G-E0EWZBLP0V
четвртак , 2 маја 2024
Home / DRUŠTVO / NAPETO! KFOR nasilno rasterivao građane. Kosovska policija pucala, trojica Srba teško ranjeno i preko 50 lakše u Zvečanu

NAPETO! KFOR nasilno rasterivao građane. Kosovska policija pucala, trojica Srba teško ranjeno i preko 50 lakše u Zvečanu

SRBI NA KIM: FELJTON.rs
30.05.2023.

Pred Srbe koji većinski žive i rade u četiri opštine na severu Kosova i Metohije specijalne snage kosovske policije postavile su juče opremu za razbijanje demonstracija i bodljikavu žicu.

Foto: Vojska Srbije

Dva zahteva

Najnapetije je bilo u Zvečanu, gde je, kako javlja Kosovo onlajn, kosovska policija hicima iz vatrenog oružja ranila trojicu Srba, od kojih jednog teško i za njegov život se bore lekari. Bačeni su suzavac i 30 šok-bombi, a sa prozora zgrade Opštine kosovski policajci snajperom su nišanili okupljene Srbe!

Pripadnici Kfora koji su razgovarali s predstavnicima Srpske liste u Zvečanu tražili su da se okupljeni građani raziđu i zapretio da će u suprotnom Kfor preduzeti akciju kako bi ih sam udaljio. Predsednik Srpske liste Goran Rakić odgovorio je da se ispred opštine u Zvečanu nalazi nenaoružani narod i da će im se pridružiti žene i deca. Rakić je rekao da okupljeni narod ima dva zahteva: da nelegitimni gradonačelnici odu i da se pripadnici ROSU povuku sa severa i iz zgrada opština.

– Ovo je zgrada opštine, narodna zgrada, gde rade naše porodice, i ostaćemo ovde. Oni koji su nepoželjni treba da odu. Ako želite da odete, napravićemo vam mesto da prođete – poručio je Rakić, dok je masa uzvikivala „idite, idite“ i „ovo je Srbija“.

Specijalne policijske snage juče su bile raspoređene na svim većim raskrsnicama na severu KiM, a u Leposaviću je bila razvučena bodljikava žica oko zgrade opštine. Zbog situacije posle nelegitimnih izbora u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, na severu KiM od juče ni škole ne rade. Srbi u Leposaviću doneli su i svoje ozvučenje, pa su u jednom trenutku zaigrali kolo ispred pripadnika Kfora i zapevali kosovske pesme, a specijalcima su posvetili pesmu Ferida Avdića „Izađi, mala“.

Zbog sve napetije situacije, u Zvečan je po podne stigao i komandant regionalnih snaga Kfora za sever Kosova, koji je razgovarao s bivšim gradonačelnikom Dragišom Milovićem i potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem.

Dejan Miletić

Voda je preko grla

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije smatra da se Kfor pokazao kao nesposoban ili nespreman da štiti srpski narod.

– Na terenu se pokazalo da štite drugu stranu, umesto goloruki narod. Nažalost, srpski narod će ovde dati meru stvari, reći će dokle je šta moguće, nadam se u koordinaciji sa svojom maticom. Ovde je reč o prljavoj igri, sistematskim planovima iza kojih stoji Kvinta. Reaguju kad vide da smo se mi naoštrili. I naša strana može da dovede do eskalacije, ali ovde je reč o tome šta je naš interes i naša budućnost. Voda je preko grla, videćemo kakve posledice to može da izazove – rekao je Miletić.

Pritisak na Srbe

@feljton.rs

Na administrativnoj granici KiM stigla Srpska nova borbena grupa TENKOVA, stigli vojnici iz cele Srbije.. Granica je puna vojske Srbije. Vojska Srbije od sinoć je u najvišem stepenu pripravnosti.

♬ original sound – feljton.rs – feljton.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti i najavio da su od juče potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije. On kaže da je suština da VS ostane u stepenu najviše borbene gotovosti, ali da očekuje da se ovo pitanje reši politički, a ne ratom.

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti, kaže za Kurir da je kosovska policija juče imala asistenciju Kfora.

@feljton.rs

Pomahnitali Srbin napao Kosovku policiju.. Horor tek predstoji..

♬ original sound – feljton.rs – feljton.rs

– Očito se želi isprovocirati i prikazati nasilna reakcija Srba na međunarodne snage i kosovsku policiju, koja bi pozvala u pomoć tzv. vojsku Kosova da oružano interveniše i tako započela akciju egzodusa pod pretnjom vatrenim oružjem. Jedino gde Kurti ima dilemu jeste da li će NATO stati na njegovu stranu, jer bez toga je svestan da nema nikakvu šansu – smatra naš sagovornik.

On napominje i da je reakcija međunarodne zajednice nedovoljna i neiskrena.

– Neka to urade konkretno na terenu, jer odgovornost za eventualni sukob leži na Briselu, koji zatvara oči pred izazivanjem evropskog bezbednosnog požara. Apelujem na američku administraciju, jedinu pravu adresu koja može i treba da utiče na terorističke akcije Kurtija i koja može da gradi čvrste bezbednosne interese sa Srbijom na Balkanu – objašnjava Bjegović.

