G-E0EWZBLP0V
уторак , 26 септембра 2023
Home / SRBIJA / UMIREM OD BOLOVA: Potresni detalji poslednjih dana života Bobane Momčilović rasplakaće Srbiju, suprug objavio prepisku s doktorom

UMIREM OD BOLOVA: Potresni detalji poslednjih dana života Bobane Momčilović rasplakaće Srbiju, suprug objavio prepisku s doktorom

OSTALI SPORTOVI FELJTON.rs
27.04.2022.

Bobana Momčilović Veličković, srpska olimpijska učesnica u stereljaštvu, je preminula 21. juna 2020. godine, dvadesetak dana nakon porođaja.

Foto: Pritnscreen/Instagram

Njena priča je tada rasplakala celu Srbiju, a gotovo dve godine kasnije, suprug koji bez nje odgaja sina kojeg je rodila neposredno pred smrt, otkrio je kako su izgledali njeni poslednji dani.

On je za sajt „24 sedam“ podelio potresne detalje iz bolnice u Zaječaru gde se tridesetjednogodišnja Bobana porodila 1. juna, a potom upala u teško stanje kada je dobila eklampsiju. Na insistiranje doktora, ona nije odmah prebačena u Beograd, a kada jeste, već je nažalost bilo kasno.

Miroslav Momčilović, Bobana Momčilović Veličković
FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

Hronologiju zaista potresnih događaja i detalje koje je Bobanin suprug Miroslav Momčilović otkrio za „24 sedam“, kao i prepisku sa njom, ali i doktorom, prenosimo u nastavku teksta:

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

PREPISKA BOBANE I DOKTORA

Priču, odnosno hronologiju događaja počinjemo 15. dana maja 2020. godine. Donosimo detalje iz komunikacije Bobane Veličković Momčilović i doktora Zorana Roška koji je vodio njenu visokorizičnu trudnoću. Kroz sve nas vodi Bobanin suprug Miroslav Miša Momčilović.

15. maj.

Bobana se javlja doktoru da bi se dogovorili kada da dođe na pregled.

Dr Zoran Roško pita koja je nedelja trudnoće. Odgovor je 35. Doktor nije siguran kada će raditi, ali kaže da se čuju za nedelju dana. U sledećoj poruci kaže Bobani da dođe u ponedeljak u Dom zdravlja na pregled i da kaže da ima dogovor s njim.

18. maj, ponedeljak.

– Odlazimo na pregled, doktor Roško zakazuje carski rez za 9. jun i traži Bobani da mu javi rezultate urinokulture.

23. maj.

SAVETI

Bobana javlja rezultate urinokulutre i dodaje da ima enterococus faecalis 30.000 CFU/ML. Pita doktora da li bi trebalo nešto da pije zbog toga i navodi da je alergična na penicilin. Odgovor doktora Roška je:

– Ceporex 0,5 2×2. Ako smeš.

DOĐI AKO IZDRŽIŠ

30. maj, 7.12 ujutru.

Bobanina poruka doktoru:

– Noćas mi je ispao sluzni čep. Imam neke bolove slične menstrualnim koji nisu mnogo jaki. Da li ostaje dogovor za 9. jun da se javim u bolnicu ili možda treba ranije na pregled?

Na odgovor je čekala nešto više od sat vremena. Odgovor je dobila, ali opet dvosmislen i neodređen:

– Dođi u ponedeljak. Ako izdržiš. U ponedeljak i ostaješ.

Prepiska se nastavlja Bobaninim logičnim pitanjem:

– A ako ne izdržim da vas zovem? Meni su krenuli neki bolovi, ali ne mogu da procenim da li je to – to ili su lažni.

Stiže nova poruka dr Roška:

– Danas nisam u Zaječaru.

Bobana:

– Okej. Hvala.

Poslednji dani maja nagoveštavali su da nešto nije u redu u odnosu doktora i pacijenta. Prvi dani juna to će i potvrditi.

Bobana Momčilović Veličković
FOTO: SSS

BOBANU PRIMAJU U BOLNICU

1. jun, 7.00, dolazak u bolnicu.

– Bobanu primaju, a ja se vraćam u Bor. Bobana mi javlja da je spremaju za sredu (3. jun) za carski rez. Da ponesem papire koje je zaboravila, silikonski kateter 16 i Microlax. Piše da je pritisak 140/90, da ima kontrakcije, ali će joj dati nešto da se strpi do srede i tada joj raditi carski rez – priča nam Miša.

