G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / IGOR JURIĆ UPOZORIO POLITIČARA PEDOFILA: Njega zna CELA SRBIJA! ZIVI U JAGODINI NA VISOKOM JE POLOZAJU I BAVI SE BOKSOM.

IGOR JURIĆ UPOZORIO POLITIČARA PEDOFILA: Njega zna CELA SRBIJA! ZIVI U JAGODINI NA VISOKOM JE POLOZAJU I BAVI SE BOKSOM.

POLITIKA


IGOR JURIĆ UPOZORIO POLITIČARA PEDOFILA: Otkrio odakle je funkcioner i dodao ZIVI U JAGODINI NA POLITICKOM JE POLOZAJU U SLOBODNOM VREMENU BAVI SE BOKSOM PUTUJE CESTO U GRCKU I VODI SVOJE PRIJATELJE I TAMO NAJVISE SPROVODE SVOJE BAHANALIJE SA DECOM.

(Ne)promišljeno – Time što je informaciju o postojanju monstruma dao medijima, umesto tužilaštvu, i otkrio da je reč o funkcioneru sa lokala, ali poznatom i na nacionalnom nivou, Jurić je opomenuo seksualnog predatora

Odlukom da o postojanju političara pedofila prvo obavesti javnost, umesto nadležne, te otkrivanjem da je reč o funkcioneru sa lokala, ali poznatom i na nacionalnom nivou, Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, praktično je upozorio tog seksualnog predatora, ocenjuju advokati, sagovornici Kurira.

Prema njihovim rečima, da je Jurić tu informaciju prvo dao tužilaštvu, oni su mogli političara pedofila da stave na mere i sačekaju da upadne u zamku. Ovako, on je opomenut.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Amaterski pristup

Ugledni advokat Borivoje Borović kaže da je pozicija koju ima Jurić specifična – on je čovek s velikom ličnom tragedijom, imao je podršku države, misli da ima misiju, ali se zaigrao.

– Kada je pokrenuo to pitanje, Jurić je pre toga morao, po zakonu, da saopšti ime tužiocu. Tužilac je mogao da stavi tu osobu na mere – prisluškivanje, praćenje i ona bi upala u zamku svojih kriminalnih radnji. Ovako, nespretno je izašao u javnost i, praktično, upozorio tu osobu – kaže Borović i dodaje:

– Postoji krivično delo koje se zove sprečavanje i ometanje dokazivanja, ali mislim da Jurić nije imao umišljaj tu, nego su ga savladale emocije. Smatrao je da će to bolje da uradi od tužilaštva. Amaterski pristup.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Ista ocena stigla je i od poznatog advokata Tome File. Kako kaže, ovakve stvari se ne govore u medijima, već kod nadležnih, u tužilaštvu.

– Valjda će izvući pouku. Jurić je morao prvo da ode u tužilaštvo, a ne u medije. Ako postoji takav (političar pedofil), time što mu je sakrio ime, ali izašao u javnost, Jurić ga je sad upozorio. Ne pričaš dok ne budeš imao dokaze. Upozorio je delinkventa, a i takvim pričama stavlja sumnju na sve ljude koji se bave tom profesijom, politikom. Ne mogu da shvatim zašto je to tako ispričao u medijima, to se ne radi – ističe Fila.

Ranije su pravni stručnjaci upozoravali da svako lice koje svesno propusti da prijavi krivično delo može krivično da odgovara.

Šta je još propust

– Nisu mi poznati detalji slučaja, ali svako odgovorno lice koje svesno propusti da prijavi krivično delo za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, a da je do tih saznanja došlo u vršenju svoje dužnosti, moglo bi biti odgovorno, tako da bi se ovo eventualno moglo odnositi i na pomenuti slučaj – kazao je advokat Dalibor Katančević.

ISTORIJAT

  • Jurić obelodanio da su neki bitni i uticajni ljudi u Srbiji pedofili
  • Otkrio da je među njima i jedan političar
  • Rekao da će otići u tužilaštvo da kaže sve što zna kada ga pozovu
  • Jurić u tužilaštvu nije rekao ime i prezime političara pedofila
  • Iz tužilaštva saopštili da ne mogu da utvrde identitet izvršioca obljube nad detetom
  • Jurić sad tvrdi da ne može da kaže ime političara da ne bi ugrozio bezbednost deteta

(feljton.rs/kurir)

About feljton

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

82 − 80 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.