G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / DIJASPORA / UDAR NA SRBE; Zdravko Krivokapić podneo Skupštini sraman predlog! SRBI SU ZLOCINCI I GENOCIDAN NAROD!

UDAR NA SRBE; Zdravko Krivokapić podneo Skupštini sraman predlog! SRBI SU ZLOCINCI I GENOCIDAN NAROD!

FELJTON.rs

06.04.2021.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je Skupštini predlog za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, Vladimira Leposavića.

Zdravko Krivokapić

Zdravko Krivokapić, Foto: EPA/Zdravko Krivokapic

U obrazloženju predloga, navodi da je javno delovanje Leposavića od izbora na funkciju ministra 4. decembra prošle godine, odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i Sporazuma lidera tri pobedničke koalicije iz septembra 2020.

Podseća da je Sporazum, koji su potpisali Krivokapić (koalicija „Za budućnost Crne Gore“), Aleksa Bečić („Mir je naša nacija“) i Dritan Abazović („Crno na bijelo“) bio programski osnov za formiranje 42. Vlade Crne Gore.

NJime je, kako navodi, pored ostalog, predviđeno da će nova demokratska vlast odgovorno sprovoditi sve međunarodno priznate obaveze, potpuno i posvećeno realizovati sve reforme neophodne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

– U tom smislu uvažavanje međunarodnih sudskih instanci od suštinske je važnosti za prihvatanje osnovnih civilizacijskih postulata na kojima se zasniva EU – naveo je Krivokapić u obrazloženju Predloga.

Dodaje da je Leposavić odgovarajući na pitanje u Skupštini, koje je glasilo: „Da li ste Vi, kao ministar pravde, koji je između ostalog zadužen i za polje ljudskih i manjinskih prava, spremni da priznate da se u Srebrenici dogodio genocid i da li bi se poklonili žrtvama Srebrenice?“, relativizovao odluke Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugodlsviju, u kojima se tragični događaji u Srebrenici pravno kvalifikuju kao đelo genocida.

– Takvim činom se doprinosi rastu međuetničkih tenzija u Crnoj Gori, naročito u odnosu na pojedine manjinske narode, što je nedopustivo, jer se radi o ministru koji je bio dužan da se stara o unaprijeđenju njihovog položaja u crnogorskom društvu i narušava se obaveza Crne Gore proistekla iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU kojoi se Crna Gora obavezala na punu saradnju sa Međunarodnim krivičnom sudu za bišu Jugoslaviju – naveo je Krivokapić.

U obrazloženju se dodaje da se na taj način iskazuje nepoštovanje Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici i Deklaracije o njenom prihvatanju koju je 2009. prihvatila Skupština Crne Gore, ugrožava međunarodni ugled države Crne Gore i same Vlade kojoj pripada Leposavić.

– Vlada čiji sam predsednik ne pretenduje da sudi o događajima koji su se odigrali dve i po decenije prije njenog konstituisanja. Osnovne ideje, afirmisane Ekspozeom mandatara prilikom izbora Vlade, jesu sveopšte pomirenje u društvu, okrenutost ka budućnosti i afirmacija zakonitosti u radu javno-pravnih organa – piše u obrazloženju.

Krivokapić navodi da je za očekivati bilo da politička partija, „koja je dovela do ekonomskog sloma državu Crnu Goru i koja je bila aktivni sudionik ratnih događaja 90-ih“, ima potrebu da, u nedostatku bilo kakve progresivne ideje, nastoji da generiše stalni društveni sukob, ali je neopravdano da bilo koji od ministara prihvata takav javni diskurs.

– Ne ulazeći u lično mišljenje koje Vladimir Leposavić ima o ratnim događajima u bivšoj Jugoslaviji smatram da postoji objektivna odgovornost za ovakvo njegovo činjenje i da je bio dužan da kao ministar zadužen za oblast pravde i manjinskih prava, iskaže poseban senzibiltet u odnosu na pravosnažne sudske odluke i osjećanja manjinskih naroda u Crnoj Gori – naveo je Krivokapić.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/alo)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70 − 62 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)