G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / BURNO~Veštak Dušan Keckarević nas pravi budalama! Keckarević je uhvaćen u laži VIDEO

BURNO~Veštak Dušan Keckarević nas pravi budalama! Keckarević je uhvaćen u laži VIDEO

FELJTON.rs
02.02.2023.

Suđenje Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac, optuženima da su učestvovali u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014, nastavljeno je juče veštačenjem DNK tragova sa čaura, nađenih na mestu atentata.

Foto: Informer/MUP

Odbrana Maje Adrovac iznela je juče mišljenje da ih sudski veštak Dušan Keckarević pravi budalama! 

– Veštak manipuliše i dovodi sud u zabludu. Izgleda da ga je tužilaštvo podučilo. Predlažemo da se saslušaju i druga dva veštaka, koja su sa Keckarevićem činila komsiju, ali i da se uradi novo DNK veštačenje – bio je izričit Dalibor Katančević, branilac Maje Adrovac.

Ovi predlozi advokata usledili su kada se Dušan Keckarević, profesor Biološkog fakulteta, izjasnio na primedbe Olivera Stojkovića, stručnog savetnika odbrane, koji je osporio njegov nalaz i mišljenje, tvrdeći da je DNK trag Maje Adrovac mogao biti prenet na čaure sekundarnim putem, a ne tako što ih je ona držala u ruci.

Maja prvi put oslobođena

Maja Adrovac je u prvostepenom postupku bila oslobođena krivice da je pomogla direktnom izvršiocu tako što mu je dala čaure. U prvostepenom postupku veštak Dušan Keckarević izjasnio se da su tragovi Maje Adrovac mogli biti preneti sekundarnim putem. Međutim, on u ponovljenom postupku tvrdi da nije menjao nalaz, već da ga je “dodatno precizirao”.

– Stručni savetnik hoće da vam nametne da ako na čaurama nije nađen DNK iz ćelija kože, mora da je taj DNK potekao od pljuvačke, a ako je od pljuvačke, onda su bile u maramici. Tako stvara maglu i nejasnoće sudu. To ne može tako da se radi – rekao je Keckarević, koji je naglasio da je on u svom nalazu naveo „da je Maja na neki način ostvarila direktan kontakt sa municijom, ali da ne može da govori o tome da li je ona punila okvir“.

– Ja ne smem to da radim i govorim. To je krivična stvar suda i nije na meni da to govorim – rekao je Keckarević. 

Na pitanje sudije da se izjasni o mišljenju Olivera Stojkovića „da su čaure bile zapakovane u neki predmet sa Majinim biološkim tragovima“, Keckarević je rekao:
– To jeste moguće, ali je krajnje neverovatno.

Suđenje se nastavlja 23. aprila.

SLUČAJ BEKO! Sud odustao od svedočenja Adrovca!

Viši sud u Beogradu odlučio je danas da odustane od saslušanja Ivana Adrovca u postupku koji se vodi protiv njegove supruge Maje Adrovac i Aleksandra Zdravkovića, optuženih za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine


Do ove odluke je došlo i pored protivljenja odbrane optuženih, jer je sud više puta bezuspešno pokušao da ispita Adrovca putem video linka sa zatvorom u Švajcarskoj u kojem on izdržava kaznu za krivična dela počinjena u toj zemlji.

Odbrana je insistirala da se Adrovac sasluša jer ga smatra ključnim svedokom, dok se tužilaštvo protivilo zbog njegove „sumnjive procesne uloge“, kao i jer je blizak prijatelj prvooptuzenog i privilegovani svedok – suprug drugooptuzene.

Adrovac je u zatvoru u Cirihu gde, prema pisanju medija, služi kaznu od 14 godina zatvora jer je od 2008. do 2016. godine učestvovao u više pljački zlatara u državama Zapadne Evrope.

Sudija Marina Anđelković rekla je tim povodom da smatra da nema svrhe da ponovo traži saslušanje Adrovca jer shvata da Švajcarci prema tome imaju otpor.

– Traže da potpišemo izjave da ne smemo da obaveštavamo javnost o svedočenju, a naš postupak je javan. Takođe traže da se svedočenje ne snima i da mi ne vodimo zapisnik, već da ga oni vode što je nemoguće da prihvatimo. Zahtevaju i da dostavimo katalog pitanja i da od njega ne odstupamo, što nije moguće – napomenula je sudija.

Nastavak suđenja je zakazala za 27. jun, kada će, pored ostalog, odlučiti o predlogu odbrane da se uradi rekonstrukcija dogadajaj kada je pokušano ubistvo biznismena ispred njegove kuće.

Aleksandar Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, a Maja Adrovac se tereti za pomaganje izvršiocima tog krivičnog dela.

Maja Adrovac je posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena od optužbi zbog nedostatka dokaza, a sada joj je u toku ponovljeno suđenje u postupku u kom je pored nje optužen i Zdravković.

Oboje su pred sudom negirali krivicu i učsešće u ovom krivičnom delu.

Zdravković je optužen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine, dok se Maja Adrovac brani sa slobode.

Postupak protiv Zdravkovića i Maje Adrovac ranije spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je prethodno ukinuo oslobađajuću presudu Maji Adrovac.

Zdravkoviću se optužnicom na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju.

On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik „zemunskog klana“, ali je optužbi oslobođen.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to Višem sudu tokom prvog postupka nije bio dovoljan dokaz da je osudi za umešanost u pokušaj ubistva, pa joj je izrekao oslobađajuću presudu u junu 2016.

Tu odluku je, međutim, Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužioca i naložio da joj se ponovo sudi u istom postupku sa Zdravkovićem.

Izvor: ( FELJTON.rs/alo.rs/informer.rs) Marija Ivanov VESTI

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

67 − 58 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)