G-E0EWZBLP0V
Home / KORONA VIRUS / Vladimiru je drugar rekao: AstraZeneka nije za mekušce – a on je primio baš tu vakcinu i ovo je njegovo iskustvo

Vladimiru je drugar rekao: AstraZeneka nije za mekušce – a on je primio baš tu vakcinu i ovo je njegovo iskustvo

  •  FELJTON.rs
  •  18.03.2021.
Vladimir Vujinović

„Jedan čovek iz mog okruženja, samo godinu dana stariji od mene, zdrav, sportista čitav život, sportski radnik… Preminuo je od korone. Tada sam shvatio da je sve čista lutrija i da svako od nas može da oboli od težeg oblika bolesti i završi u bolnici – zato sam rešio da se vakcinišem.“

Vladimir Vujinović, književnik iz Sombora, jedan je od mnogih građana koji su se odlučili za cepivo AstraZeneka.

Vladimir Vujinović
Vladimir Vujinović

– Na moje veliko iznenađenje, zvali su me samo dva-tri dana nakon što sam se prijavio za vakcinisanje. U prijavi sam naveo da mi je svejedno koju vakcinu ću da primim. Telefonski su me već obavestili da ću primiti AstraZeneku. Pozvao sam dobrog prijatelja koji kao lekar radi baš u Kovid bolnici kako bih se detaljnije informisao o toj vakcini. On me je ohrabrio, izneo neke statistike, objasnio da su AstraZeneka i Sputnjik V, kao vektorski tip vakcina, jedne od najkvalitetnijih vakcina, sa najvišim stepenom imune zaštite – objašnjava Vladimir.

Samo dan nakon primljene prve doze Vladimir je osetio simptome koji ga nisu preterano zabrinuli jer se na vreme informisao. Kako kaže, uzdao se u nauku i kaže da samo ona može da nam ponudi rešenje. Pisac iz Sombora mi je potom objasnio da je na svojoj koži osetio reči svog prijatelja koji mu je rekao da „AstraZeneka nije za mekušce“.

„Blago boluckanje na mestu aplikacije koje je trajalo dan-dva. Blaga temperatura (37,4), malaksalost, i nekakav osećaj groznice su se pojavili dan nakon vakcinisanja. Nije bilo baš prijatno. Što reče jedan moj drugar: „AstraZeneka nije vakcina za mekušce”. Ali, ti simptomi su trajali samo jedan dan i posle je sve bilo u redu. Od nekih koji su primili Fajzera takođe sam čuo da su imali slične simptome. Iz nadležnog Doma zdravlja su me nakon nekoliko dana pozvali da provere da li sam imao, i ako jesam, kakve reakcije na vakcinu“, kaže Somborac.

Kada su pročitali o „neželjenim dejstvima“ oksfordske vakcine, mnogi su ga pozvali i pitali kako je. Svima uvek kaže isto – garancije da nećete oboleti nema, ali ćete sigurno izbeći teži oblik i višednevno ležanje u bolnici. Vladimir apeluje na ljude da se informišu i ne čitaju oprečne informacije koje će ih još više zaludeti.

Vladimir Vujinović
Vladimir Vujinović

Za sve one teoretičare zavere koji se brinu… Ne brinite. Svi otrovi koje svakodnevno u telo unosimo preko nezdrave ishrane, kontaminirane vode, tla i vazduha – u mnogo većoj meri mogu da mutiraju naš DNK nego bilo koja vakcina. Naš nezdrav način života treba da nas brine. Ovaj podmukli virus koji uzima živote, to treba da nas brine! Bolest treba da nas brine, a ne vakcina.

Korona virus je naš neprijatelj, a ne vakcina“, zaključio je Vujinović.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

44 + = 54

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.