G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / ČETIRI DANA AGONIJE Jovanovo (18) telo pronađeno je na gradilištu, a obdukcija će pokazati da li je njegova smrt NESREĆAN SLUČAJ ILI UBISTVO

ČETIRI DANA AGONIJE Jovanovo (18) telo pronađeno je na gradilištu, a obdukcija će pokazati da li je njegova smrt NESREĆAN SLUČAJ ILI UBISTVO

niš, jovan veselinović

Mladi Nišlija Jovan Veselinović 17. februara otišao je kod prijatelja da igraju video igre. Ka kući je krenuo sa dva druga i drugaricom, koju je ispratio do kuće. To je poslednji put da je viđen živ. Od toga trenutka do nedelje ujutru trajala je četvorodnevna agonija za njegove najbliže koja je okončana u najgori mogući način – njegovo telo pronađeno je u nedovršenoj zgradi u Ulici Branka Krsmanovića.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Pretpostavlja se da je pao sa jednog od balkona ili prozora zgrade koja već sedam godina stoji nezavršena. Detalji kako je do toga došlo biće poznati tek kada se istraga bude završila.

Misterija lokacije mobilnog telefona

Drama sa tragičnim krajem počinje one večeri kada se Jovan našao sa društvom da igra igrice. Tog 17. februara rastao se sa prijateljima oko 23 sata kod TC „Zona 1“. Nakon toga je pozvao jednog od druga, međutim on mu nije odgovorio na poziv.

Pouzdano se zna da je Jovan poslednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće. Ali sudeći po poslednjoj lokaciji njegovog mobilnog telefona, on se tamo nije ni uputio. Njegov mobilni telefon poslednji put je lociran u rejonu Ulice Branka Krsmanovića, gde će njegovo telo i biti pronađeno četiri dana kasnije.

Ruta do kuće
Ruta do kuće

Najudaljenije tačke Ulice Branka Krsmanovića, na raskrsnici sa Ulicom Blagoja Parovića, nalaze se najviše do oko jednog kilometra od mesta gde je nestali mladić poslednji put viđen, ali u suprotnom smeru od Ulice Branka Miljkovića u kojoj stanuje!

Telefon ovog natprosečno intelegentnog mladića i člana MENSE, bio je dostupan do četiri sata iza ponoći. Međutim, Jovan posle onog neodgovorenog poziva upućenog drugu nije zvao nikog niti se bilo kome javljao. Nakon toga njegov telefon je isključen. Ipak, Jovanova majka je oko 8 sati narednog jutra dobila poruku da je njen sin ponovo dostupan, ali kada ga je pozvala, tinejdžer je ponovo bio nedostupan.

Tražili ga psi tragači, policija, porodica i prijatelji

jovan
jovan

„Feljton.rs“ je prethodnih dana rekonstrusao rutu kuda bi se Jovan mogao kretati na putu do kuće, a stanarima obližnjih zgrada na tom putu upućen je apel da samostalno pregledaju snimke svojih nadzornih kamera ne bi li na njima primetili nestalog tinejdžera.

Jovan, učenik Umetničke škole u Nišu, bi se od TC „Zona 1“ obično vraćao kući u smeru ka zgradi „Lepa Brena“, a potom dalje Ulicom Branka Miljkovića. Nekada bi, ipak, išao alternativnom rutom kroz parkić iza TC „Zona 1“. Zatim bi nastavio preko malog mosta u Đerdapskoj ulici ka Ulici Branka Miljkovića. Ipak, zvanične potvrde kuda je Jovan krenuo u sredu uveče prethodne nedelje nemamo.

Nestali mladić Jovan Veselinović iz Niša plakati oblepljeni po gradu
Nestali mladić Jovan Veselinović iz Niša plakati oblepljeni po gradu

– Mi smo prošli pretpostavljenu rutu, od Bulevara Nemanjića do njegove kuće sa psom tragačem. Ništa nismo mogli da nađemo. Prošli smo više lokacija gde bi se oni kretali sa njegovim drugarima koji su bili vrlo angažovani… Juče smo pregledali sate i sate video snimaka i sa autobuske stanice ne bi li našli neki video zapis, ali nema nikakvog traga. Svaka informacija čak i dobronamerna nije potvrđena još nijednom – rekla je drugog dana potrage za „Feljton.rs“ Nevena Kragić, modna dizajnerka i bliski prijatelj porodice nestalog mladića.

U potrazi za Jovanom korišćen je i pas tragač Vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša kojim je obilaženo šire područje oko Ulice Branka Krsmanovića, kako prema Bulevaru Nemanjića, tako i prema nišavskom keju koji se nalazi blizu te ulice.

Nišlije su se ubrzo organizovali i pritekli u pomoć pa su Jovanove slike podeljene niškim taksistima, a oblepljene su i širom grada na stubovima ulične rasvete, ulazima u radnje, ugostiteljske objekte…

„Bio je lepo raspoložen“

Sve to vreme, Jovanovi najbliži strahovali su za njega, tražeći bilo kakvu nadu da možda nije najgore. Njegova baka Jelena Domazetović kroz suze je apelovala na sve koji mogu da pomognu da to i učine.

Jelena Domazetović, Jovanova baka
Jelena Domazetović, Jovanova baka

– Ovo je zaista mnogo, mnogo teško. To što ne znamo gde je, ta nepoznanica, to čekanje, to je strašno… – rekla jecajući i dodala da ništa u ponašanju njenog unuka nije moglo da ukaže na ovaj događaj.

– Znam da je bio lepo raspoložen, da nema nikakvog konflikta, da se ništa nije dešavalo. Sve je bilo baš onako sasvim normalno, ništa što bi ukazivalo na njegov nestanak – rekla je Domazetović u izjavi za Feljton.rs.

„Viđali“ ga u Mirijevu

U to vreme pojavljivale su se ispostaviće se netačne dojave da je Jovan viđen, a policija je proveravala svaki trag. Jedan od njih pružila je tračak nade porodici Veselinović. Ona je glasila: Jovan je viđen u beograskom naselju Mirijevo.

Ipak, ispostaviće se da je trag bio lažan, a Milica, Jovanova majka, tvrdila je i da njen sin nije ni imao dovoljno novca kod sebe kako bi otputovao negde dalje kao i da to ne liči na njega.

Koban pad sa visine od 10 metara

Ipak, tragične vesti stigle su juče ujutro oko 9.30 sati. Isprva se samo znalo da je pronađeno telo mladića na gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gde je Jovanov telefon i poslednji put lociran, a tek onda je stigla i potvrda da je u pitanju telo tinejdžera za kojim se trgalo prethodna četiri dana.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Prema mestu gde je nađeno telo pretpostavlja da je Jovan mogao da padne sa najmanje 10 metara visine, sa jednog od nezavršenih balkona ili prozora zgrade.Prvi snimci sa gradilišta u Nišu gde je pronađeno telo

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

24 − = 21

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.