su podnete protiv učitelja glume Mike Aleksića, fakultet na kome on nije predavač odlučio je da podrži mlade glumice i omogući studentima da radnoj grupi prijave ukoliko su biti meta zlostavljanja. Kako je navedeno, primljeno je 12 prijava, od kojih su se čak pet odnosile na profesora Prokića. On je juče za Kurir rekao da su prijave bile anonimne, osim jedne, koja je podneta zbog fotografija sa plaže. Kako je istakao, reč je o prijavi bivše studentkinje za slanje neprimerenih fotografija.

NE PROPUSTITE

MALOLETNICE I DEVOJCICE PREUZIMAJU SRBIJU, VUCIC PADA! SKANDAL TRESE FDU! 5 studentkinja OPTUŽILO profesora Prokića za seksualno uznemiravanje!

– Na jednoj fotografiji je moje lice s plaže, dakle samo glava, a na drugoj sam na ligeštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve i po godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene i seksualne – napisao je Prokić i dodao:

– Ne sećam se kome sam slike hteo da pošaljem, svakako ne koleginici koja me prijavljuje, ali fotografije su takve da mogu biti poslate i najvećim puritancima, bez bojazni da će biti pogrešno protumačene. Poruke redovno brišem za sebe, pa sam ih verovatno odmah obrisao i ne videvši da sam slike poslao na pogrešnu adresu, a pretpostavljam da provajder automatski briše posle pola godine. Jer ja za sebe već obrisane poruke ne mogu kasnije da brišem za drugoga.

Protić nema službeni telefon

Neću više komunicirati sa studentima

– Kako fakultet od profesora očekuje da privatnim sredstvima komunikacije drže nastavu i konsultacije, i kako smo navikli studente da s nama kontaktiraju kad god im to padne na pamet, ovakve greške se i mogu očekivati. A pošto se ne nadam da će mi fakultet obezbediti službeni kompjuter i službeni telefon usred izvikane sveopšte digitalizacije, od dana primanja prijave studenti više neće imati mogućnost da sa mnom komuniciraju preko mog privatnog telefona, ni tokom raspusta, ni tokom školske godine. Tako ćemo izbeći sve Vajber anksioznosti. Mogu da komuniciraju sa mnom preko studentske službe ili preko mejla, ako mi potvrde da nisu anksiozni – navodi profesor Prokić.

Prokić je naveo i da se izvinjava koleginici. – Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže mojom trapavošću. Studentsko-profesorski odnos je inače, izuzimajući pogrešno slanje slika sa plaže, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi.

Izjava se tiče ispaštanja koje se odnosi na pravilo da se glavni predmet polaže u junu, i na tome je insistirala komisija, a ne ja kao mentor. Ne možeš dobiti najvišu ocenu ako obaveze nisi izvršio na vreme, tako je barem na dramaturgiji. Ispaštanje se sastojalo u tome da je dobila ocenu manje zbog zakašnjenja, dakle, ispaštala je s devetkom, ako se dobro sećam.

Nenad Prokic, SPP
FOTO: FONET/BOŽIDAR PETROVIĆ

– Pristojne slike s javne plaže ne mogu da budu razlog za anksioznost trezvenim osobama, a drugih razloga nema. Pritom se prenebregava činjenica da je studentkinja sa mnom, zato što obaveze iz glavnog predmeta nije obavila na vreme, drsko kontaktirala na privatni telefon u vreme raspusta i godišnjeg odmora i našla me je na plaži. Od toga je pa meni zapretila anksioznost i, eto, u tom svom predanksioznom stanju sam napravio grešku u slanju poruke tokom letnje opuštenosti. Na anonimne i nezavedene prijave ne mogu da dam komentar jer se one i ne daju na uvid – zaključio je Prokić

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

67 − = 66

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)