FELJTON.rs
09.07.2021.
Verovatno ste mislili kako su torte i kolači komplikovani za pravljenje i niste želeli ni da pokušate. Ali, sada postoje deserti koji se ne peku i koji se prave za tili čas
Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i da odvojite 15 minuta. Rezultati će vas oduševiti, a ovaj recept se malo razlikuje od originalnog tiramisua.
Sastojci:
300 g piškota
200 ml mleka
30 g neskvika
Za fil:
200 g maskarpone sira
400 ml slatke pavlake
100 g šećera
10 ml ekstrakta vanile
Za glazuru:
150 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleko i neskvik pomešajte i umačite piškote. Ređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte ekstrakt vanile i maskarpone i sjedinite mikserom. Premažite preko piškota. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i dobijenu glazuru prelijte preko fila. Ohladite u frižideru minimum 2 sata.
(feljton.rs/informer)