G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / POLITIKA / ВУЧИЋ: МОРАМО ДА ВОДИМО ПОЛИТИКУ МИРА!

ВУЧИЋ: МОРАМО ДА ВОДИМО ПОЛИТИКУ МИРА!

FELJTON.rs
03.08.2022.

Србина који је данас ухапшен на Косову киднаповале су специјалне обавештајне јединице којом управља директно Аљбин Курти и одвела на југ, а НАТО није реаговао, истакао је председник Републике Србије Александар Вучић.

Foto: sns.org.rs

Председник Вучић је, за РТС, рекао да су ухапсили Србина ни кривог ни дужног, само зато што мисли као и сви остали да је Косово Србија.

„Они ће рећи да је крив што је био на демонстрацијама у близини барикада. Сазнајемо шта му пакују. Сви Срби су били на барикадама јер не сматрају да је Косово независна држава“, објаснио је председник Вучић.

Указао је да Курти представницима Квинте каже да се бори против мафије и криминала, а њему су сви Срби, сем оних који не кажу да је Косово независно, криминалци и мафијаши. На то, додаје, из Квинте му кажу да подржавају борбу против криминала и мафије.

„Њега нису ухапсили припадници РОСУ, већ су употребили специјалну обавештајну јединицу којом директно управља Курти и приштинска влада. Џавид Тахири је водио акцију хапшења Србина. Киднаповали су га на југ“, рекао је председник Вучић.

Подвукао је да немају право на овакву акцију, јер је регионална полиција та која мора да дејствује на северу.

„Нису ни питали ни обавестили регионалну полицију. Требало је НАТО да реагује, а није, јер они све то подведу под борбу против криминала и мафије. Као што су гонили Тодосијевића јер је саопштио што сви ми мислимо о Рачку, не зна се шта ће бити са њим“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио да ће сутра разговарати са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, у раним поподневним сатима.

Рекао је да је овим поводом разговарао и размењивао поруке са многим светским лидерима, укључујући и француског председника.

Са изаслаником Европске уније Мирославом Лајчаком, додаје, најмање 10 пута је разговарао, као и са многим другима.

Њихове поруке, рекао је, исте су какве се могу прочитати сваки дан.

Председник Вучић је истакао да смо прошли кроз веома тешка два или три дана.

„Плашим се да ћемо имати још много тешких дана. Курти и приштинске власти једнострано су предузимале кораке. Уз све инциденте, а било их је више од 50 одсто од када је Курти дошао на власт, људи су релативно мирно живели“, додао је председник Вучић.

Рекао је да сваки пут Курти и његова влада једностраним потезима доведу до немира који воде скоро до сукоба.

„Имали смо то и сада. Сваки пут ураде и мање или више увек добије подршку Квинте“, додао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да се приштинске власти позивају на споразум из 2011. године, који је за нас лош, а који је потписао Борко Стефановић као изасланик Бориса Тадића, а у којем две стране имају право да за улазак и излазак уведу реципроцитет.

„Ми не можемо да пропустимо уз косовске документе лица без пропратног документа. Они тумаче да имају право да то ураде и за Србе са Косова и Метохије, а који не могу да представљају другу страну. Тиме намерно хоће да малтретирају Србе на Косово и Метохији“, истакао је председник Вучић.

Када је реч о пререгистрацији таблица, рекао је, нису уопште у праву јер су укинули КС таблице.

Председник Вучић је истакао да је циљ да укидањем КМ таблице покажу да не постоји више држава Србија на Косову.

Били смо на корак до катастрофе, у тешкој смо ситуацији

Председник Вучић је изјавио да је суштина проблема, чији је део и све што се протекла два дана дешавало на северу Косова и Метохије, што је очигледно да неки у региону мисле да Србију „прикопчају“ уз Русију, како би цео запад „нагрнуо“ на Србију, када на Русију не може.

„Суштина проблема је у томе што је очигледно да неки у региону мисле да треба да искористе прилику опште хистерије због напада Русије на Украјину, да Србију треба прикопчати уз Русију, да би цео Запад нагрнуо на Србију, јер не могу на Путина. Да би они, у региону, могли своје интересе да остваре“, рекао је председник Вучић.

