G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ HTELI JEDNU EKIPU? Radili za istog šefa, pa planirali formiranje novog opasnog klana. Koje sef saznajte uskoro.

VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ HTELI JEDNU EKIPU? Radili za istog šefa, pa planirali formiranje novog opasnog klana. Koje sef saznajte uskoro.

Isti pokrovitelji, ali i vođe, povezuju dve kriminalne grupe, čije su pripadnike operativci MUP Srbije poslednjih meseci smestili iza rešetaka.

Zahvaljujući tome sprečeno je spajanje ekipa, koje bi predstavljale ozbiljnu pretnju po bezbednost naše zemlje, a po novcu i moći nadjačale bi i ozloglašeni „zemunski klan“. Hapšenjem Darka Eleza, a potom i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izbegnuta je opasnost od stvaranja mafijaške organizacije, pišu Novosti.

Naime, obe kriminalne grupe, prema operativnim podacima službi bezbednosti regiona, povezane su sa „kavačkim klanom „, koji je u ovom trenutku jedan od glavnih snabdevača kokainom zemalja Zapadne Evrope. Elez je, prema nezvaničnim saznanjima, jedno vreme „šurovao“ i sa „škaljarskom ekipom“, ali se poslednjih godina priklonio suparničkoj grupi.

– Postoje ozbiljne indicije da su ljudi koji se povezuju sa Elezom organizovali ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. U ovom zločinu su, na neki indirektan način, učestvovali i pripadnici Belivukove ekipe. Od tog krvavog jula 2018. godine, kada je usmrćen poznati advokat, počinje neka njihova tešnja saradnja, koja je trebalo da se završi i svojevrsnom kriminalnom „fuzijom“ – navodi sagovornik ovog lista.

O ovome je govorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kada je rekao da kriminal ne poznaje granice i da mafijaši međusobno sarađuju. Jer, Eleza, rođenog u Sarajevu, potražuje sud u BiH, sumnjičeći ga za razna nedela.

– Darko Elez sa jedne i Belivuk i Miljković sa druge strane jesu povezani slučajevi. Oni su planirali da osnuju savezništvo i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkovićev klan. Oni nisu smeli da budu u isto vreme na istom prostoru – rekao je Vulin.

Elez je uhapšen u decembru prošle, a Belivukova i Miljkovićeva ekipa je sa ulica sklonjena početkom februara ove godine. Obojici je, kako se sumnja, glavni šef Radoje Zvicer, jedan od vođa „kavčana“, koji je trenutno u Crnoj Gori. Sa lažnim identitetom je boravio u Ukrajini, gde su ga pronašle plaćene ubice krajem maja prošle godine u Kijevu.

Smrt je izbegao zahvaljujući činjenici da su se egzekutori na trenutak uspaničili i nisu uspeli da ga ubiju, već teško rane. Kada je ukrajinska policija uspela da pohvata osumnjičene za napad na Zvicera i obelodani njihova imena, usledila je odmazda.

Belivukova i Miljkovićeva ekipa uhapšena je, pored ostalog, i zbog sumnji da su namamili, oteli, a potom i likvidirali „Pink pantera“ Milana Ljepoju.

FELJTON.rs / Izvor: Blic.rs

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

86 + = 91

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.