Saznajemo i kako on doživljava i preživljava sve što je njega i Bobanu snašlo.

– Oko 11 sati Bobana mi javlja da će joj hitno raditi carski rez jer se otvorila i da je već pripremaju.

12.00. Miroslav je u Zaječaru. Čeka.

– Oko 13.30 silazi doktor i saopštava mi da je Bobana porođena, čestita, kaže da je imala pritisak, ali da će sve biti okej i da je dobro. Bobana se javlja oko 14.00, malo smo popričali. Rekla mi je da je umorna i da će da se odmori.

UMIREM OD BOLOVA

Prošlo je nekoliko časova do narednog kontakta.

– Oko 18.00 mi se javlja i kaže da ima nenormalne bolove u glavi i da je to neizdrživo, te da je uz to i rana boli. Kaže mi: „Umirem od bolova.“

Miroslav odlučuje da je ponovo pozove posle otprilike sat i po.

– Zovem, ne javlja mi se. U strahu pozivam dr Roška koji me umiruje i kaže da ima malo povišen pritisak i da je to normalno. Uzeli su joj telefon da je ne bi uznemiravali.

2. jun, 8.00.

– Dolazim u bolnicu da se nađem sa doktorom. Saopštava mi da je Bobana upala u eklampsiju, da je imala nekoliko epileptičnih napada sa visokom hipertenzijom i do 240/120, ali da je stabilno. Pored njega je kardiolog, ali je žena bila uzdržana. On je ponovio da će je stabilizovati i da to neće biti problem. Zahtevam da je šalju u Beograd!

Dr Roško mi odgovara da nema potrebe, kaže da je stabilno i da će uskoro biti sve u redu. Sledećeg jutra me zove i kaže da kupim magnezijum jer ga nemaju. Kada sam stigao sa dva pakovanja, oko osam sati, rekao mi je da su ga nabavili.

Bobana Momčilović Veličković
FOTO: SSS

MIROSLAV ZNA – BOBANA MORA U BEOGRAD! ALI…

Miša shvata da je đavo odneo šalu i odlučuje da insistira na Bobaninom prebacivanju za Beograd. Postalo je više nego očigledno da Bobana u Zaječaru neće imati potrebnu negu i pomoć ako zatreba.

– Posle petnaestak minuta vraćam se kod doktora i tražim razgovor u kancelariji. Kažem da sam se čuo sa Bobaninim ličnim trenerom, da za premeštaj u Beograd nema problema. Bobana je reprezentativac i olimpijski sportista Srbije, samo treba da je pošalje u Beograd. Smatrao sam da ustanova u Zaječaru nema ni uslove ni kapacitet. To što mi je tražio da kupim magnezijum mi je bilo sasvim dovoljno da shvatim da je tako.

Doktor se drži svog znanja, nije mu, kaže, prvi put da se to dešava, i ne šalje Bobanu u glavni grad.

– Odbija i kaže da je imao 1.000 sličnih slučajeva. Svi su bili uplašeni, naročito anesteziolog, ali doktor tvrdi da ima iskustva i da to za njega nije ništa. Istog dana oko 16.00 odlazim da vidim Bobanino stanje. Sestra ne može ništa da mi kaže i govori mi da treba da se čujem sa doktorom. Zovem doktora, dolazi nakon nekih sat vremena. Samouvereno mi kaže da je sve okej, da je Bobana pod sedativima i na terapiji. Kaže da nije svesna i uvodi me kod nje. Bobana je totalno dezorijentisana, nesvesno komunicira. Izašao sam baš potresen, a doktor mi je rekao da nema razloga za brigu i da se ujutru čujemo.

3. jun, 6.49.

Sledeći dan počinje bolje nego ostali. Miša je čuo svoju suprugu. Sa ove vremenske distance pomalo je čudno što je poziv dobio toliko rano, ali mu je tada taj razgovor bio značajan.

– Zove me doktor i daje mi Bobanu. Ona otežano govori, razgovor traje kratko. Doktor ponovo tvrdi da je stabilno, da će već sutra biti na odeljenju, da joj treba mir i da je to – to. Oko 10 sati se ponovo čujemo, pa opet oko 11 i kaže mi da je stabilno, da spava i da se odmara. Kaže i da je sve to normalan proces, da pritisak varira, ali da ga kontrolišu.

Miroslav ne uspeva da se umiri i dalje smatra da u Zaječaru nema uslova za lečenje njegove Bobane.

