G-E0EWZBLP0V
уторак , 7 маја 2024
Home / DRUŠTVO / „PRIMITIVNI STE, GLUPI, GOVEDA STE“ POSLUŠAJTE KAKO JOCA UBICA SKANDALOZNO VREĐA UČENIKE: Deci branio da jedu i dišu! (AUDIO)

„PRIMITIVNI STE, GLUPI, GOVEDA STE“ POSLUŠAJTE KAKO JOCA UBICA SKANDALOZNO VREĐA UČENIKE: Deci branio da jedu i dišu! (AUDIO)

DRUŠTVO FELJTON.rs
17.12.2022.

Nakon što je profesor matematike Šeste beogradske gimnazije Jovan Knežević, poznat i pod nadimkom Joca ubica, suspendovan zbog povrede zabrane nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja dece, Kurir je ekskluzivno došao u posed snimaka na kojima se čuje kako on vređa i maltretira učenike na času!

FOTO: PRINTSCREEN RTS

U snimcima se čuje kako on viče na decu, a u nekima im govori da su glupi, goveda, primitivci, a branio im je i da idu na odmor da jedu pa čak i da glasno dišu jer će u suprotnom da odgovaraju!

Dobili smo pet snimaka, a u svakom se čuje profesor.

Na prvom snimku profesor Knežević govori učenicima:

  • „Vi niste udahnuli ja vam zavalim jedan, još vam kažem glupi ste, primitivni ste, goveda ste, šta god oćete da vam kažem, vi ste glupi.“

Na drugom snimku koji je nastao na njegovom poslednjem času prošle srede, čuje se kako deci govori sledeće:

  • „Nadam se da će me što duže držati pod suspenzijom. To samo nije suspenzija, to je uzimanje plate. Ja se toplo nadam, najiskrenije, da će vama jednog dana to da se desi.“

Na još jednom snimku koje smo dobili čuje se kako Knežević preti jednom učeniku jer je ovaj verovatno tražio odmor, govoreći mu da će ga kazniti čak i ako bude glasno disao.

  • „Sledeći put, kad budeš insistirao da imaš odmor, ako te budem čuo još da ovde stojiš, onda ćeš da vidiš kako izgleda šikaniranje. Jel jasno? I ako od sada pa nadalje udahneš na mom času malo glasnije, bićeš odmah prozvan… da odgovaraš.

A jedan od snimaka, četvrti koji smo dobili, odnosi se upravo na zabranu odlaska učenika na odmor. Na snimku se čuje kako đak traži odmor za užinu, što on brani:

  • Učenik: „Pa nastavniče, jel možemo da idemo, da kupimo, da jedemo?“
  • Profesor: „A šta ste radili za vreme velikog odmora?“
  • Učenici: „Pa i ovo je veliki odmor.“
  • Profesor: „Umrećeš od gladi! Kakav bezobrazluk bre, gde vi živite, uopšte nije mi jasno!“

Na snimcima koje smo dobili inače se čuje i ono što je pomenuto u peticiji, a što je profesor Knežević negirao u zvaničnoj izjavi i medijima. Čuje se kako kaže:

  • „Ne zaklapate, samo se glupirate!! Ja ovde fizikališem, vi se zevzečite, šta vi mislite? Šta ste vi? Robovlasnici!!

Sve ovo možete poslušati u snimku ispod:

Joca ubica, profesor matematike Šeste beogradske gimnazije vređa učenike, naziva ih govedima i primitivcima
Jovan Knežević, Foto: kurir tv

Joca ubica, profesor matematike Šeste beogradske gimnazije vređa učenike, naziva ih govedima i primitivcima

Podsetimo, direktor Šeste beogradske gimnazije Radisav Milić suspendovao je profesora matematike Jovana Kneževića i pokrenuo disciplinski postupak protiv njega 9. decembra nakon peticije 27 roditelja II/2 u kojoj su zatražili da se spreči dalje psihičko maltretiranje njihove dece.

Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija koji je stao u odbranu profesora matematike, za Kurir je obećao da će se javno izviniti ukoliko se utvrdi da postoji neki snimak koji dokazuje krivicu profesora Kneževića jer su podržavali nekoga ko se tako ponaša.

FELJTON.rs

ZASTRAŠUJUĆE OPTUŽBE – PROFESOR NIJE DAO DECI DA IZAĐU IZ ŠKOLE PRI DOJAVI O BOMBI! Prozvani Jovan Knežević se OVAKO BRANI

U Šestu beogradsku gimnaziju stigla je nova prijava roditelja, ovoga puta đaka prvog razreda, u kojoj tvrde da profesor matematike Jovan Knežević nije dozvoljavao da učenici odmah izađu i napuste školu prilikom dojave o bombi, već ih je zadržavao iz samo njemu znanih razloga. To je zaista zabrinjavajuća informacija i moramo je ozbiljno proveriti.

Ovo je za Kurir rekao Radisav Milić, direktor Šeste beogradske gimnazije, nakon što je Knežević na konferenciji održanoj s Forumom beogradskih gimnazija negirao sve optužbe roditelja 27 učenika II/2 koji su potpisali peticiju sa zahtevom da se spreči dalje psihičko maltretiranje njihove dece.

Profesor poznat i po nadimku Joca Ubica tvrdi za Kurir nije pogrešio ni prilikom dojave o bombi, iako se zna da je u tim situacijama evakuacija urgentna i obavezna.

