G-E0EWZBLP0V
уторак , 23 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / MISTERIJA SMRTI ĆURUVIJE Dobričanin: Svaki dokaz koji postoji za optužene ću JA DA ODROBIJAM! Sa kim se novinar sreo pre ubistva?

MISTERIJA SMRTI ĆURUVIJE Dobričanin: Svaki dokaz koji postoji za optužene ću JA DA ODROBIJAM! Sa kim se novinar sreo pre ubistva?

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
20.04.2022.

Advokatica Zora Dobričanin rekla je u emisiji Crna hronika na Kurir televiziji da će, kako kaže, svaki dokaz koji postoji za optužene u vezi sa ubistvom Slavka Ćuruvije lično da odrobija

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Na Uskrs 11. aprila 1999. godine oko 17h u prolazu ispred broja 35 u Svetogorskoj ulici iz skorpiona je ispaljeno 17 hitaca na Slavka Ćuruviju, nekadašnjeg vlasnika i novinara Dnevnog Telegrafa. On je likvidiran ispred njegove tadašnje supruge Branke Prpe, koja je bila pored njega pre nego što ju je ubica udario u glavu nakon čega je izgubila svest. I posle 23 godine ne zna se ko je naručilac ovog zločina.

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Opozicija je tada obećala da će posle promena, prva stvar koju će raditi, biće rešavanje ovog slučaja ubistva Slavka Ćuruvije. To smo mi imali u glavi, kao između ostalog kao i našu novinarsku misiju. Odmah posle 5. oktobra to se nije dogodilo – rekao je Veran Matić.

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Svedoci su ispričali da su na Ćuruviju pucala dvojica napadača odevena u crno, sa crnim kapama koje su imale proreze za oči. Otkrili su i da su, nekon što su se čuli hici iz vatrenog oružja, iz haustora u punom trku istrčala dva muškarca i otišla ka Takovskoj ulici.

Oni su novinaru pucali u leđa, jedan hitac ga je pogodio u glavu, a drugi mu je prošao kroz srce. Na osnovu podataka koji su kasnije objavljeni iz tajnog izveštaja državne bezbednosti pod šifrom „Ćuran“, otkriveno je da je Ćuruviju i njegovu suprugu, do samog momenta ubistva neprestano pratilo oko 30 pripadnika Državne bezbednosti. – Tajna pratnja je trajala do trenutka dok se Slavko Ćuruvija po drugi put nije susreo sa jednim licem. Nakon toga Slavko Ćuruvija je ostao u Kolarcu na ručku i u tom trenutku kad Slavko Ćuruvija sedi i ruča u Kolarcu tu tom trenutku Radonjić prekida tajnu pratnju prema njemu, a nastavlja se takozvana pratnja prema samoj vezi. Tako da Slavko Ćuruvija nije praćen do mesta ubistva. I nije tajna pratnja prestala neposredno pre ubistva – rekla je advokatica Zora Dobričanin.

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Godine 2014. osnovana je Komisija za istraživanje ubistva novinara na čelu sa Veranom Matićem, čiji cilj je bio da se otkriju krivci za ovaj zločin, ali i za ubistva ostalih novinara na teritoriji naše države. – Zaista je trebalo puno vremena, puno energije da bi se došlo do optužnice sa jedne strane, s druge strane da bi se uzblokirala opstrukcija. Tel dve-tri godine kasnije je tek Tužilaštvo sklopilo optužnicu, podiglo optužnicu i ušli smo u ceo proces koji je može se reći – jedinstven u svetu – rekao je Veran Matić.

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Optužnica za krivično delo teškog ubistva optuženi su tadašnji šef DB-a Radomir Marković (68), načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić (54), glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić (51) i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak (43). – Milan Radonjić je došao za načelnika Beogradskog centra tek 5-6 dana pre ubistva Slavka Ćuruvije. On je došao u nedelju u utorak su produžene mere koje su već postojale i Slavko Ćuruvija je ubijen u sledeću nedelju. Tako da Milan Radonjić je samo nastavio primenu tih mera, koje su već bile u toku – rekao je Veran Matić.1 / 7 FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Prvostepenom presudom Apelacionog suda optuženi za Ćuruvijinu smrt osuđeni su na ukupno 100 godina zatvora. S druge strane tokom suđenja konkretnih dokaza da su optuženi krivi za ovaj zločin gotovo i da nema, pa je nemoguće zapitati se – da li krivce treba tražiti metodom slučajnog izbora. – Svaki dokaz koji postoji za njih vezano za ubistvo Slavka Ćuruvije lično ću da odrobijam. dakle, ne postoji apsolutno ni jedan jedini dokaz da su niti Milan Radonjić, niti Ratko Romić, ni Miroslav Kurak, ni Radomir Marković učestvovali u ubistvu Slavka Ćuruvije. Dokaza nula – rekla je Zora Dobričanin. U prilog tome govori i činjenica da je Branka Prpa, koja se tada nalazila na licu mesta, na svedočenju rekla kako nikog od optuženih ne prepoznaje kao potencijalnog ubicu.

Slavko Ćuruvija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Možemo li da konstatujemo da je danas 14. aprila da utvrdimo da je…da li je još uvek dan ili je pala noć. -Nije.Dakle i u optužnici i u završnim rečima i kroz predmet se sve vreme provlači da je između 16:30 i 17h, 11. aprila bio mrak i da zbog toga Prpa nije mogla da vidi, i da ona ima lošu dioptriju i da ne vidi na daljinu. I ona je zbog toga što nije htela lažno da svedoči doživela malte ne linč – rekao je u Crnoj hronici Veran Matić. Nepoznati naručilac, potencijalni optuženi i nedovoljno dokaza dok se čeka zvanična presuda Apelacionog suda za ubistvo Ćuruvije sve više podseća na „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a sve manje na pravedno suđenje za ubistvo jednog novinara.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 + = 8

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)