G-E0EWZBLP0V
петак , 3 маја 2024
Home / DRUŠTVO / „Obrađujemo zemlju, a pali smo na prosjački štap“: Završena blokada auto-put a kod Novog Sada, traktori i po 200.000E

„Obrađujemo zemlju, a pali smo na prosjački štap“: Završena blokada auto-put a kod Novog Sada, traktori i po 200.000E

POLITIKA: FELJTON.rs
17.11.2023.

Danas je peti dan protesta poljoprivrednika. Ističu da zahtevi ostaju nepromenjeni i da se blokade nastavljaju do daljnjeg. Protesti i blokade poljoprivrednika danas će biti na više od 20 lokacija. Sva najnovija dešavanja možete pratiti u našem BLOGU UŽIVO.

Foto: N1

Šta znamo do sada?

Razvoj događaja

15:15

Udruženje poljoprivrednika SPAS traži hitan sastanak sa Brnabić i Vučićem

Udruženje poljoprivrednika Sabor proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) zatražilo je danas hitan razgovor sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem o problemima stočara, ratara, voćara i povrtara, južno od Save i Dunava.

„Gde smo mi poljoprivrednici, stočari, ratari, voćari, povrtari, koji živimo i radimo južno od Save i Dunava? Mi stočari smo najugroženiji, pogotovo odgajivači svinja. Stočni fond je ove jesenji manji nego pre 100 godina“, navedeno je u saopštenju SPAS.

Završena blokada auto-puta kod Novog Sada

Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu završili su blokadu prilaza auto-putu Beograd-Subotica, kod Kaćke petlje.

14:55

FOTO Kolona vozila na izlasku na auto-put kod Kaćke petlje

Reporterka N1 javlja da je se formirala kolona vozila duga nekoliko stotina metara na uključenju na auto-put za Beograd kod Kaćke petlje u Novom Sadu. Na drugim mestima gde su blokirani izlazi/ulazi na auto-put kolona nema, jer saobraćajci regulišu saobraćaj i preusmeravaju vozila na alternativne pravce.

14:33

FOTO Ovako izgleda blokada kod Kikinde

12:22

Svi prilazi autoputu Beograd-Subotica kod Kaćke petlje biće zatvoreni do 15 časova

Protest poljoprivrednika Kaćka petlja

Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu pokrenuli su svoje traktore i od Rafinerije, koju danima drže u blokadi, krenuli ka auto- putu gde planiraju da blokiraju Kaćku petlju. Tako će svi prilazi autoputu Beograd-Subotica na tom mestu biti zatvoreni do 15 časova.

Blokada je bila najavljena za 11 sati, ali je odložena jer se čekalo da svi poljoprivrednici stignu, javlja N1. 

11:32

Blokada Kaćke petlje u podne

Poljoprivrednici koji protestuju danas će na tri sata blokirati prilaz auto-putu u Novom Sadu. Početak blokade kod Kaćke petlje pomeren je za 12 sati, javlja 021. 

11:11

Sutra radikalizacija protesta, poptuna obustava saobraćaja u Tovariševu

Kako su nam potvrdili poljoprivrednici, sutra će u mestu Tovariševo kod Bačke Palanke, doći do potpune obustave saobraćaja.

Pritisci na poljoprivrednike koji protestuju se nastavljaju. Jutors je na kući Radovana Pivarskog iz Tovariševa osvanuo uvredljiv grafit. 

U izjavi za Nova.rs naveo je da veruje da je grafit napisao neko od meštana, ko pripada SNS. 

10:21

FOTO Blokada kod Srpske Crnje

Oko 30 traktora blokiralo je put kod Srpske Crnje. 

10:14

Poljoprivrednicima u Kikindi stiže pojačanje, blokada kod kružnog toka

Broj traktora se povećava i u Kikindi. Juče je bilo dvadesetak traktora iz okolnih kikindskih sela, a danas stiže pojačanje iz Bašaida.