Поручио је да се Београд налази у тешкој ситуацији, а да је пре две вечери једва избегнут најтежи сценарио, додајући да се плаши како ће све да изгледа, јер зна како се све одвијало.

„Били смо на корак до катастрофе“, рекао је председник Вучић.

Додао је да неки не разумеју шта раде, а Србија мисли другачије, и зато и постоји дијалог.

На силу са НАТО-ом можете да урадите шта хоћете, али нећете добити зелено светло Србије ни за шта, поручио је председник Вучић.

Идем 18. августа у Брисел, не очекујем договор

Председник Вучић је најавио да ће отићи у Брисел 18. августа на разговоре са Аљубином Кутијем око актуелне ситуације на Косову и Метохији и додао да не очекује постизање било каквог договора.

Председник Вучић је тако одговорио на питање да ли су разговор и дијалог једино решење у наредних месец дана и да ли ће отићи 18. августа у Брисел, када је заказан сусрет Београда и Приштине.

„Отићи ћу у Брисел, није ми тешко, имао сам и тежих радних дана. Не очекујем ништа, никакав договор са Аљбином Куртијем. Са Куртијем ко год мисли да је могуће сачувати мир, мислим да много греши“, рекао је председник Вучић.

Додао је да ће свакако отићи 18. августа у Брисел да не кажу после да је одбио.

„Али, не верујем да ће нешто да се деси, не верујем ни у шта, јер знам са ким имам посла. А да ће неко други бити на нашој страни – неће, бићемо сами као што смо увек били и мораћемо да чувамо себе и свој народ. Изгледа да ћу поново да пустим рогове и верујте ми победићемо“, поручио је председник Вучић.

„Поновићу оно што се не свиђа никоме, нисам вам ја ни Милошевић ни Тадић, нисам научио да губим, никада никоме нисам претио. Ниједну ружну реч нисам изговорио. Ништа нисмо урадили. Наставите ли на овакав начин и покушате ли да направите од Србије што сте већ радили у прошлости, суочићете се са другачијом Србијом и са другачијим одговором“, поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да не мисли да Американцима одговара било какав сукоб на Косову и Метохији, али да ће они без обзира на све када буде „стани-пани“ увек подржати њих (Приштину), јер је то њихово чедо.

„Подржаћете ви ваше дете у односу на друго дете без обзира да ли је кривица једнака или је кривица мало већа вашег детета. Ово је њихово чедо које љуљају већ 25 година“, рекао је председник Вучић и додао да су тада подржавали албанске терористе који су постајали за њих легитимни борци, док су сада сви са севера Косова и Метохије терористи.

На питање да прокоментарише изјаву аналитичара Шкељзена Малићија да он, Вучић, није у стању да организује праве барикаде и да активира парамилитарне оружане групе за притисак на Косову и Метохији и да због тога организује побуне кратког даха, председник Вучић је истакао да се слаже са тим да их није он организовао већ да се сам народ организује.

„Целу ноћ и пола дана сам се мучио са руководством Срба са Косова и Метохије да повуку барикаде. То нико неће да поверује, мисле да Вучић окрене телефон, па то тако иде. Не, људи нису хтели да склоне барикаде, одлучност је била много већа него икада, али све њихове снаге ни близу нису биле довољне да пробију барикаде, јер је народ био спреман да се супротстави“, навео је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је он све радио што је могао само да се сачува мир.

Рекао је да је много већи проблем што Малић то говори све у српским медијима који једва чекају да натоваре додатни терет српској држави, јер ми морамо да будемо криви увек.

„Поносан сам на јединство које имамо са Србима на Косову и Метохији и већином грађана Србије, који умеју да препознају да Србија ништа није урадила. Шта је Србија урадили, јесмо ли један потез направили, ништа. Ћутимо 10 година, не спроведе у дело Заједницу српских општина, хапсе људе за банере и опет смо ми криви за многе у Србији“, приметио је председник Вучић.

