G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / Nakon vakcine Fajzer-Biontek kod onih koji su preležali bolest šest puta jača zaštita! SAMO UZ FAJZER VAKCINU IDE PASOS ZA IZLAZAK IZ SRBIJE, NA MORE SAMO UZ FAJZERA.

Nakon vakcine Fajzer-Biontek kod onih koji su preležali bolest šest puta jača zaštita! SAMO UZ FAJZER VAKCINU IDE PASOS ZA IZLAZAK IZ SRBIJE, NA MORE SAMO UZ FAJZERA.

FELJTON.rs

Istraživanjem kojim je u Velikoj Britaniji obuhvaćeno 237 ljudi ustanovljeno je da se kod onih koji su već preležali kovid 19 nakon vakcinacija Fajzer-Biontek cepivom javlja snažniji celularni, odnosno imunološki odgovor T ćelija na virus, čak šestostruko jači nego kod onih koji nisu bili zaraženi, prenose britanski mediji.0Piše: S. D.29. marta 2021. 21.14

Nakon vakcine Fajzer-Biontek kod onih koji su preležali bolest šest puta jača zaštita 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Istovremeno i samo jedna doza vakcine kompanije Fajzer pokreće imunološki odgovor organizma sličan onom koji telo generiše nakon infekcije i omogućava zaštitu od različitih sojeva virusa za ljude koji su preležali kovid 19, pokazuju rezultati nedavno objavljenog istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji.

Autor studije dr Tišan de Silva sa Univerziteta Šefild izjavio je da je kod onih koji su preležali kovid 19 odgovor na infekciju efikasan i u slučaju mutiranih, novih varijanti korona virusa, kao što je na primer varijanta iz Južne Afrike.

(feljton.rs/danas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 3 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.