„Krećemo da se skupljamo u 10:30, da bi u 11h bila prva blokada od sat vremena, pa pola sata puštanje, pa će takva biti dinamika do večernjih sati. Svi ćemo biti koncentrisani kod kružnog toka, na putu Kikinda – Bašaid kod kružnog prelaza“, izjavio je za agroklub Radomir Krnić iz severobanatskog grada.

10:07

Na proteste izšali i vršački poljoprivrednici

Poljoprivrednici Vršca su se danas pridružili kolegama koji demonstriraju.

„Blokiran je most u Vlajkovcu, put Beograd – Temišvar. Ima nas preko 40 traktora i stiže još. Do 10h blokiramo, pa ćemo pustiti ljude koji čekaju i onda ćemo na dva sata blokirati“, rekao je za agroklub Bogdan Stojanov iz Vršca.

09:39

Poljoprivrednik iz Čuruga: Postao sam socijalni slučaj, a obrađujem 150 jutara zemlje

Poljoprivrednik Mile Vukoman iz Čuruga kaže za Danas da je sa svojih 150 jutara najplodnije zemlje u ovom delu sveta, koliko obrađuje, spao na prosjački štap. Ne ostaje ništa drugo, ističe, nego da zemlju da u arendu i ode da mota kablove u fabriku.

09:35

Moguća blokada Rafinerije u Pančevu

Postoji mogućnost da poljoprivrednici ponovo pokušaju blokadu Rafinerije u Pančevu. Paori su pokušali blokadu prethodnih dana, ali ih je zaustavila policija i onemogućen im je pristup.

09:30

Poljoprivrednici danas blokiraju prilaz auto-putu kod Novog Sada

Poljoprivrednici koji protestuju danas će na tri sata blokirati prilaz auto-putu u Novom Sadu. Blokada kod Kaćke petlje trajaće od 11 do 14 časova, javlja 021. 

09:27

FOTO Pogledajte blokadu kod Stare Pazove

09:25

Blokade na više od 20 lokacija

Ovo je spisak lokacija gde danas poljoprivrednici protestuju i blokiraju: 

Aradac, Subotica, Sombor, Kikinda, Zrenjanin , Novi Sad, Stara Pazova, Požarevac, Čenta, Gložan, Rača, Čelarevo, Dolovo, Bavanište, Kuzmin, Tovariševo, Bač, Brestovac , Bački Petrovac Pivnice, Srpska Crnja, Banatsko Novo Selo, Bašaid, Vršac…

09:10

Blokiran put u Bavaništu

Put kod Bavaništa blokiran je, potvrdio je za Nova.rs Jovan Jovanov. Blokade će trajati 1 sat i 20 minuta, a 40 minuta će se vozila propuštati. 

09:04

Zahtevi poljoprivrednika i dalje isti

Nezadovoljni poljoprivrednici traže ukidanje akciza na gorivo i uređenje tržišta prometa i robne berze što su, kako su istakli, dogovorili još u maju.

Osim toga, Ministarstvu poljoprivrede dostavili su listu zahteva za 2024. godinu, a to su:

Subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju – 35.000 dinara, najkasnije do 31.3. tekuće godine

Premija za mleko19 dinara po litri

Subvencionisani krediti u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti

Brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa

Podsticaji za priplodne mlečne krave – 40.000 dinara po grlu

Jednokratna stimulacija za odgoj junica na prelasku u kategoriju priplodne krave – 100.000 dinara

Ukidanje ograničenja od 19 grla goveda za konkurs nabavke opreme za stočarsku proizvodnju

Stimulacija za odgoj tova junadi domaćih rasa (ne iz uvoza!) -25.000 dinara po grlu

Rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednika

Izvor: ( FELJTON.rs/nova.rs) DRUŠTVO Autor: Andrija Lazarević 

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

NE PROPUSTITE…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 12 = 19

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)