Србија ће да тугује, биће неких који ће да славе

Председник Вучић је рекао да ће Србија за два дана да тугује када се буде обележавала годишњица „Олује“ у Новом Саду.

„Биће неких Срба који ће да славе „Олују“ и да посећују Загреб и да оправдавају „Олују“ и да говоре да је Вучић зликовац, и одавде и са других места“, рекао је председник Вучић одговарајући на питање о томе да се приближава годишњица највећег егзодуса Срба, који ће Срби оплакивати, а Хрватска славити.

Председник Вучић је приметио и да ће се за све наше мученике и несрећнике, стотине хиљада њих које су протерали, опет кривити Вучић и Србија.

Председник Вучић је додао и да није велики љубитељ РТС и њиховог информативног програма, као и да то нема право да критикује као председник, али да је срећан што ће вечерас да емитују филм „Дара из Јасеновца“ и захвалио се на томе.

„Молим људе да послушају оригинални говор Макса Лубурића у другом делу филма, пуштен је оригинални говор и да виде шта је он предвиђао, шта ће се догодити за 50 година“, рекао је председник Вучић.

Тешко је кад имате посла са будалама…

Говорим поштено и отворено – најтеже је сачувати разум, када имате посла са будалама, прокоментарисао је председник Вучић изјаву Томаса Тајнера, италијанског стручњака за хладноратовске копнене снаге НАТО, који је рекао да је Вучић добио поруку да ће НАТО да нападне Србију у року од неколико сати, ако се усуди да нападне Косово.

„Најтеже је сачувати разум кад имате посла са будалама, а тај Тајнер је једна од највећих. Осим што је све слагао, цела прича је потпуно бесмислена“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је указао да Србија има коректан однос са КФОР-ом и нагласио да Србији нико није претио нити ће да прети.

„А, тај сценарио човека који је познат по глупостима, о Украјини, Нагорно- Карабаху, је за малу децу”, рекао је председник Вучић.

На констатацију да постоје неке тезе да је Србија у недељу „увукла рогове“ око Косова и Метохије, председник Вучић је рекао да нема са тим проблем и да ће увек клечати и молити за мир.

„Али, када неко пређе границе, и угрози животе наших људи, мисли да може да спроведе погром јер се сматра сувереном земљом, а то није… а, што се тиче неког напада на Косово, не може то да буде напад на Косово. Косово по међународном јавном праву припада овој земљи“, поручио је председник Вучић.

А, по питању прича да ће неко Србију да савлада за неколико сати, изразио је наду да никоме тако нешто не пада на памет.

Поручио је да ће Србија чувати мир, све што треба, али да неће допустити никоме да туче српски народ.

„А, онда ћу да позовем тог стручњака да га питам хоће ли за два или три сата да обави то што је замислио, па ћете да видите да те ствари не стоје баш тако… Али, нећу да причам о таквим стварима, верујем да смо далеко од сценарија који би разни хохштаплери желели да виде и који по сваку цену хоће да нађу неку жртву да покажу своју моћ, јер другачије не могу“, рекао је председник Вучић.

Ми ћемо увек да разговарамо, мада не знам више о чему, када видите да је све исцрпљено, да не знате шта можете да урадите, онда је јасно у чему се налазимо, закључио је председник Вучић.

Изетбеговић нека прича шта хоће, наша политика је политика мира

Председник Вучић је рекао да политика Србије мора да буде политика испружене руке и мира према Бошњацима, јер је то једина могућа и нормална политика, а Бакир Изетбеговић нека говори шта хоће.

Председник Вучић је то рекао одговарајући на питање да прокоментарише изјаву Изетбеговића која долази у сусрет „Олује“ и који од Србије тражи да плати ратну одштету.

„Ми се за ратове не спремамо и не пада нам на памет да водимо ратове са Бошњацима. Ако је то његов начин да добије гласове, то је у реду, али наш начин је да то добијемо кроз нове фабрике, инвестиције, пруге, путеве, то нас занима“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је поновио и да неки људи не траже пијетет за жртве већ правну легитимацију за паре о чему су, рекао је, и сами говорили.

