G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / SRBIJA / ISTRAGA MISTERIOZNOG ZLOČINA (II) Tek 15 meseci nakon jezivog ubistva Zoran Marjanović je uhapšen, evo koje sve dokaze protiv njega tužilaštvo ima „u rukama“

ISTRAGA MISTERIOZNOG ZLOČINA (II) Tek 15 meseci nakon jezivog ubistva Zoran Marjanović je uhapšen, evo koje sve dokaze protiv njega tužilaštvo ima „u rukama“

Istraga za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović trajala je 15 meseci, nakon čega je, zbog sumnje da je suprugu mučki nasmrt pretukao, uhapšen njen suprug Zoran Marjanović.

Zoran Marjanović

Suprug pevačice, koja je pre tačno pet godina, u naselju Crvenka u Borči do smrti udarana u teme, uhapšen je 15. septembra 2017. godine, tačno 15 meseci od ubistva. Priveden je po izlasku iz rijalitija, zbog sumnje da je on bio taj koji je izvršio ovaj stravičan zločin.https://pulsembed.eu/p2em/1tXr9sYaW/

Odmah po privođenju njemu je određen pritvor u kojem je proveo nepunih 10 meseci, a za to vreme odigravala se prava pravosudna drama između Višeg javnog tužilaštva i sudova.

Istraga

Zoran Marjanović uhapšen je nakon što su u tužilaštvo stigli dokazi koji su ukazivali da je on povezan sa zločinom. Blato na pantalonama koje je u vreme zločina nosio, a koje je odgovaralo blatu iz kanala gde je Jelena pronađena mrtva, tragovi pevačicine krvi u „mercedesu“ koji su vozili do nasipa kobnog dana, bili su dovoljni da se Marjanoviću odredi pritvor i pokrene istraga protiv njega.

Jelena Jeca Krsmanović
Jelena Jeca Krsmanović

Tužilaštvo tada kreće sa saslušanjem svedoka – njih 14 dalo je iskaz i ispričalo svoja saznanja vezana za kobni 2. april. Od članova porodice Marjanović, preko kumova, porodičnih prijatelja, do ljudi sa Crvenke koji su se našli na nasipu u vreme kada je navodna potraga za pevačicom već uveliko trajala.

PROČITAJTE JOŠ…

OSUĐEN OTAC MONSTRUM IZ BANATA: Silovao maloletnu ćerku i sve snimao telefonom PRIMORAVAO JE I NA PROSTITUCIJU SA MIGRANTIMA

Međutim, samo njih nekoliko ispričalo je detalje su pomogli u daljoj istrazi. Među njima su meštani Borče koji su ispričali da su videli muškarca i dete koji odgovaraju opisu Zorana i njegove i Jelenine ćerkice, ali i Jelenine prijateljice koje su ukazale na narušen odnos ovo dvoje supružnika.

Novi dokazi

U međuvremenu u tužilaštvo su stigli i novi dokazi. Veštačenje mobilnog telefona Zorana i Jelene, koje je rekonstruisalo njihovo kretanje, a koje je ukazalo da je Zoran po dolasku na nasip isključio svoj mobilni telefon. Prema nalazu veštaka, ponovo ga je uključio u vreme pevačicinog ubistva, u neposrednoj blizini mesta zločina. Ubrzo potom podignuta je prva optužnica protiv njega.

Film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida?“ na korak do Oskara, JEDAN OD NAJGLEDANIJIH FILMOVA STARE JUGOSLAVIJE..

Optužnice i pritvor

Tužilaštvo je 9. februara 2018. godine podiglo prvu optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog teškog ubistva. Ona je ubrzo ukinuta, kako bi se dopunila saslušanjem Zoranove i Jelenine ćerkice, za koju se sumnja da je jedini posredni svedok zločina. Nakon toga u junu iste godine usledila je druga po redu optužnica, međutim i ona je vraćena tužilaštvu na izmenu. Dok se to čekalo, Apelacioni sud doneo je odluku da 12. jula 2018. godine ukine pritvor Zoranu Marjanoviću i da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Jelenino telo pronađeno je u kanalu pored nasipa
Jelenino telo pronađeno je u kanalu pored nasipa

Drama oko optužnice nastavila se i dalje. Sud je i drugu optužnicu vratio tužilaštvu uz obrazloženje da je potrebno da se „bolje razjasne detalji iste“. Tek devet meseci nakon što je prethodna predata sudu na odlučivanje, u aprilu 2019. godine u sud stiže i treća.

Za šta se tereti?

Prema optužnici, Zoran Marjanović je suprugu Jelenu ubio 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica „Granda“ usmrćena stajala njihova maloletna ćerka.

On je optužen da se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici. Kada su se spustili dokanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Istraga za ubistvo trajala je tri i po godine
Istraga za ubistvo trajala je tri i po godine

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ovu, treća po redu optužnicu, potvrdio je sud u junu 2019. godine, nakon čega je zakazano pripremno ročište. Konačno, suđenje za smrt pevačice počelo je tri i po godine nakon ubistva, u septembru 2019. godine.

Najvažniji datumi u istrazi

14. april 2016.

Odeća na veštačenju

Gotovo dve nedelje nakon ubistva policija je dodatno pretresla kuću Marjanovića i iz nje odnela uglavnom Zoranovu odeću. Ispostaviće se da se na njoj nalaze ključni tragovi blata.

15. septembar 2017.

Zoranovo hapšenje

Dan nakon što je izašao iz rijalitija u kojem je proveo tek desetak dana, Marjanović je kasno uveče uhapšen pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović.

28. oktobar 2017.

Svedočenje kume Vere

Poslednja osoba koja se čula sa Jelenom bila je Vera Vukomanović, kuma Zoranove majke. Verica i Jelena su razgovarale bukvalno pet minuta pre nego što je nesrećna žena ubijena, što se ne poklapa sa Zoranovom verzijom događaja.

29. januar 2018.

Veštačenje baznih stanica

Konačno, poslednji u nizu dokaza koji se čekao kako bi optužnica bila poginuta odnosi se na veštačenje baznih stanica koje otkrivaju da je Marjanović lagao policiju o svom kretanju na dan ubistva.

9. februar 2018.

Tužilaštvo podiže optužnicu protiv Marjanovića.

20. mart 2018.

Optužnica na dopuni

Viši sud u Beogradu vraća optužnicu na dopunu „radi boljeg razjašnjenja stanja stvari“ i radi saslušanja male Jane.

27. jun 2018.

Nova optužnica

Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića dostavljena je Višem sudu.

17. APRIL 2019.

Treća optužnica

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je treću optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

3. jun 2019.

Potvrđena optužnica

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu iz aprila protiv Marjanovića.

11. septembar 2019.

Pripremno ročište

U Višem sudu održano je pripremno ročište za ubistvo pevačice, gde su predloženi dokazi i svedoci koji će se izvesti, odnosno saslušati tokom suđenja.

PRATITE NAS NA DRUSTVENIOM MREZAMA

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

28 + = 36

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)