G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / DRUŠTVO / NA POSLEDNJI POČINAK ISPRATILI GA SAMO GROBARI! Mesec dana niko nije preuzeo telo jer Sašin jedini rod bio je brat koji ga je ubio

NA POSLEDNJI POČINAK ISPRATILI GA SAMO GROBARI! Mesec dana niko nije preuzeo telo jer Sašin jedini rod bio je brat koji ga je ubio

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
10.06.2022.

Saša Grujić (52) iz Niša koga je u noći između 5. i 6. maja zadavio brat Milan Grujić (45), sahranjen je danas o trošku opštine na Novom groblju u Nišu, posle više od mesec dana od zločina, jer se nije javio niko od rodbine da preuzme telo i obavi pogreb.

Niš, Milan Grujić, ubistvo, Kuća, Saša Grujić
FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK, KURIR/M.S.

Sašu su na poslednji počinak ispratili grobari niškog Novog groblja koji su preneli njegov kovčeg od kapele do parcele namenjene sahranjivanju socijalnih slučajeva na kojoj će počivati. Nikoga drugog nije bilo da za njim pusti suzu dok je sanduk spuštan u zemlju, da zapali sveću za pokoj duše… Nad večnim konačištem Grujića nije se našao ni jedan venac, niti buket cveća, samo humka sveže zemlje, još mokre od sinoćnje kiše… Jedini koga je imao od rodbine bio je ujedno i njegov dželat – na sprovodu nije bilo ni mlađeg brata Milana koji je uhapšen pod sumnjom da je počinio zločin.

Igor Jovanić, rukovodilac Novog groblja koje posluje u sklopu JKP „Gorica“ objašnjava da je bilo potrebno više od mesec dana da bi se sprovele zakonom pripisane procedure i utvrdilo da li će neko od rođaka da se javi i preuzme telo radi sahranjivanja.

– Zakon je nedefinisan u ovoj obasti u pogledu rokova. Zakon precizira da je sahranu dužno da izvrši ono lice koje je bilo dužno i da izdržava sada pokojno lice. Zakon doslovce kaže da ako ne postoje ta lica ili odbiju da to učine, sahranjuje ga javno preduzeće čija je to delatnost a troškove snosi jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je imao poslednje prebivalište. E sad problem je što to nije oročeno. Nigde ne stoji rok da ako to rođaci ili staraoci ne učine u roku od, recimo, 10 do 15 dana od dana smrti, sahrana se obavlja o trošku opštine, već se samo navodi „ako to ne učine“. Tako da smo mi prinuđeni da sami procenimo kada je istekao taj rok u kojem mogu da se jave rođaci. Ja sam kao član radne grupe koja se bavi tom materijom podneo predlog za izmenu zakona kako bi se propisao rok od recimo 15 dana i time tačno definisala ova procedura – objašnjava Jovanić.

Niš, Saša Grujić
kurir…. FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Kako je „Blic“ pisao, zločin koji je šokirao Niš i Srbiju desio se u orodičnoj kući Grujića u Požeškoj ulici. Milan Grujić je pokušao da prikaže da je Saša umro prirodnom smrću, ali je uhapšen dan dnakon zlčina nakon što je obdukcija pokazala da je zapravo ubijen.

Da podsetimo, kobne noći, 6. maja, Milan je pozvao Hitnu pomoć oko 3.30 časova rekavši da je brata zatekao bez znakova života u krevetu. Ispričao da je čuo da je Saša pao te noći oko 22 časa, najverovatnije kada je pošao u toalet, da je pokušao da mu ukaže pomoć a da je povrede na vratu zadobio kada je kasnije pokušao da ga probudi. Do dolaska mrtvozornika on mu je skinuo odeću u kojoj je spavao i bacio je, obukavši bratu odmah odelo za sahranu. Vezao mu je vilicu maramom, kako se ne bi otvarala, a nesvakidašnju žurbu i ekspresnu pripremu brata za pogreb u noći u kojoj je preminuo opravdao je time „da se telo lakše obluče dok se ne ohladi“. Međutim, mrtvozornik je na Sašinom licu, ispod desnog oka video modricu pa je obavestio policiju koja je po nalogu Višeg javnog tužioca telo uputila na obdukciju. Obdukcijski nalaz je potvrdio je crne slutnje – smrt je nasilna, Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen i zadržan u policiji.

