G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / Samo je njemu dozvoljavao DA GA ZOVE GUZA Petar Božović je bio najbolji prijatelj Borisa Komnenića: „Zatečen sam, ne mogu da verujem da nas je napustio“

Samo je njemu dozvoljavao DA GA ZOVE GUZA Petar Božović je bio najbolji prijatelj Borisa Komnenića: „Zatečen sam, ne mogu da verujem da nas je napustio“

  •  07.03.2021.
Petar Božović, Boris Komnenić

Čuveni glumac Petar Božović bio je jedan od najboljih prijatelja pokojnogBorisa Komnenića, koji je preminuo u 64. godini, posle teške bolesti. Kako je za „Blic“ izjavio, smrt bliskog prijatelja i kolege Petra je jutros zatekla i rastužila.

Petar Božović
Petar Božović

– Boris je uvek bio moj omiljeni glumac. Sjajan, izvanredan, poseban kao čovek. Čovek sa velikim osećajem za humor, a opet odlično je znao da donese dramu. Bio sam zatečen, nisam mogao da verujem kada sam čuo da nas je napustio. Veliki gubitak. Ode još jedan izvanredan i veoma drag čovek – kaže Petar Božović za „Blic“ i dodaje:

– Ja sam njega uvek smatrao našim Žerarom Depardjeom, od kada se pojavio kao mlad u našim vodama. Nikada nije prestajao da bude zanimljiv, uvek spreman za akciju.

Boris Komnenić
Boris Komnenić

Na konstataciju da je samo njemu Boris dozvoljavao da ga zove nadimkom Guza, po liku koji je tumačio u seriji „Bolji život“, Petar kaže:

– Tačno, nikome drugom nije dozvoljavao. Ali o tome ćemo neki drugi put da pričamo.

Glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Boris Komnenić kao Guza u "Boljem životu"
Boris Komnenić kao Guza u „Boljem životu“

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, Boris Komnenić upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji lik Saše Guze Popadića u seriji „Bolji život“. Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su „Bal na vodi“, „Špadijer jedan život“, „Gore dole“, „Vratiće se rode“, „Miris kiše na Balkanu“, „Sinđelići“, „Apofenija“ i drugi.

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je bio stalni član još od 1984. godine.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 3 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.