– Ponovo zahtevam premeštaj u Beograd, doktor Roško odbija i tvrdi da za to nema razloga. Oko 19 sati dolazim u bolnicu i uvodi me na odeljenje gde vidim Bobanu i kratko pričam sa njom. I dalje je opijena, otežano govori i dezorijentisana je. Nakon toga doktor kaže da je odlična i da se sutra vraća na odeljenje.

4. jun.

– U jutarnjim satima čujem se sa doktorom i dobijam Bobaninu sliku. Njoj daju telefon, zove me nekoliko puta i kaže kako će da se odmara. Čujem se sa Bobaninom sestrom i roditeljima, koji su se takođe čuli sa njom. I dalje teško komunicira.

A onda dolaze teški sati tišine. Sati poziva bez odgovora…

– Zovem nekoliko puta, čekam da se javi, ali nema je sve do 15.00. Tada zovem odeljenje i sestra mi kaže da je opet bilo problema sa pritiskom, ali da moram da sačekam doktora. Odmah krećem za Zaječar. Stiže doktor i kritikuje Bobaninu porodicu. Kaže kako su neodgovorni i kako su zaplakali, pa se ona potresla i pritisak joj je odreagovao. Ulazim sa njim na odeljenje, pokazuje mi Bobanu koja je na nogama uz sestrinu pomoć. Vidi se da je otečena. Malo burnije reagujem, tražim da je hitno šaljemo za Beograd, ali doktor ponovo odbija i kaže da je sve okej.

POSLEDNJI RAZGOVOR

5. jun.

– Oko devet ujutru se čujem sa Bobanom, koja je i dalje u teškom stanju. Doktor me i dalje uverava da je dobro i da će popodne biti na odeljenju.

Za nekoliko sati sve se promenilo.

– U popodnevnim satima doktor mi javlja da je on u Beogradu, da je Bobana prebačena na interno odeljenje kako bi je oni stabilizovali zbog visokog pritiska. Navodno je čula ženu koja je bila na carskom rezu i to je uznemirilo, pa joj je skočio pritisak. Kaže da je poslao na odeljenje gde je mnogo mirnije kako bi predupredio da se to ne ponovi.

Bobana Momčilović Veličković, Miroslav Momčilović
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Ispostavlja se da to baš i nije bila istina. Miroslav je uveliko češće u bolnici nego kod kuće.

– Oko 18 sati stižem u Zaječar na interno odeljenje gde me prima doktorka Sandra, koja je dežurna. Kaže da je pritisak dosta nestabilan, da je uradila kompletnu krvnu sliku i da će mi javiti čim stignu rezultati. Kaže mi i da je prebačena jer na odeljenju na kom je bila nisu mogli ništa da joj urade sa hipertenzijom, da je u pitanju eklampsija koja zahteva drugačiji pristup.

Doktorka je obećala, doktorka je i pozvala čim su stigli rezultati. A oni su bili dobri. Bila je to neka vrsta svetlosti na kraju tunela, neka slamka za koju se Miroslav uhvatio kako bi pregurao još jednu noć.

– Oko 21 me zove doktorka i kaže da je što se tiče krvne slike i vitalnih organa sve dobro. Daje mi Bobanu koja je i dalje u istom stanju. Doktorka mi kaže da dođem u sedam ujutru da vidimo šta će dalje da preduzimaju.

Šesti dan juna promenio je sve. Baš sve. I to naglavačke. Miroslav je u bolnici već u sedam ujutru.

– Dolazim na interno i dr Sandra mi kaže da je i tokom noći Bobana imala hipertenziju, da čeka načelnika i doktorku radi konsultacije da se Bobana prebaci za Beograd.

8.53 DOKTOR JE LJUT NA KOLEGE!

– Zove me doktor Roško i saopštava da Bobanu šalje za Beograd, gde bih ja da je smestim. Ljutito kritikuje kolege sa internog i navodi da nisu sposobne da reše problem. Kaže i da situacija nije toliko loša, da je pod kontrolom i da može da se transportuje. 9.30 BOBANA IMA EDEM NA MOZGU

– Stižem u Zaječar i doktorka Aleksandra mi saopštava da je Bobanino stanje veoma ozbiljno i da su je poslali na CT. U tom trenutku mi zvoni telefon i doktor Roško mi javlja da je CT već urađen i da je sve u redu. Dr Aleksandra čuje razgovor, sleže ramenima, ja mu kažem da CT nije urađen. Brani se i kaže da su njemu tako rekli. Čekam rezultate i negde oko pola dvanaest mi saopštavaju da Bobana ima edem na mozgu, da je kritično i da moraju da je pripreme za transport.