– Jednom kad je stigao mejl o dojavi bombe rekao sam učenicima da sačekaju i da ne jure napolje. Imao sam da završim još dva reda zadatka. Za to vreme raščistila se gužva na hodnicima i polako smo izašli napolje – kaže Knežević.

Uprkos činjenici da je suspendovan zbog osnovane sumnje da je izvršio povredu zabrane nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, profesor predstavlja sebe kao žrtvu.

To čini i nakon što je direktor saopštio da je u skladu sa zakonskom obavezom reagovao i pokrenuo disciplinski postupak, te doneo rešenje o udaljenju s rada do okončanja postupka, u kojem će se utvrditi istinitost iznetih optužbi.

– Bio sam suspendovan dva puta. Prvi put 2002. u januaru. Četiri meseca nisam radio – rekao je juče Knežević na konferenciji:

– U zapisniku disciplinske komisije nije bilo nijedne rečenice u kojoj stoji da nisam uradio kako treba. Nije bilo izvinjenja i vratio sam se na posao. Druga je bila 2019. u septembru. Šest meseci sam bio suspendovan da bi tadašnji v. d. direktora održao disciplinsku sednicu na kojoj su moji advokati dokazali da nema pravnog osnova za suspenziju.

Nakon šest meseci sam kažnjen tri puta sa 20 odsto zarade. Nakon prve suspenzije pokrenuo sam sudski spor koji je trajao 12 godina i dobio sam školu na sudu.

Knežević je rekao da su usledili pritisci i da je tadašnji direktor dolazio na časove, da su dovodili i inspekciju kako bi našli „dlaku u jajetu“.

– Pokušali su da mi nameste priču o verbalnom nasilju što je na školskom odboru odbačeno jer činjenice nisu odgovarale istini. Ove godine sam dobio društveno odeljenje i za ova tri meseca nisam primetio da je bilo koji učenik imao problem u komunikaciji sa mnom, da gestom pokaže ili kaže da nekog maltretiram.

Jovan Knežević
FOTO: PRINTSCREEN RTS

Ja sam pred penzijom i ne pada mi na pamet da bilo koga maltretiram. Pokušavao sam da objasnim da bezveze sede i provode vreme u školi, a ne rade ništa. To će im se obiti o glavu, a to su loše ocene.

On tvrdi da na sastanku sa roditeljima II2 nije „mogao normalno da priča sa njima zbog vike i dreke“.

– Nisam mogao ništa da objasnim. Govorili su da se deca ispisuju iz škole zbog mene, ali nisu znali nijedno konkretno ime da navedu. Ranije se dešavalo da je 10 roditelja dolazilo i govorilo mi da su morali da potpišu peticiju protiv mene jer razredni starešina ili nekolicina agresivnih roditelja to rade, pa kako će se sve to onda odraziti na njihovu decu ako ne potpišu.

Knežević ističe i da je do sada samo jedan roditelj na otvorenim vratima zagovarao s njim o preteškim zadacima.

– Primedba je bila kako sam mogao da dam učenicima da računaju treći stepen binoma. To je isto kao kada bi osmak došao do tog razreda i ne zna nekoliko slova. Pre neki dan na ulici čujem dva učenika kako kažu: „Ovog pustili iz zatvora“.

Upitali smo ga da prokomentariše konstataciju Stručnog veća matematičara da zadaci na ponovljenom pismenom nisu bili za taj uzrast i da učenici nisu mogli da ih urade za 45 minuta.

– Stručno veće je procenilo da je prvi pismeni bio u skladu sa postavljenim normama. Deca su imala više od 50 odsto nedovoljnih. Održao sam dopunsku nastavu na kojoj je bilo samo dva učenika. Pošto je pismeni bilo u dva odeljenja, ne mogu da dam isti pismeni, a II2 je radilo pet dana kasnije. Od zadataka jedan je bio iz domaćeg, drugi je rađen na dopunskoj, treći je iz zbirke koji smo uradili na času i četvrti iz kompleksnih brojeva. Tvrdim da možda nisu mogli da urade za 45 minuta, ali su mogli za 60 koliko je trajao taj pismeni.

Radislav Milić

Sastanak na inicijativu Ministarstva

Radisav Milić, direktor Šeste beogradske gimnazije, kaže za Kurir da profesor negira teške optužbe roditelja i učenika odeljenja koje je peticijom ukazalo na različite oblike psihičkog zlostavljanja, najpre vređanjem, omalovažavanjem i pretnjama.

– To je on učinio i na vanrednom roditeljskom sastanku koji je zakazan na inicijativu direktora i razrednog starešine i na kome su svi prisutni roditelji ponovili sve svoje optužbe i insistirali da on više ne predaje njihovoj deci jer ne žele da se nastavi psihičko nasilje.

Za petak je na inicijativu Ministarstva prosvete zakazan sastanak predstavnika Foruma, Školske uprave Beograd i direktora Šeste beogradske gimanzije. To smatram pravom prilikom da o ovim pitanjima otvoreno razgovaramo, kao odgovorni ljudi – kaže Milić.

Takođe, i Nataša Dabić Kostić, član pomenutog veća, rekla je da je prvi pismeni ispoštovao sve nivoe postignuća učenika, a da je druga vežba teža u odnosu na prvu, ali da su se roditelji „žalili na diskriminaciju u odnosu na odeljnje II1″.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 + 8 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)