G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / PUCAO JE NA SINA, A NIJE ZNAO DA JE TO ON! Čeda posle 20 godina otkriva šta se dešavalo IZA KAPIJE kuće Miloševića! ALI JE POSLE DATE RECI IPAK IZDAO MILOSEVICA.

PUCAO JE NA SINA, A NIJE ZNAO DA JE TO ON! Čeda posle 20 godina otkriva šta se dešavalo IZA KAPIJE kuće Miloševića! ALI JE POSLE DATE RECI IPAK IZDAO MILOSEVICA.

POLITIKA FELJTON.rs
29.03.2021.

Bio je to petak, 30. mart 2001. godine. Oko 19 sati Branislav Ivković pozvao je socijaliste da napuste skupštinsko zasedanje jer se ispred vile „Mir“ na Dedinju nalazi šest vozila sa naoružanim ljudima i kola Hitne pomoći. Bio je to početak drame koja se tek u noći između 31. marta i 1. aprila tačno u 4.35završila hapšenjem Slobodana Miloševića, bivšeg jugoslovenskog predsednika.

Večeras je krenulo emitovanje mini-serije „Porodica“ koja prikazuje zbivanja u poslednjih 48 sati pred hapšenje nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, a neka dešavanja u Užičkoj ulici ostala su 20 godina nepoznata.Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici, nalazili su se u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a Čedomir Jovanović kaže da Milošević hapšenje ni u kom slučaju nije mogao da izbegne.

NE PROPUSTITE

Nakon vakcine Fajzer-Biontek kod onih koji su preležali bolest šest puta jača zaštita! SAMO UZ FAJZER VAKCINU IDE PASOS ZA IZLAZAK IZ SRBIJE, NA MORE SAMO UZ FAJZERA.

POZNATI NOVO PAZARSKI TERORISTA Senad Ramović Becan (48) PUSTEN IZ ZATVORA POSLE 13,5 GODINA! PONOVO PRETI SRBIJI! DOBIO JE ODGOVOR OD SRBIJE ROBIJE NEMA VISE ALI DZAK JE SVE BLIZI.

Milošević je uhapšen zato što je to bila zakonska, politička, međunarodna obaveza naše zemlje. Onog trenutka kad smo se vratili u Ujedinjene nacije mi smo prihvatili međunarodni poredak koji je podrazumevao našu obavezu da poštujemo Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Ta obaveza nije prositicala samo iz činjenice da je taj sud formiran odlukom Saveta bezbednosti mimo onoga što smo mi o tome mislili nego, između ostalog, iz međunarodnog ugovora koji je sam Milošević potpisao u Parizu nakon Dejtonskom sporazuma u kojem se vrlo jasno Jugoslavija obavezuje na poštovanje Međunarodnog suda za ratne zločine i saradnju sa tim sudom“, rekao je Jovanović.

Jovanović je na pitanje na osnovu čega je izdat nalog za hapšenje i šta je pisalo u tom tekstu, objasnio da je Milošević uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i da nigde nije pisalo da se hapsi po zahtevu Haškog tribunala.

NE PROPUSTITE

DOMACE PROPALE NAJEFTINIJE JUTJUBERKE, BLOGERKE RIJALITI ZVEZDE, ALI SVE SU U POKUSAJU! TOP 10 PROPALITETA..

Otac Nine Radulović stao na stranu bivšeg zeta Branislava Lečića: Ko zna šta planira ta Danijela! ALI KUCNUO JE I NJEN CAS, LECIC JE PROSAO POLIGRAF, AKO ONA NE PRODJE! STA CE MO TAD

On objašnjava da je tada još u delu vlasti „provejavala neka luda nada da ćemo se provući bez toga“, ali da je to je hapšenje bilo neminovno i da tu nije postojalo prostora za dilemu. Ispred Miloševićeve kuće bilo je tog marta nekoliko stotina ljudi, kao i pripadnika Vojske.

„Hapšenje Miloševića je bilo planirano kao da su se deca igrala. Dva inspektora su otišla do njegove kuće sa pozivom da krene sa njima na informativni razgovor. Pošto su prošli tu famoznu kapiju kuće videli su borbeno vozilo Vojske Jugoslavije i 30 pripadnika gardijske brigade u dvorištu jer je Miloševića i dalje obezbeđivala Vojska i načenik Generalštaba Nebojša Pavković. Jedna od neverovatnih okolnosti je da oni nisu imali bilo koga drugog da pozovu nego JSO“, seća se Jovanović koji je otkrio i jedan javnosti do sada nepoznat detalj iz te večeri:

„Jedan od ljudi koji su bili pored Miloševića pucao je na pripadnika JSO ne znajući da je on, taj momak sa fantomkom na glavi, njegov sin. To su neke okolnosti koje su presudno uticale na mene“, ispričao je Jovanović.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.