G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / DRUŠTVO / Настављено суђење Дијани Хркаловић, Миленковић износи одбрану, nalog je bio da se Nataša Krivokapić obrati STEFANOVIĆU

Настављено суђење Дијани Хркаловић, Миленковић износи одбрану, nalog je bio da se Nataša Krivokapić obrati STEFANOVIĆU

FELJTON.rs
18.05.2022.

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду данас је изношењем одбране другооптуженог Дејана Миленковића настављено суђење бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић поводом оптужби да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца, а са њом су на оптуженичкпј клупи још двојица бивших полицајаца.

1

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Своју одбрану је на суђењу детаљно изнео бивши начелник Службе за специјалне истражне методе Дејан Миленковић. Он је негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет наводећи да је свој посао обављао по закону.

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

Миленковић је говорећи о наводима из оптужнице рекао да је његова служба обрадила податке са телефона тада ухапшених Вељка Беливука и Марка Миљковића и на три ДВД-а доставила садржај УКП-у.

Навео је да је након тога стигло више ургенција бивше јавне тужитељке Наташе Кривокапић, која је тражила да се поменути материјал достави, о чему је он обавестио тадашњу државну секретарку МУП-а Хркловић, која му је неколико сати након његовог позива рекла да пренесе тужитељки да се обрати тадашњем министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу.

Он је навео и да је знао да су убијени адвокат Драгослав Огњановић и такође покојни Драгослав Милорадовић били предмет обраде оперативне групе “Мангуста”, те да је снимљен њихов разговор у једном локалу, као и да се у том разговору помиње интимни садржај о Хркаловићевој.

Миленковић је више пута данас рекао да се у току његове каријере никад интимни sadrrzaj није из аудио снимка стављао у папирни метеријал, односно у транскрипте, јер то није био предмет обраде.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić/Tamara Trajkovic, ATA Images

Бранилац Хркаловићеве адвокат Владимир Ђукановоћ је након испитивања Миленковића од суда затражио да се из доказа изузме Миленковићев исказ из полиције сматрајући да је тај доказ прибављен на незаконит начин, јер је Миленковић позван у полицију да да изјаву у својству грађанина, али су му онда рекли да је написана кривична пријава против њега.

Осим тога, том разговору није присуствовао Миленковићев адвокат.

На крају суђења Ђукановић је од суда затражио да се Хркаловићевој кућни притвор замени блажом мером забране напуштања боравишта, чему се поступајући тужилац успротивио.

На претходном претресу Хркаловић је детаљно изнела своју одбрану и негирала да познаје вођу организоване криминалне групе Вељка Беливука, као и да има везе са убиством Властимира Милошевића, 30. јануара 2017. године у центру Београда.

Она је такође негирала наводе да је наложила начелнику новосадске полиције да Дарка Елеза стави под оперативну одбрану како би га заштитила да не могу друге полицијске управе да га надзиру.

Трећеоптужени у овом предмету је бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић.

Адвокат Ђукановић је на претходном претресу суду предложио саслушање тадашњег министра унитрашњих послова Небојшу Стефановића као сведока, као и бивше Више јавне тужилтељке Наташе Кривокапић и бившег директора полиције Владимира Ребића.

Суд је Дијани Хркаловић 31. марта одредио меру кућног притвора уз електронски надзор, као замену за притвор у којем је била од краја децембра.

Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал Хркаловић се терети за два кривична дела трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

За Миленковића тужилац је тражио годину дана затвора, а за Шушњића две године.

Хркаловић се терети да је 2018. године наложила начелнику Миленковићу да не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и поступајућег тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевица 30. јануара 2017. у Београду.

Касније је Беливук правоснажно ослобођен од тих оптужби, а сада је у притвору и оптужен је за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе „Принципи“, а међу којима је пет тешких убистава, док се за још два воде истраге.

Хркаловић се терети и да је са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа кривичних дела која је тамо починио.

Оптужним предлогом Хркаловић терети да је Шушњићу након подношења кривичне пријаве Желимира Крештелице 1. децембра 2017. године против Елеза, тражила да се Елез стави на мере тајног надзора.

На тај начин су, како се сумња, утицали да Елез не дође под обраду других полицијских одељења, те да се спречи да се према њему обаве друге мере попут тајне пратње.

Све наводе кривичних пријава против ње Хркаловић је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Шушњић се такође терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.Суд одбио да укине кућни притвор

БЕОГРАД: Судско веће Специјалног суда одбило је на крају данашњег суђења да укине кућни притвор уз електронски надзор бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић, јер и даље стоје разлози због којих јој је ова мера одређена.
 

Предлог за укидање притвора дао је њен адвокат Владимир Ђукановић, који је тражио да се та мера замени блажом која би подразумевала забрану напуштања места боравишта.

Поступајући тужилац се овом захтеву успротивио, а суд је предлог одбране одбио уз образложење да и даље стоје сви разлози због којих је Хркаловићевој 31. марта одређен кућни притвор уз електронску наногицу.

Претходно је Хркаловић била у притвору од 24. децембра 2021.

Њој ће се суђење за трговину утицајем наставити 6. јуна када би требало да оптужени Милорад Шусњић изнесе одбрану.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/dnevnik.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

18.05.2022 • 18:1818:48 Извор: Tanjug

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

39 − 35 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)