„Шта им је Србија скривила. Дају наши људи много глупих изјава попут ове Владимира Ђукановића о денацификацији, страшно глупо и страшно неодговорно. Али пошто не могу да пронађу да сам ја нешто рекао онда то за пет минута дође до оних који траже разлог да Србију оптуже и осуде за нешто, од „Њујорк тајмса“… А ћуте на све страшне изјаве које долазе од Изетбеговића и од свих осталих“, констатовао је председник Вучић.

Поновио да неће ни вечерас ништа рећи, пре због тога што Србија води политику мира према Бошњацима.

Формирање Владе Србије до краја месеца

Председник Вучић је рекао да ће до средине месеца бити познато име мандатара за састав нове владе, а да ће до краја месеца бити формирана и Влада Србије.

Гостујући на РТС-у, председник Вучић је истакао да мисли да је важно да се формира Влада Србије, али је и истакао да је добро што је у скупштинско руководство дошла нека нова генерација.

Председник Вучић је рекао да то не говори као лидер партије и констатовао да је до подмлађивања и кадровских промена дошло и у, како је рекао, највећој партији и најодговорнијој партији у земљи, а на коју су се, како тврди, сви устремили, иако имају скоро исте политичке програме.

„Тако да верујем да ћемо успешно обавити посао око формирање Владе у корист грађана Србије и њиховом најбољем интересу“, поручио је председник Вучић.

У економији немамо никаквих проблема

Председник Вучић је изјавио да Србија, што се економије тиче, стоји добро и да нема никаквих проблема.

Истакао је да је приоритет борба за јачање наше економије, за бољи живот и успешнију Србију, а да нам је за то, како је рекао, потребно јединство,“ да разумемо своју позицију, да се боримо и да радимо“.

„Србија је у претходне две године земља са највећом стопом раста у Европи. То су неспорне чињенице. Према Еуростату, ми смо испред Литваније, нико други са Србијом не може да се пореди. У прва два квартала ове године имамо 4,4 и 4 одсто стопу раста“, рекао је председник Вучић гостујући на РТС-у.

Председник Вучић је навео да ће ове године БДП Русије ићи на минус 7, европске земље су близу рецесије, а, како је рекао, они у региону који ће имати за један одсто већу стопу раста, то су они који су имали минус 10 у односу на Србију у претходне две године.

„Повећавамо плате и пензије, имаћемо много отварања фабрика почетком септембра и октобра и то је једино што може да ми измами осмех, ако не буде неких проблема. Србија, што се економије тиче, стоји добро, гура боље готово од свих и немамо никакав проблем са финансирањем“, поручио је председник Вучић.

Председник Вучић наводи да је стопа јавног дуга Србије 53,4 одсто на данашњи дан, док Немачка је, на примере 76 одсто, Француска 129, Грчка 240 одсто, Италија 170 у односу на БДП. Такође, истиче да Словенија и Хрватска имају значајно већу стопу јавног дуга.

„Ако нешто иде добро у овој земљи, онда је то економија и зато никада већи број људи није отишао на годишњи одмор. То су важне ствари за нас да људи могу да осете бољитак“, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић упозорава да би ситуацију може да закомпликује однос Кине и САД, рат у Украјини и притисци око санкција Русији.

Увек имате неке, наводи председник Вучић, који једва чекају да вам натоваре неки камен на леђа да би Србија негде пала и била тако мала, како они замишљају, да никада не би могла да угрози не у војничком, него у економском и сваком другом смислу њихове земље.

„Мој одговор свима њима је ми ћемо да чувамо мир, али ћемо да снажимо армију, на озбиљан и одговоран начин управо зато да не би могли да нам прете да ће да за неколико сати да заврше са Србијом која никога није напала и никога не би напали“, поручио је председник Вучић.

Такође, додаје, јачаћемо нашу економију, живећемо боље и Србија ће бити успешнија.

„За то нам је потребно јединство, да разумемо своју позицију, да се боримо и да радимо. Уверен сам да ћемо то успети да урадимо“, поручио је председник Вучић.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/sns.org.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)