Kroz kakav pakao prolazi Miroslav jasno je svima. Stiže potom još jedan poziv doktora koji je vodio Bobanu trudnoću.

STANJE JE SUPER, IDE ZA BEOGRAD!

– Nakon 10 minuta zove me dr Roško i saopštava da Bobana ima edem, da je „super stanje“, te da je pritisak stabilan i da je šalju za Beograd gde će to doktori srediti. Pored mene su Milan Zlatić i Milan Veličković, koji čuju ceo njegov monolog. Oko 12.30 krećem za Beograd svojim autom, javljaju mi da za 15 minuta kreće sanitet. Vozim sporije da ih sačekam. Negde oko Boljevca me stižu pod rotacijom, voze velikom brzinom. Ja ih nekako pratim i kod mesta Grze staju. Izlazi šofer, vidno potresen me ne prepoznaje i kaže da nastavljaju samo da zamene infuziju. Vozim brzinom 160-165 km/h da bih stigao pre njih i radarska kontrola me zaustavlja negde kod Ćuprije. Pišu mi ljudi kaznu (plaćena je, postoji potvrda), potreseno im pričam zbog čega vozim tako brzo. Odmah su odreagovali i pustili me dalje. Usput zovem dr Aleksandru jer u kolima nemam broj dr Roška, da mi kaže kakvo je stanje sa Bobanom. Javlja mi da je pritisak od 180/100 do 200/100 i da se lekari bore!

VOZITE JE U URGENTNI, MINUTI SU U PITANJU!

– Stižem u „Narodni front“ oko 14.30. Čekaju me sestra i Jasna Šekarić (Bobanin trener). Čekamo sanitet koji stiže posle nekih 20 minuta. Bobana je u nesvesnom stanju. Izlazi doktorka i pita da li je Bobana najavljena, a doktorka iz Zaječara kaže da nije i da su rekli da je tu dovezu. Posle pretrage dokumentacije koju je doktorka iz Zaječara donela i nalaza, primaju Bobanu. Nakon desetak minuta izlazi načelnica i vidno uznemirena naređuje da je voze u Urgentni centar, kaže da su minuti u pitanju. Daje lekara i sestru u pratnju i traži broj doktora Roška. ON SE NE JAVLJA I ODBIJA POZIVE! Odbija i moj poziv, kao i poziv koleginice iz Zaječara. Hitno odlazimo u Urgentni centar gde je Bobana na reanimaciji neka dva sata. Do nekih 18 sati joj rade CT glave.

Jasna Šekarić, Bobana Veličković Momčilović
FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

BOBANI SE BORE ZA ŽIVOT, DOKTOR JAVLJA DA JE DOBRO

U tom periodu, u 17.02 stiže poruka od dr Roška:

– Profesor Lukas Rasulić i profesor Marko Ercegovac su upoznati sa svime. Biće na neurologiji, a sadašnji podatak je da je dobro.

Za to vreme Bobana je na reanimaciji i Miroslav sve to zna i vidi dok čita poruku doktora!

– Oko 19 sati su nam rekli da je smeštena na neurologiju na Urgentnom centru i da je životno ugrožena.

Ne znamo kako je Miroslav uopšte uspevao da kontroliše svoje postupke sve ove dane, ne znamo ni kako mu to uspeva i dan-danas posle svega.

NIJE IZDRŽALA

Borba lekara u Beogradu za Bobanin život, na čemu im je Miroslav neizmerno zahvalan, trajala je narednih 15 dana. Dvadeset prvog juna zauvek nas je napustila. Osim brojnih medalja i zasluga za Srbiju, iza nje je ostao sinčić, ostalo je sećanje na jedan čarobni osmeh. I ostala je praznina koju je nemoguće popuniti.

Za smrt srpske šampionke do današnjeg dana niko nije odgovarao. Čekaju se odluke viših instanci, među kojima je i Medicinski fakultet. Na njima je da se uradi traženo veštačenje, koje je u skladu sa svojim nadležnostima naredio javni tužilac iz Zaječara. Čeka se i odluka o odgovornosti doktora. Odluke se još čekaju, a bliži se druga godišnjica od Bobaninog odlaska.

Miroslav neće odustati od borbe za istinu jer na to nema pravo, jer ga na to obavezuje uspomena na Bobanu i odgovornost prema njihovom detetu – navedeno je na kraju teksta sajta „24 sedam“.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 4

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)