G-E0EWZBLP0V
Home / ZABAVA / NA SEVERU KORONA ŽURKA, NA JUGU PARKOVI PUNI Kovid divlja, lokali su pod ključem, a ovako su danas izgledali gradovi u Srbiji (FOTO)

NA SEVERU KORONA ŽURKA, NA JUGU PARKOVI PUNI Kovid divlja, lokali su pod ključem, a ovako su danas izgledali gradovi u Srbiji (FOTO)

  •  07.03.2021.
pokrivalica 2x2 + thumb-1

Iako su ugostiteljski objekti zatvoreni od subote od 12 časova, i tako će ostati sve do ponedeljka ujutru, građane nekih mesta u Srbiji ni to nije omelo da lepo vreme za vikend provedu u parkovima.

Sa druge strane, bilo je i mnogih gradova gde su jedino primetne bile puste ulice i trgovi, a pogledajte kako je to izgledalo od grada do grada.

Novi Sad

U Novom Sadu sunčano vreme bez vetra izmamilo je brojne građane van kuća i stanova ali su ih zatvoreni kafići i restorani primorali da spas od nedeljne monotonije potraže u šetnji po parkovima, okolnim izletištima u Fruškoj gori ili uz Dunav.

Novi Sad
Novi Sad

Tokom prepodneva mahom su to bili roditelji sa mlađom decom koji su se mogli videti i na brojnim gradskim igralištima a već oko ručka počeli su da izlaze i oni malo stariji u želji da iskoriste lep dan.

Novi Sad
Novi Sad

Sunčano vreme izmamilo je i ljubitelje bicikala koji su krstarili gradom. Slična situacija bila je i juče popodne na novosadskim ulicama kada su počele da se primenjuju nove mere kriznog štaba o radu prodavnica i ugostiteljskih objekata ali bilo je i onih koji su se oglušili o epidemiološke mere.

Novi Sad
Novi Sad

Flagrantan primer njihovog kršenja desio se u novosadskom naselju Alibegovac gde je sinoć u jednoj privatnoj kući prekinuta žurka na kojoj je bilo oko 60 mahom mlađih ljudi. Policija je protiv dvadesetogodišnjeg Novosađanina koji je organizovao ovu ’’korona žurku’’ podnela krivičnu prijavu.

Novi Sad
Novi Sad

Subotica

Pojačane preventivne mere protiv virusa korona u zemlji vidljive su na svakom koraku i u centru Subotice i širom grada.

Subotica
Subotica

Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, rade samo prodavnice i marketi prehrambenih proizvoda i dežurna apoteka. Ulice podsećaju, juče i danas, na vanredno stanje kada su samo pojedini građani mogli u vreme policijskog časa da idu na posao.

Subotica
Subotica

Po koji prolaznik se tek sreće na ulicama i pojavili su se prvi prodavci cveća povodom osmog marta. Centar Subotice, inače, nedeljom od podneva opusti, međutim, po danu kakav je danas, sunčan, sigurno bi ugostitelji imali pune ruke posla na terasama.

Subotica
Subotica

Sa dečjih igrališta dopire graja, međutim, mesta na tim prostorima ima za još toliko dece koliko ih je napolje.

Subotica
Subotica

Iz kovid subotičke bolnice apeluju na građane da poštuju sve preventivne mere i podsećaju da je situacija i dalje vanredna.

Subotica
Subotica

Trenutno je na lečenju 99 građana od kojih je deset na respiratoru. Povećan je broj pregleda u kovid ambulantama i broj prijema u bolnicu je dva do tri puta veći od otpusta.

Kragujevac

Ulice Kragujevca su i pored lepog i sunčanog dana danas bile relativno puste. Mere koje su donete protiv širenja virusa korone su ljude zadržale u njihovim domovovima.

Kragujevac
Kragujevac

Tek poneko je otišao do trgovina koje rade, a ima i malobrojnih koji su izašli u porodičnu šetnju.

Kragujevac
Kragujevac

Mere se poštuju, jer ugostiteljski objekti i prodavnice ne rade.

Kragujevac
Kragujevac

Užice

U Užicu nedelja, makar po zabravljenim objektima kojima slovo mera ne dozvoljava danas da radi, baš onakva kakvu je Krizni štab i tražio.

Užice
Užice

Sa izuzetkom bašti, gde poneko hvata pomalo martovskog zubatog sunca, kafane su prazne, ali ne i ulice.

Užice
Užice

Mnogi Užičani, ako već ne mogu da gustiraju piće u kafiću, nedelju koriste za šetnju ili kupovinu darova za 8. mart.PROČITAJTE JOŠ…

Užice
Užice

Na centralnim gradskim ulicama je živo, ali ni približno kao šetalištu duž kupališta Plaža i pojedinim parkovima za najmlađe.

Užice
Užice

Niš

Nišlije su i danas izašle u parkove, koristeći lepo vreme.

Niš
Niš

Tvrđava, Čair i Park Svetog Save su bili najpuniji kao i nišavski kej.

Niš
Niš

Bilo je i onih koji su otišli do izletišta na Kameničkom Visu i Čegru.

Niš
Niš

Krizni štab preporučio je u petak Vladi Srbije da za vikend od subote u podne do ponedeljka u 6 sati bude zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Kako je najavljeno, u utorak će biti održana nova sednica Kriznog štaba, a medicinski deo već najavljuje da će tražiti oštrije mere.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.343 osoba, od kojih je pozitivno 3.042, dok je, nažalost 20 osoba preminulo.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 80 = 89

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.