@feljton.rs

Sukobi u Zvečanu, ovoga puta između vojnika KFOR- i srpskiһ gradjana koji su bila jako agresivni Prijavljeno je da je teško ranjeno 11 italijanskiһ vojnika, 76 policajaca 1 gradjanin teže reanjen a 18 lakše Vučić spreman sa vojskom za ulazak na KiM

♬ original sound – feljton.rs – feljton.rs

Bivši kontraobaveštajac Ljuban Karan kaže za Kurir da ovu opasnu situaciju mogu da zaustave upravo oni koji su je isprovocirali.

– Na tome Srbija mora da insistira, a vrlo je jasno da SAD i druge zapadne zemlje, odnosno Kvinta, imaju presudan uticaj na Prištinu i jednim telefonskim pozivom mogu da zaustave klasično nasilje Kurtijeve paravojske. Počelo je od priznanja potpuno nelegitimnih izbora i kada su Albancima dovodili biračka mesta na točkovima, trebalo je onda na isti način da tako izabranim gradonačelnicima obezbede kancelarije na točkovima. Kfor, jedina vojna sila koja može da bude na toj teritoriji, pasivno je posmatrao upade u opštinske zgrade, a na udaru je bio goloruki narod. Imamo na delu totalno jednostran pristup i psihološki pritisak na Srbe kojim se želi okruniti srpski otpor, razbiti srpska zajednica, izazvati tihi egzodus sve do krajnjeg cilja, a to je Kosovo bez Srba – ocenjuje naš sagovornik.

@feljton.rs

Razoružani, poniženi i proterivani od svakog režima, uvek hrabri, najhrabriji Srpski narod bez oružja protiv NATO-a! Ovde i na prethodnim snimcima može se primetiti samo jedni nasilnici..

♬ original sound – feljton.rs – feljton.rs

Ana Brnabić i Ivica Dačić osudili novi napad na Srbe

Kfor štiti uzurpatore od golorukih ljudi

lKomentarišući dolazak Kfora ispred zgrada opština na severu KiM, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je rekao da je zadatak Kfora bio da onemogući jednostrani akt Prištine, a ne da zaposlenima brani ulazak u zgrade.

– Oni sada čuvaju gradonačelnike pod izgovorom očuvanja mira. Izgleda da ih čuvaju od vlasnika zgrada, Srba, od onih koji tu rade, koji su tu zaposleni. Ne mogu u srpskim opštinama da budu gradonačelnici koje Srbi nisu izabrali. Da dozvolimo srpske žrtve zbog nespremnosti međunarodne zajednice i ratnog avanturizma Kurtija, to nećemo – poručio je Dačić.

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, ocenila je da je reakcija Kfora na severu KiM zakasnela, uz ocenu da oni „štite uzurpatore od demokratije i običnih građana“.

– Nemam nijednu lepu reč o našim partnerima u EU, ni o našim partnerima u okviru Kfora. Njihova reakcija je zakasnela. Oni su tamo morali da budu u petak na način koji su tamo danas – rekla je Brnabićeva novinarima u Rakovici.

Premijerka je podsetila da je mandat Kfora, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, da štite mir i stabilnost, a pre svega ljude.

– Oni danas ne štite ljude, oni ne štite demokratiju. Oni su tamo danas da štite uzurpatore od demokratije i običnih ljudi i običnih građana – rekla je Brnabićeva i ocenila da sledeće poteze treba prepustiti diplomatiji, te da je predsednik Vučić imao mnogo telefonskih razgovora i sastanaka tim povodom.

@feljton.rs

Nemiri na Kosuvu prizivaju veliko zlo..

♬ original sound – feljton.rs – feljton.rs

Milovan Drecun

Priština silom rešava sever KiM

lPredsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun upozorava da Kurti namerava da do kraja realizuje svoju izlaznu strategiju da na određeno odloži formiranje ZSO.

– Kurtijeva taktika podrazumeva sukobe i destabilizaciju. On koristi pregovore s Beogradom kao masku da bi realizovao druge ciljeve. Kad je Bisljimi na poslednjem sastanku s Petkovićem ismejavao pregovore, bilo je jasno da se Priština opredelila da situaciju na severu KiM rešava silom. Uprkos protivljenju Srba, koji čine 97 odsto stanovništva, silom žele da uspostave kontrolu u ovom delu naše južne pokrajine, ali i da u potpunosti imaju policijsku i vojnu kontrolu – ocenio je Drecun za Kurir.

Hovenijer organizovao „krnji“ sastanak

Kurtijevi gradonačelnici ignorisali ambasadora SAD

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je da ne zna zbog čega gradonačelnici Severne Mitrovice Erden Atić i Leposavića Ljuljzim Hetemi nisu prisustvovali sastanku na koji je pozvao sve nove gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosmeta, prenosi Koha. Ambasador je kazao da je tema sastanka bila situacija na severu, te da je izrazio zabrinutost zbog nasilja.

Izvor: ( FELJTON.rs/kurir.rs)

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)