Brani se ćutanjem

Na salušanju u tužilaštvu Milan se branio ćutanjem nakon čega mu je sudija za prethodni postupak odredio jednomesečni pritvor. Kako nam je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu, istraga ovog zločina je u toku.

Modrica ispod oka otkrila brutalni zločin

Srđan Velimirović, komšija i najbolji prijatelj braće Grujić, jedan od retkih iz naselja Donji Komren koji je sa njima održavao bliske kontakte, ispričao je ranije za „Blic“ da je kobne noći do 21 čas bio kod njih u kući i da Saša tada nije imao modricu ispod oka a da je ponovo došao oko 3.30 časova na poziv Milana jer brat ne daje znake života, te da je tada imao podliv ispod oka.

– Do 21 čas je sve bilo normalno. Posle toga šta se dešavalo ja ne znam. Milan je mene zvao u 3.30 časova ujutru i rekao mi je da mu je brat umro. Osećao sam kako naplakuje. Pozvao me da dođem kod njega. Saša je bio položen u krevet, mrtvo telo. Bio je obučen. Video sam plavu masnicu na oku. Znao sam da je Milan agresivan malo, nisam ulazio u to, znam da ima neko drugi ko će bolje da vidi o čemu se radi. Pretpostavio sam da je možda pao na pločice kada je pao ali nisam potpitivao. Milan je samo govorio da mi je davao veštačko disanje i da mu je masirao srce u pokušaju da ga povrati. Ta masnica mi je bila sumnjiva ali ga nisam pitao ništa – ispričao je Velimirović.

On je rekao da je sa Milanom sedeo do jutra i da je on zvao da naruči pogrebnu opremu za brata ali da su mu rekli da prvo moraju da doktori pregledaju telo i potvrde smrt.

Bio je tih i povučen

Komšije svedoče da je Saša bio sušta suprotnost brata Milana.

– On je bio tih, povučen, i fizički daleko slabiji od Milana koji ga je redovno šamarao. Plašio se brata pogotovo poslednjih godina kako se još više razboleo, još više se nekako smanjio. Imao je strah od brata koji bi ga često šamarao i bez razloga. Govorio je ljudima u prodavnici: „ne pričaj Milanu da imam uzetu robu na ‘recku’ da me ne bi šamarao“. Strepeo od njega jer je bio siledžija – kažu komšije.

Milan je davnašnjih godina, u mladosti, dopao robije zbog droge, a kada je izašao iz zatvora, komšije kažu da se još više promenio.

– Od njega možete sve da očekujete, ali ništa ljudsko. To je najkraća reč koja ga opisuje. Dok su mu bili živi roditelji, imali su muku sa njim, i njih je maltretirao. Majka mi se žalila dok je bila živa da se Milan drogira, zbog čega je i bio u zatvoru. U toj kući, Saša je bio najbolji, najmirniji čovek. Majka je umrla pre nekoliko godina a u aprilu prošle godine umro je i njihov otac Zoran. Mislim da je od tada Saša još više bio u nemilosti brata – ispričao je jedan od komšija.

Nije dugo bio u braku

U komšiluku svi zaziru od priče o Milanu, pravdajući to da je davno krenuo stranputicom i da je sa malo kim bio u dobrim odnosima.

– Milan se nije ženio dok je Saša pre 15 do 20 godina bio kratko u braku sa nekom ženom iz Bele Palanke. Nisu dugo bili u braku, samo jednom sam je ovde video, zajedničku decu nisu imali – dodaje drugi komšija.

Vandalizam u Novom sadu na klisi, batinaši tukli koga su stigli (VIDEO) POLICIJA REAGOVALA POSLE POLA SATA“SRAMOTA“

BONUS VIDEO… SUDJENJE „UZIVO“ VESTACI UNISTILI DOKAZE NA „NOZU“, SA KOJIM JE IZBODEN RADOVIC ALEKSANDAR.

…….

………

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Kurir.rs/Blic

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)