G-E0EWZBLP0V
понедељак , 24 јуна 2024
Home / SRBIJA / BAHATA MINISTARKA: Zorana Mihajlović kupuje kola za 18 miliona, za avio-karte i hotele baca 4,5 miliona!

BAHATA MINISTARKA: Zorana Mihajlović kupuje kola za 18 miliona, za avio-karte i hotele baca 4,5 miliona!

POLITIKA
23.02.2021.

Mihajlovićeva isplanirala da u ovoj godini obnovi vozni park i za tu stavku rezervisala čak oko 155.000 evra iz džepova poreskih obveznika. Raspisala i nabavku za putovanja, što će nas koštati 38.000 evra.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rešila je da obnovi vozni park u svom ministarstvu tokom ove godine, a pripremila je i budžet za putovanja u inostranstvo.

Naime, prema planu javnih nabavki u Ministarstvu rudarstva i energetike za 2021. godinu, predviđena je stavka „prevozna sredstva – motorna vozila“, za šta je izdvojen pozamašan iznos od 18,08 miliona dinara, odnosno oko 155.000 evra. U planu javnih nabavki koji je dostupan na sajtu ministarstva nije precizirano o koliko vozila je reč, koje su marke, niti ko će voziti nove automobile.

Avioni i hoteli

Pored modernizacije vozila, Mihajlovićeva, po svemu sudeći, planira da u ovoj godini prilično putuje i van države, imajući u vidu da je isplanirala znatan iznos i za rezervacije hotelskog smeštaja i avio-karata. Za usluge putničkih agencija i turoperatera predviđeno je 4,5 miliona dinara u planu javnih nabavki ministarstva, a na portalu javnih nabavki jedna je već raspisana 20. februara u iznosu od 1,5 miliona dinara i otvorena je do 1. marta.

Ivan Ninić
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Osnivač Centra za vladavinu prava Ivan Ninić navodi da je za jedno ministarstvo, koje se ne bavi spoljnim poslovima nego energetikom, iznos troškova za avio-karte i hotele u inostranstvu astronomski. – Ujedno, ministarka je i potpredsednica Vlade i ona u okviru svog potpredsedničkog kabineta ima poseban budžet za putovanja. To znači da gospođa Mihajlović praktično ima dupli budžet i može da bira kada će da putuje na teret Vlade, a kada na teret ministarstva. Imali smo ranijih godina situaciju da je upravo EPS rashodovao veliki broj vozila zbog uštede, a sada imamo obnavljanje voznog parka novim vozilima. Upravo zbog takvih bahanalija u sektoru energetike struja je poskupela i narod treba da zna da kada uključi bojler i šporet, tim novcem finansira promociju Zorane Mihajlović – rekao je Ninić. Potreba ili hir Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović smatra da ministarstva imaju realne potrebe, ali i da ima onih koje su neopravdane. O tome posebno treba voditi računa, ističe, jer je reč o budžetskom novcu. – Automobili se periodično nabavljaju i treba videti na osnovu koje analize potreba je to odlučeno. Dakle, da li je zaista bilo potrebno menjati vozila ili vozni park menjaju iz hira. Ako su u pitanju neophodne potrebe za službene aktivnosti i ako postoji analiza koja tu nabavku opravdava, dakle objektivna potreba, onda je to u redu, a ako to ne postoji, nego se kupuje napamet, to je onda problem – zaključuje Dobrašinović.

Zorana Mihajlović
FOTO: BETA/ZORAN PETROVIĆ

Ovako ministarstvo pravda troškove

Vozila su za teren, a putovanja za službenike

Iz Ministarstva rudarstva i energetike navode za Kurir da su ove nabavke po planu centraliziovanih javnih nabavki za državne organe, a da su putnička vozila potrebna za teren, odnosno za rad inspekcijske službe.

– Nabavka se prevashodno odnosi na vozila za potrebe inspekcijskog nadzora zbog planiranog povećanja broja inspektora na 39, koliko je sitematizacijom planirano. Trenutni broj inspektora je 12 i koriste zasad sedam vozila. Ova vozila nisu u zavidnom stanju i uzrokuju visoke troškove održavanja, zbog čega je potrebno da se i deo tih vozila zameni. Kada je reč o službenim putovanjima, planom javnih nabavki za 2021. planiran je prvobitno iznos od 4,5 miliona dinara za troškove putovanja u inostranstvo (troškovi avio-prevoza i hotelskog smeštaja), ali se zbog situacije s pandemijom odustalo od planiranog iznosa, pa je raspisana nabavka u tri puta manjoj vrednosti, od 1,5 miliona – navode u ministarstvu i dodaju da je taj iznos predviđen za celu godinu i da se odnosi na putovanja za sve državne službenike ili pomoćnike ministra i rukovodioce u ministarstvu.

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 3

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)